Internet prin fibra optica

Probleme legate de Internet si Retele

Moderator: Suport Team

raulhhh93
Member

Internet prin fibra optica

Thu Apr 02, 2020 5:31 pm

Salut. Vreau să îmi achizitionez un route care sa fie compatibil cu fibra optica ca sa nu mai am probleme de conexiune cu routerul de la DIGI FiberHome AN5506.
Daca ma poate ajuta cineva ar fi super
D3iu
Suport Team Moderator

Re: Internet prin fibra optica

Fri Apr 03, 2020 3:31 pm

Iti recomand sa mergi la digi si sa ceri o schimbare de ONT ( la fibra nu ii spune router ), declara-l defect, spune-le ca iti face probleme si cere alt ONT.. e mai simplu.
Acum sa iti si explic de ce... ONT-urile din pacate sunt scumpe. foarte scumpe in comparatie cu routere-le clasice... 60 - 200 euro, asta ar fi o problema, apoi o alta ar fi ca pe piata din romania nu se gasesc la comercializare, decat daca ai noroc sa iei unu second hand de la alt provider sau chiar digi... si o a treia problema ar fi configurarea retelei pentru trebuie sa ii specifici setarile pentru televiziune, internet, telefonie... toate fiind livrate pe acelasi cablu.. de asta cei la digi trimit echipamentele gata configurate cu firmware propriu si iti dau acces doar de utilizator

Iar ca modele de ONT-uri bune.. iti recomand ZTE F660/ ZTE F668 - astea duc GIGABIT! diferenta intre ele ar fi numarul de porturi, puterea wifi, antene externe, marimea, etc... eu as recomanda 668 daca vrei sa te folosesti si de wifi-ul incorporat si sa aiba si o distanta de acoperire foarte buna
raulhhh93
Member

Fri Apr 03, 2020 6:07 pm

Multumesc mult de sfat.
Mam gandit sa imi trag un cablu de internet de la router la pc (Cablu UTP cat.5,mufat 2xRJ45 ce parere ai)
D3iu
Suport Team Moderator

Sat Apr 04, 2020 9:08 am

Pe cablu conexiunea va fi mai buna mereu si viteza mai mare, deoarece wifi-ul e limitat

Return to “Networking”