Temperaturi

Probleme legate de Hardware

Moderator: Suport Team

SpeeQ
Member

Temperaturi

Tue Mar 24, 2020 8:23 pm

Salut,
De curand mi-am achizitionat un pc dar mi se pare ca am temperaturi prea mari.In idle temp. sunt ok dar in momentul in care fac putin gaming, mi se pare ca se prea incalzesc urm componente : procesorul care este un Intel Coffee Lake, Core i5 9600K 3.7GHz sta in jurul temp de 70-80 grade,Placa video GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB GDDR6 192-bit 70-72 grade,SSD Samsung 860 EVO 250GB(ajunge la 60 grade) pe care este instalat winds. jocul este instalat pe alt ssd care nu se incalzeste asa.Pe procesor am un CPU Deepcool GAMMAXX GTE iar carcasa este aerisita de 3 ventilatoare pe fata care vin stock cu carcasa si un ventilator in spate care scoate aerul cald din unitate.Jocul care ruleaza este cod-warzone cu setarile pe care nvidia le recomanda
Sunt temperaturi normale?sunt prea mari?este nevoie de un airflow mai bun?Orice sfat este bine venit.

Multumesc!
SAM
Global Moderator

Re: Temperaturi

Wed Mar 25, 2020 8:32 am

Salut,

Procesorul i5-9600K are limita de 100 grade Celsius. Până la temperatura de 85 grade Celsius este normal, mai sus deja cred că intră în acțiune sistemul de thermal throttling și scade performanța pentru diminuarea energiei termice.

Placa video dedicată RTX-2060 are limita undeva pe la 90 de grade Celsius (chiar 88), deci tu stai bine. De obicei nu prea apar probleme cu temperatura la plăcile dedicate.

Pentru aproape toate unitățile SSD temperatura limită ar fi 70 de grade Celsius. Desigur, această temperatură nu ar trebui să fie mare atunci când sistemul este în idle sau la utilizare normală.

Cât timp nu faci overclock, eu zic că ești bine. Baftă!
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
SpeeQ
Member

Re: Temperaturi

Wed Mar 25, 2020 1:18 pm

SAM wrote:
Wed Mar 25, 2020 8:32 am
Salut,

Procesorul i5-9600K are limita de 100 grade Celsius. Până la temperatura de 85 grade Celsius este normal, mai sus deja cred că intră în acțiune sistemul de thermal throttling și scade performanța pentru diminuarea energiei termice.

Placa video dedicată RTX-2060 are limita undeva pe la 90 de grade Celsius (chiar 88), deci tu stai bine. De obicei nu prea apar probleme cu temperatura la plăcile dedicate.

Pentru aproape toate unitățile SSD temperatura limită ar fi 70 de grade Celsius. Desigur, această temperatură nu ar trebui să fie mare atunci când sistemul este în idle sau la utilizare normală.

Cât timp nu faci overclock, eu zic că ești bine. Baftă!
Ok, Multumesc !!

Return to “Hardware”