Problema rami.

Probleme legate de Hardware

Moderator: Suport Team

StefanUCV
Member

Problema rami.

Tue Jan 15, 2019 1:37 pm

Salut, sunt Stefan din Craiova, acesta este primul meu post. De ceva timp tot caut o rezolvare pentru problema mea.. Nu am stiut daca sa postez pe partea de Software sau pe partea de Hardware, dar avand in vedere ca este , oarecum , banuiesc, o problema de la rami , am zis sa o postez aici. De curand, mai exact in noiembrie am achizitionat un sistem pe piese de la PC Garage si am optat pentru asamblarea GOLD.
Setup-ul meu este urmatorul:
Procesor AMD Ryzen 7 1700 3GHz-cooler stock
Placa de baza ASRock AB350M Pro4
Memorie Patriot Viper 4 Series 16GB DDR4 3000MHz CL16 Dual Channel Kit
Sursa Seasonic M12II-620 EVO Edition Bronze 620W
Hard disk WD Blue 1TB SATA-III 7200 RPM 64MB
SSD WD Black 250GB PCI Express 3.0 x4 M.2 2280
Carcasa Genesis Titan 660 Plus
Placa video Sapphire Radeon RX 570 PULSE 8GB GDDR5 256-bit

Setup-ul il folosesc pentru randare foto-video, si foarte putin gaming. Problema mea este ca atunci cand a venit calculatorul si l-am instalat, ramii au venit setati in 2133mhz, m-am uitat la tutoriale, am facut update de BIOS la placa de baza, apoi am setat XMP, problema este ca atunci cand setez XMP la 3000MHZ, isi da 3 restarturi si revine la 2133mhz, mentionez ca in afara de a setat xmp la 3000mhz, totul a fost pe auto, nu am umblat la voltaj, la CL, la nimic, sincer sa fiu, pentru ca nu ma pricep. Am reusit pana la urma sa setez XMP pe 2800MHZ, asa imi functioneaza in prezent memoriile, la fel, fara a umbla la voltaje sau CL. Din ce am vazut in tutoriale, nu e diferenta mare intre 2800 si 3000mhz, dar daca tot am luat rami cu frecventa de 3000mhz, zic ca as dori sa si functioneze asa..
Sunt relativ multumit de cum functioneaza pc-ul, e o diferenta enorma de la cei 8gb 1333mhz si vechiul i5 2400, spun relativ, pentru ca uneori , imi mai da bluescreen... Nu am reusit sa inteleg de ce.. Am facut o greseala cand am ales componentele ? Memoriile ram nu sunt 100% compatibile cu placa de baza ? Intreb de placa de baza pentru ca stiu ca procesoarele AMD Ryzen se inteleg de minune cu memoriile DUAL CHANNEL si peste 3000mhz.

Putin ajutor ar fi de apreciat, cam multa vorbaraie, stiu, dar sper ca ati inteles problema mea! :lol: :lol:
"Fotografia e o citire a realului."
Richard Avedon
Minamoto
Member

Re: Problema rami.

Tue Jan 22, 2019 10:44 pm

Am investigat putin placa ta de baza si am aflat ca peste tot in lume au aceasi problema la rami din cauza pleci de baza
Image
cipflixtv
Administrator

Wed Jan 23, 2019 3:45 pm

incerca sa inlocuiesti placa de baza sa vezi daca remediezi problema ..
:o CipFlixTV - Ala cu pc'uri pe pereti! :o
Image
StefanUCV
Member

Thu Mar 07, 2019 4:21 pm

Am reusit sa rezolv problema, dupa citirea manualului de instructiuni al placii de baza am observat ca trebuiesc folosite sloturile A2, respectiv B2, acolo am setat XMP la 3000MHZ si voltaj 1.35V si este mai bine de o luna de cand functioneaza asa, perfect, fara blue screenuri. Sincer, din pacate, am realizat prea tarziu cat este de importanta placa de baza si ca trebuia sa-mi cumpar una mai capabila. Dar este foarte bine si asa, ma bucur ca am reusit sa rezolv problema. Va salut si multumesc pentru ajutor !
"Fotografia e o citire a realului."
Richard Avedon

Return to “Hardware”