Problema networking!

Probleme legate de Internet si Retele

Moderator: Suport Team

CRISSMAC
Member
Posts: 8
Joined: Sun Jun 30, 2019 6:41 pm

Problema networking!

Sat May 16, 2020 3:47 am

Salut scuze de deranj, eu sunt cam praf la networking si as avea nevoie de ajutorul cuiva care are experienta , am si eu acest router de 300mbps https://www.mercusys.com/en/product/details/ac12g si cand dau download la vreun joc pe steam ceva imi downloadeaza cu 1m dece ? Chiar nu imi pot explica , apoi am vazut ca imi downloada cu 10m .... Va multumesc pentru intelegere!
User avatar
Wishz
Global Moderator
Contact:
Location: Timisoara
Posts: 397
Joined: Thu Jan 09, 2020 10:48 pm

Re: Problema networking!

Mon May 18, 2020 9:33 am

Prin wifi sau fir?
Daca prin fir, ce fir ai? scrie pe el ce tip este (CAT5/CAT5e/CAT6/ etc)
Ala fara pc'uri pe pereti!
CRISSMAC
Member
Posts: 8
Joined: Sun Jun 30, 2019 6:41 pm

Re: Problema networking!

Mon May 18, 2020 6:06 pm

Prin wifi am , si nu am avut inainte probleme sau ceva era super clean , dar de la un timp sa am problemele astea...
User avatar
Wishz
Global Moderator
Contact:
Location: Timisoara
Posts: 397
Joined: Thu Jan 09, 2020 10:48 pm

Re: Problema networking!

Wed May 20, 2020 12:35 pm

Pot fi multe cauze. Peste tot iti downloadeaza asa? Fa un speed test si pune aici. https://www.speedtest.net/
Wifi-ul depinde mult de distanta, pereti, interferente, placa ta de retea din device, nu totul e roz "fara fir".
Poti incerca sa te uiti prin router la setari daca nu cumva ai ceva limita de bandwidth sau chiar in aplicatile in care nu iti merge bine.
Poti incerca si un full reset la router si sa il configurezi dinou.
Ala fara pc'uri pe pereti!
CRISSMAC
Member
Posts: 8
Joined: Sun Jun 30, 2019 6:41 pm

Re: Problema networking!

Thu May 21, 2020 2:40 am

Da peste tot imi downloadeaza asa , e prima oara cand intalnesc problema , si speed testul nu are legatura cu ce viteza mi-se incarca mie la download .... , routerul il am aproape de laptop , am si un fir separat si am incercat sa vad daca e o diferenta , dar din pacat nu este nici una , m-am uitat la setari nu e nici-o limita , si nu cred ca ar fi problema de la placa mea de retea... , si full resetul il fac din aplicatia lor nu ? ; apoi il configurez ca si cum las fi luat pentru prima data ? , singura comanda o vad la ei pe site unde scrie : factory default restore . https://www.speedtest.net/result/9475483286
User avatar
Wishz
Global Moderator
Contact:
Location: Timisoara
Posts: 397
Joined: Thu Jan 09, 2020 10:48 pm

Re: Problema networking!

Mon May 25, 2020 12:15 pm

Da, factory default restore.
Ce abonament de net ai?
Daca intri la setarile placii de retea cand esti conectat la cablu, de cati Mbs/Gbs ai conexiunea?
Faci asta din:
Open Control Panel.
Click on Network and Internet.
Click on Network and Sharing Center.
Si dai click pe numele conexiunii cu albastru.
Apoi iti apare o fereastra si la SPEED ar trebuii sa ai 1Gbs.
Ala fara pc'uri pe pereti!
CRISSMAC
Member
Posts: 8
Joined: Sun Jun 30, 2019 6:41 pm

Re: Problema networking!

Tue May 26, 2020 3:35 pm

Din cate stiu eu am abonament de 300 mbps si cand sunt conectat la cablu imi arata 150 mbps prin wifi si 100 bps prin cablu .... , sa ii dau un restore factory default ?
CRISSMAC
Member
Posts: 8
Joined: Sun Jun 30, 2019 6:41 pm

Re: Problema networking!

Tue May 26, 2020 4:42 pm

gata am rezolvat am vorbit cu cei de la net si cica ar fi o problema de la ei de ceva timp cica o sa rezolve maine , mersi de ajutor...
User avatar
Wishz
Global Moderator
Contact:
Location: Timisoara
Posts: 397
Joined: Thu Jan 09, 2020 10:48 pm

Re: Problema networking!

Wed May 27, 2020 5:03 pm

Ma bucur, succes!
Ala fara pc'uri pe pereti!

Return to “Networking”