Am o placa de baza Gigabyte A320M-S2H, si vreau sa fac upgrade la placa video. In momentul de fata am un Gtx 1050 2gb si vreau sa cumpar un Gtx 1650 Tuf Gaming de 4 gb ram, procesor-ul care il am acum este un Ryzen 3 1200 de 3.10 ghz si vreau sa cumpar un Intel I3 9100F de 3.6/4.2 ghz. Intrebarea mea este daca procesor-ul si placa video rezista la placa de baza pe care o am in moment-ul de fata ?
Edit: Daca cumpar procesor-ul vine cu tot cu cooler sau trebuie sa imi cumpar separat ?
Nu poți pune procesorul i3-9100F pe GIGABYTE A320M-S2H. Placa de bază este făcută doar pentru socket AM4 (procesoare AMD). Trebuie să schimbi și placa de bază pentru a putea pune un procesor cu socket diferit.
Din punctul meu de vedere nu merită să faci un upgrade la procesor cu un buget mai mic de 500RON. De asemenea, nici upgrade la placa video dedicată nu merită dacă nu joci jocuri care cer putere de procesare grafică. GTX1650 este cam de 1.5 ori mai bună decât GTX1050. Tu decizi dacă merită sau nu.
Îți recomand să faci un upgrade cu placa video dedicată RX580. Nu o să facă bottleneck cu procesorul.
Încă o dată, îți recomand să verifici ce cerințe au jocurile tale preferate. S-ar putea ca majoritatea sau preferatul să ceară mai multă putere de procesare decât putere de procesare grafică, caz în care te-ar ajuta mai mult un upgrade la procesor decât la placa video dedicată.
Baftă!
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
Deci in momentul de fata am un monitor de 144hz,si stiu ca nu suporta placa mea video (GTX 1050) 144hz.Vreau sa fac upgrade la placa si procesor ca sa am o experienta buna in 144hz. Placa video care a-ti spus-o "RX 580" poate sa reziste la 144hz? Eu ma joc la setari Low-Medium, si ce procesor de la AMD ar fi bun pentru RX 580? Ar fi ok daca as putea sa cumpar doar RX580 si sa raman cu Ryzen 1200 (Procesor-ul pe care il am in moment-ul de fata)??
Recitește paragraful 3 din primul meu post.
Așa cum am spus, procesorul nu face bottleneck cu placa video dedicată. Asta înseamnă că RX580 o să meargă bine cu procesorul tău actual (r3-1200).
Legat de rata de refresh, nu se pune problema dacă placa video dedicată sau procesorul ”poate să reziste la 144 Hz”. Procesorul și placa video dedicată trebuie să genereze un număr de cadre pe secundă (FPS) suficient de mare (în jur de 144Hz) pentru a te putea bucura de experiența de 144Hz. Sfatul meu este să folosești maxim 90 Hz și să nu reduci foarte mult calitatea video, deoarece peste 90 Hz deja sunt foarte foarte mici diferențe, iar eu consider că calitatea video este mai importantă în acest caz.
Monitorul tău ar trebui să aibă FreeSync sau G-Sync care să-l ajute cu variațiile de FPS.
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."