Problema Laptop

Probleme legate de Hardware

Moderator: Suport Team

MarcOne
Member
Posts: 3
Joined: Sun Jun 21, 2020 7:18 pm

Problema Laptop

Sun Jun 21, 2020 7:29 pm

Salut aș avea o întrebare. Problema pe care o întâmpin cu laptopul îmi pare puțin ciudată, dar poate cineva reușește să mă ajute mai mult decât alte forum-uri. La un moment dat, după un update de windows + unul pentru direver la nvidia, în momentul în care intram în jocuri, de ex lol, GTA 5, ark, CS Go ecranul meu deveanea negru, auzeam sunetul încă, dar atât. Singurul fix era să îl închid de la buton și să îl reaprind. Am reinstalat windowsul clean, asta după ce m-am trezit cu ceva foarte dubios, am pus laptopul în sleep și a încercat peste noapte să pornească singur să își facă update, s-a încins foarte tare și windowsul era corupt după eveniment. Înaintea aveam education edition, acum mi-am pus Pro și întâmpin aceeași problemă, inițial am crezut că e din cauză că CPU meu uneori ajunge la 90-95 grade în gaming, până ieri când am restartat iar laptop-ul și mi-a apărut mesajul : " Display driver failed to start; using Microsoft Basic Display Driver instead. Check Windows update for newer display driver.". Am căutat soluții pe forumuri, dar nu pare să mă ajute. Este fix aceeași problemă, în absolut orice joc m-aș juca. Abia am reinstalat windowsul. Are cineva vreo ideea de fix, sau care e fază? Ca și configurație, este vorba despre un hp omen cu i7 8750h, rtx 2070 și 32 GB Ram. Menționez că până în luna Mai nu am pățit niciodată așa și mi-a mers orice joc fără să întâmpin problema asta. Menționez că windowsul este cu licența originală, atâta variantă education, cât și cea pro.
Am încercat încercat și cu windows clean ( cu driverele pe care și le ia el la începutul configurării), am încercat și cu toate driverele la zi ( Nvidia, CPU,BIOS, Windows, etc), dar am același rezultat.
User avatar
Wishz
Global Moderator
Contact:
Location: Timisoara
Posts: 351
Joined: Thu Jan 09, 2020 10:48 pm

Re: Problema Laptop

Mon Jun 22, 2020 11:28 am

Pare a fi un conflict de drivere. Chestia asta este des intalnita in ultimele update-uri windows.
Ai aici un tutorial cum poti opri windows-ul sa iti instaleze ce driver video vrea el dupa care faci o instalare CLEAN a driver-ului nvidia direct de la ei.
https://answers.microsoft.com/en-us/win ... 431d51a655
Ala fara pc'uri pe pereti!
MarcOne
Member
Posts: 3
Joined: Sun Jun 21, 2020 7:18 pm

Re: Problema Laptop

Thu Jun 25, 2020 1:34 am

Salut Am incercat si acelasi rezultat, se face ecranul negru si scrie aceeasi eroare cand dau restart la laptop. Am incercat orice solutie gasita pe hp si microsoft. Nu stiu efectiv ce sa ii fac, i-am facut test de componente cu tool oficial de la hp si toate au Passed, nu cred sa fie de la GPU. Windows-ul e reinstalat, driverele sunt la zi.... Chiar nu stiu ce sa ii mai fac.
User avatar
Wishz
Global Moderator
Contact:
Location: Timisoara
Posts: 351
Joined: Thu Jan 09, 2020 10:48 pm

Re: Problema Laptop

Thu Jun 25, 2020 2:23 pm

Eu zic sa il duci la un shop, poate fi ceva hardware.
Daca spui ca ai incercat o multime de fix-uri si tot nu ai reusit, cred ca este cea mai buna decizie sa mergi la un shop cu el si sa scapi de nervi si stres :)
Ala fara pc'uri pe pereti!
MarcOne
Member
Posts: 3
Joined: Sun Jun 21, 2020 7:18 pm

Re: Problema Laptop

Thu Jun 25, 2020 10:38 pm

Salut,

Nu imi pare sa fie o problema hardware. Am rulat teste de componente si sunt toate passed. Si in Bios si cu tool autorizat. In ubuntu merge perfect. Doar in jocuri am probleme.... Si asta de o luna. La garantie daca ma duc, nu prea am incredere in Romania, cunosc mult prea multe exemple negative, si chiar am patit pe propie piele in trecut. Daca ar fi sa il schimb, desi nu cred, laptopul nu mai exista si atunci trebuie sa imi inlocuiasca in acelasi pret, conform din ce stiu cu legislatia romana... Asta ar insemna teapa pt mine, nu am gasit configuratie la aceeasi bani ca a mea, iar eu unul nu vreau o placa video mai slaba ca cea actuala...(2060 in loc de 2070). Tot ce mi se intampla in gaming imi da impresia ca este o problema software, dar nu reusesc sa gasesc cauza. In lol in 5 minute primesc Black Screen. Am intrat in alt joc, m-am jucat 2 ore pana la black screen. Mentionez ca folosesc si o limitare de turbo boost ca sa imi stea procesorul in 70 grade, altfel ar rula doar cu 4.1 GHz degeaba si s-ar incinge prea tare. Aceasta limitare din throtlestop imi da cateva minute in plus pana la black screen. Am incercat si cu setarile pornite, si cu setarile oprite. Am cautat si pe forumul nvidia si multi se plang de asta doar in cazul placilor RTX, dar nu imi pot explica cum 1 an de zile nu am avut nicio problema, si brusc dupa un update e pa.

PS: Sper sa nu fi scris vreo prostie, sunt destul de obosit, sorry in avans pentru greseli, daca acestea exista!
User avatar
D3iu
Suport Team Moderator
Location: Resita
Posts: 61
Joined: Wed Jan 02, 2019 9:19 am

Re: Problema Laptop

Sat Jun 27, 2020 10:29 pm

ai verificat temperaturile in timp de ce te joci inainte sa dea blackscreen, e posibil sa se incinga prea tare si atunci ca protectie opreste..
daca e problema software o rezolvi simplu... versiune veche in care nu face probleme si opresti update-urile
daca e hardware... n-ai ce face cel mai probabil e cipsetul grafic si acolo trebuie cineva priceput sa se ocupe de el cu verificare si daca trebuie relipire, de inlocuit slabe sanse, cu tot cu placa de baza din pacate. e complicat la laptop-uri, nu mai e cum era odata

Daca constati ca e temperatura ridicata poti incerca cu un cooling stand pt laptop, dar sa fie dinala bun nu ieftinitura cu 30 lei si ventilator de 10 cm...

Return to “Hardware”