freezes ( intreruperi ) in joc
Moderator: Suport Team
- bmwfan
- Member
Salutare. Problema mea pentru care as dori ajutor de la cei ce au cunostinte este urmatoarea. In jocuri si enumar: btf1 si the forest (ptr ca atat joc) am mici intreruperi de cadre pe perioade scurte , uneori de cateva fractiuni de secunda alteori de pana la o secunda. ..timp in care ecranul parca se blocheaza, iar cei care joaca stiu ca asta e desutul de grav in jocurile multiplayer mai ales cele de gen btf1. mentionez ca am driverele la zi, actualizate, si am verificat cu diverse programe ,,sanatatea,, hardului, memoria ram, etc. De asemeni configuratia este una ptr jocuri....destop asus rog g20 ci, procesor intel 7700 3,5 hz, memorie ram 16 gb, placa video 1070, 8 gb racire procesor,, Cooler CPU Corsair H150i RGB,, monitor ASUS ROG Swift PG258Q 24.5”. Va multumesc ptr eventuale sfaturi, sugestii.
- RobertGHD
- Suport Team Moderator
De obicei microblock-urile de care spui tu sunt cauzate de memoria ram, mai precis de lipsa ei, dar cum tu ai 16GB nu ar trebui sa existe probleme.
Totusi iti dau 2 posibile scenarii:
1. Verifica ca windows-ul instalat de tine sa fie unul in varianta de 64 biti, nu 32 -- deoarece un Windows pe 32 biti poate folosi doar aprox 4 GB ram.
2. Verifica in System Properties daca nu cumva tie iti merg doar 8 din cei 16GB ram --- daca acesta este cazul verifica ca placutele ram sa fie bine introduse in slot-urile lor.
Totusi iti dau 2 posibile scenarii:
1. Verifica ca windows-ul instalat de tine sa fie unul in varianta de 64 biti, nu 32 -- deoarece un Windows pe 32 biti poate folosi doar aprox 4 GB ram.
2. Verifica in System Properties daca nu cumva tie iti merg doar 8 din cei 16GB ram --- daca acesta este cazul verifica ca placutele ram sa fie bine introduse in slot-urile lor.
- bmwfan
- Member
Re: freezes ( intreruperi ) in joc iti multumesc frumos ptr amabilitate.
Windows e de 64 de biti, iar placuta ram e una singura de 16 am verificat-o. amintesc ca avut Windows black ( venit instalat la achizitionare pc,) iar acum o luna am instalat un Windows pro ( crack ) a mers impecabil pana acum cateva zile....exagerez, nu chiar impecabill....suportabil sa zic....dar de cateva zile sa agravat problema, iar cand apar acele intreruperi afecteaza si sonorul uneori , ca si cum ceva ar fura curentul sursei. ( puterea ) mai amintesc ca am conectat sistemul la 2 ups-uri ptr a exclude si posibile caderi de tensiune. de asemeni racirea pe apa ptr procesor e montata pe o alta sursa individuala. DACAAJUTA CU CEVA VA DAU URMATOARELEDATE COLECTATE IN TIMPUL JOCULUI,.....ultilizare memorie ram 35-45 la suta, (7,5 ram) placa video utilizre 32% ...iar la procesor o medie de 80% uneori pe perioade scurte atingand 90%...iar temperaturile procesor sunt intr o medie de 54 grade, iar placa video 42 de grade
- Blonduul
- Member
Asa patesc si eu in toate jocurile imi "agața" o milisecunda...hai ca in gta nu te deranjeaza dar in shootere..plangi cu lacrimi, daca gasesti idei si solutii anunta-ma si pe mine 

- cipflixtv
- Administrator
Re: freezes ( intreruperi ) in joc
salut .. fps spike-urile de multe ori provin de la drive-uri slabe sau "trecute" .. deci incerca cu un SSD bun, muta jocul pe el si vezi daca repara problema ..