Intrebare: Fibra optica.

Probleme legate de Internet si Retele

Moderator: Suport Team

duduonlyhs
Member
Posts: 1
Joined: Mon Mar 18, 2019 8:59 am

Intrebare: Fibra optica.

Mon Mar 18, 2019 9:01 am

Salut! Eu aveam inainte in contract viteza de 100 MBPS, iar acum m-am mutat la 300MBPS. Intrebarea e.. ca eu tot 100mbps am. Trebuie sa vina ei sa schimbe cablul sau ceva?
User avatar
Cri0
Member
Location: Bacau
Posts: 77
Joined: Sun Jul 01, 2018 10:14 pm

Re: Intrebare: Fibra optica.

Mon Mar 18, 2019 2:29 pm

In mod normal, trebuie schimbat cablul la viteze mai mari. Acum depinde si de politica celor de unde ai abonamentul. Cel mai ok e sa suni la ei si sa ii intrebi, sa le spui ca tu tot aceeasi viteza ai.
" Expect the best, prepare for the worst! "
User avatar
cipflixtv
Administrator
Contact:
Location: Timisoara
Posts: 476
Joined: Wed Mar 21, 2018 9:00 pm

Re: Intrebare: Fibra optica.

Tue Mar 19, 2019 2:04 am

salut .. nu trebuie schimbat cablul .. cu siguranta nu ai ceva mai jos de cat5 care fara probleme se descurca cu 300 mbs .. fa un stpeed test aici : https://www.speedtest.net/ si spune-mi cat iti da testul ..
:o CipFlixTV - Ala cu pc'uri pe pereti! :o
Image
User avatar
StefanUCV
Member
Location: Craiova
Posts: 4
Joined: Tue Jan 15, 2019 1:22 pm

Re: Intrebare: Fibra optica.

Wed Mar 20, 2019 9:26 am

Deci treaba sta cam asa, daca este vorba de RDS(Digi), atunci ca sa poti sa receptionezi trafic GIGABIT, trebuie sa ai cablu de fibra optica in casa, cara sa treaca printr-un ont sau GPON, daca ai asa ceva in casa si ai avut pana acum 100mb/s, atunci modificarea se face doar din servere, daca pana acum ai avut cablu simplu de internet , cablu UTP, nu din acela prin fibra, atunci nu o sa functioneze la viteze mai mari de 100mb/s, nu pentru ca nu ar suporta cablul respectiv, dar depinde de reteaua lor.. in fine, sunt mai multe posibilitati.. daca stai la bloc poti sa ai cablu utp si atunci mai e varianta ca cei de la RDS sa aiba echipamentele instalate in scara blocului( acele ont-uri , GPON-uri de care-ti vorbeam) si atunci e posibil sa ai aceste viteze si doar prin cablu UTP, oricum acel cablu UTP suporta viteze mari, eu folosesc un UTP si am 900 MB/S de la Digi.Ar trebuiesa verifici ca placa ta de baza sa suporte GIGABIT, iar recomandarile pentru a putea receptiona viteze cat mai bune ar fi macar un i5, 4gb ram si SSD.

Eventual niste poze la echipamentele pe care le ai in casa ar fi de folos.
"Fotografia e o citire a realului."
Richard Avedon

Return to “Networking”