Intrerupator smart problema

Probleme legate de Alexa, Google Home si Smart Home in general

Moderator: Suport Team

Marian2407
Member
Posts: 4
Joined: Sun Feb 03, 2019 10:46 pm

Intrerupator smart problema

Tue Apr 06, 2021 8:22 am

Salut, ma bate gandul sa imi iau un intrerupator smart, problema este ca intrerupatorul meu actual este modular ( https://prnt.sc/115eyfe ) iar din ce am vazut pe net, cei de livolo nu au asa ceva. Intrebarea mea este: Exista vreo solutie sa pot face intrerupatorul smart? Fara sa sparg peretele si inlocuiesc doza. Multumesc anticipat!
User avatar
D3iu
Suport Team Moderator
Location: Resita
Posts: 64
Joined: Wed Jan 02, 2019 9:19 am

Re: Intrerupator smart problema

Thu Jul 08, 2021 8:07 am

Salut, poti face asta (oarecum) daca nu te deranjeaza un aspect...
Eu am pus un Sonoff sus pe tavan , adica firele la care in mod normal ai lega becul , eu am legat un Sonoff si apoi din el am plecat cu firele spre bec, iar intrerupatorul din perete il tin mereu pe modul pornit! Sonoff-ul este setat daca pica curentul si apoi revine sa se aprinda becul(il poti seta sa retina starea anterioara sau sa porneasca oprit)... Acum eu am preferat sa il setez asa ca sa pastrez si functionalitatea intrerupatorului in perete.

Eu de exemplu am un singur bec si intrerupator cu un singur circuit.. dar daca ai doua becuri sau mai multe , si intrerupator cu 2 circuite, poti face ca mine , un circuit normal si unu SMART cu doua butoane pe intrerupator sau legi firele in perete pe un circuit si schimbi intrerupatorul cu unul cu un singur buton si atunci obti 2 circuite... unu normal si unu SMART pe care il poti seta daca se ia curentu sa pastreze starea anterioara, sa fie oprit sau pornit dupa ce vine curentul...

E relativ foarte simplu, depinde ce vrei sa faci

Return to “Virtual Assistants / Home Automation”