Salut, am la garsoniera unde stau in chirie Fiberlink 500 cu un ONT Huawei HG8143A5 care stie doar 2.4Ghz deci o viteza de aprox 50mb pe wifi. Pentru a creste viteza pe wifi am cumparat un router Mercusys MR70X, am setat tipul conexiunii ca Dynamic IP pentru a nu mai fi nevoie sa apelez la propietar sa se duca la digi, pe scurt in prezent am 2 retele wifi si cea de la ONT si cea de la routerul meu. Intrebarea mea este, in conditiile in care am ~350mb pe wifi in scenariun prezentat, exista vreun beneficiu daca voi dezactiva reteaua wifi de la ONT? Sau ar fi mai bine din punct de vedere al vitezei si al pingului(momentan pingul nu am putut sa il testez pe vreun joc deoarece inca nu mi-am dus pc-ul acolo, pe speedtest imi dadea 6ping)sa se duca la digi sa treaca ONT-ul in bridge iar routerul sa il setez pe PPPoE? La router vor fi conectate in viitor un smart tv, 2 telefoane, un laptop si un pc, toate pe wifi.
Pe scurt cum ar fi mai ok tipul de conexiune? Dynamic IP sau PPPoE?
intrebare ONT-Router
Moderator: Suport Team
- cipflixtv
- Administrator
Re: intrebare ONT-Router
te salut .. nu, nu te va afecat si nu te va ajuta cu nimic .. oricum nu poti fi conectat pe doua retele simultan deci nu ai nici un beneficiua ca exista .. dezactiveaza wi-fi-ul de pe ONT si ramai cu celalalt care iti ofera viteza mai mare