Probleme casti Aqirys Sirius

Probleme legate de Hardware

Moderator: Suport Team

Raph
Member

Probleme casti Aqirys Sirius

Wed May 26, 2021 9:06 pm

Salut,

Recent am achizitionat modelul de casti Aqirys Sirius, insa am o problema care imi da batai de cap de ceva timp. Cand conectez castile la placa audio prin usb ce vine in pachet, persoanele cu care vorbesc pe discord se aud in eco si sunetul jocurilor. Initial am crezut ca este de la microfon, insa am scos microfonul si acestia tot se auzeau, ba chiar daca vorbeam in casti actionau ca un microfon si se auzea vocea mea prin ele. Ieri am trecut pe jack din nou, problema, am conectat frumos jack-urile in front panel (pentru ca driver-ul de la realtek e destul de tampit si seteaza jack-urile din spate ca fiind boxe si pe cele din fata drept casti si chiar daca le setez eu manual interfata ramane oarecum la fel) problema s-a mai remediat, dar spre exemplu ieri puteau sa auda cum ma jucam Dead by Daylight, chiar daca volum jocului era undeva la 50-55, dar s-ar putea sa trebuiasca sa ma mai joc eu putin cu setarile ici colo.

Am cautat pe sute de forum-uri si thread-uri pe reddit, dar degeaba in mare parte. Un singur lucru care am vazut ca se mai intampla din cauza placilor NVidia este legat de ceva drivere audio de la ei. Am si eu oarecum aceeasi problema la AMD Radeon RX580 https://imgur.com/a/D2N7Qkh aici se poate vedea exact cum apar mai multe surse audio. Mentionez ca am dat uninstall la driver, dar tot apar asa dupa restart. Ma gandesc daca problema asta nu necesita un reinstall la windows.

Banuiesc ca voi ramane pe mufele jack pentru o perioada de timp, chiar daca uneori microfonul va mai capta din cand in cand cate un sunet. (aceasta problema oricum am mai intampinat-o si cu alte modele de casti, o solutie a fost sa leg microfonul de la castile de telefon de tija microfonului de la castile pt pc, astfel am reusit sa nu mai am problema cu auzitul dublu, etc)

p.s. optiunile ca stereo mix, realtek digital output, listen to this device etc. sunt dezactivate, deci nu acestea creeaza problema.

Sper ca poate cineva sa ma ajute cu aceasta problema :)

Cu stima,
Radu

Return to “Hardware”