BroadLink

Probleme legate de Alexa, Google Home si Smart Home in general

Moderator: Suport Team

Cipica
Member
Posts: 11
Joined: Mon Oct 22, 2018 6:48 pm

BroadLink

Tue Mar 19, 2019 2:11 pm

Neata,

Am si eu o intrebare pentru voi, mi-am luat Amazon Echo Dot 3rd Gen si acuma imi trebuie un BroadLink, dar nu stiu pe care sa il iau. Va las mai jos 2 link-uri cu 2 broadlink-uri diferite, si as vrea sa imi spuneti care ar fi ok pentru Amazon Echo Dot 3rd Gen.


Broadlink RM PRO, ModulSmart Home > https://www.emag.ro/telecomanda-univers ... ntent=link

Hub BroadLink RM PRO > https://www.emag.ro/telecomanda-univers ... D140FDBBM/


Multumesc anticipat!
User avatar
SAM
Global Moderator
Contact:
Location: Suceava
Posts: 952
Joined: Fri Aug 17, 2018 10:49 am

Re: BroadLink

Tue Mar 19, 2019 2:26 pm

Salut,

Desigur, primul produs este mai bun, fiind și mai scump. Însă, depinde foarte mult și de ce ai nevoie.
Dacă folosești multe dispozitive și multe comenzi, alege primul produs.

Baftă!
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
Cipica
Member
Posts: 11
Joined: Mon Oct 22, 2018 6:48 pm

Re: BroadLink

Tue Mar 19, 2019 3:22 pm

O să il folosesc pentru TV, benzi led/becuri si pc. In viitor si pt aer condiționat.
User avatar
SAM
Global Moderator
Contact:
Location: Suceava
Posts: 952
Joined: Fri Aug 17, 2018 10:49 am

Re: BroadLink

Tue Mar 19, 2019 3:36 pm

Dacă ai intenții și pe viitor, îți recomand să mergi cu primul produs.
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
Cipica
Member
Posts: 11
Joined: Mon Oct 22, 2018 6:48 pm

Re: BroadLink

Tue Mar 19, 2019 3:41 pm

Ok, multumesc frumos. Momentan merg pe varianta mai ieftina si pe viitor o sa fac upgrade.
G@by
Member
Posts: 1
Joined: Fri May 31, 2019 12:58 pm

Re: BroadLink

Fri May 31, 2019 3:33 pm

Salutare.
Va rog sa ma "iluminati" si pe mine intr-o "problema"...
Am inceput proiectul smart cu Google Home si Broadlink RM Pro+.

(Apropo, pentru ca am mai intalnit descutii pe aici, varianta RM Pro, cu senzor de temperatura, nu se mai fabrica din 2016 parca. Acum au scos senzorul separat, Broadlink A1, care mai monitorizeaza si umiditatea, lumina, calitatea aerului, etc. Trebuie sa-mi vina din China, ca si dupa jucaria asta, dai cu tunul chiar si prin Europa, nu numai prin Romania.)

Totul in setari si conectivitate a mers super usor si intuitiv. La clima setez si temperatura, la TV schimb si canalele dupa denumire, am creat scene in care imi intra AVR-ul (e un Denon x3300W, care nu a apucat implementarea Alexa ;) ) cu sistemul de boxe si playerele aferente, mai ramane sa iau intrerupatoarele Livolo ca sa aranjez si luminile.
Dar cum mi-a ramas si Alexa in minte, despre care multi spun ca desi sta mai prost pe partea de bază de date (ca deh...Google), e mult mai dedicata spre conectivitate si comenzi smart, am luat un Echo Dot 3.
Ei...din momentul asta a aparut problema.
La fel ca la cativa colegi de pe aici, Alexa nu vede nimic. :cry:
Am activat skills-urile pentru ihc si ce mai trebuie si de ex chiar daca am activat si Spotify, nu-mi reda nicio melodie si in general nimic de pe vreun site de gen.
Google, rupe.
Doar la posturile de radio se apropie de Google si am spus "apropie" pt ca de ex m-am chinuit un pic ca sa inteleaga de Radio Zu.
Am vrut sa o conectez pe Broadlink, sa fie impreuna cu Google Home, dar cand sa pun telecomanda sa se configureze, s-a resetat (ca altfel cred ca mici nu prea ai cum s-o pui in starea respectiva) si ... mi-a sters tot ce avea pe ea pt Google. :oops:
Casa, device-uri, scene, tot. Si nici nu am reusit sa fac inainte un backup.
Am incercat sa "imperechez" Alexa cu "ihc for Eu", dar nu a vrut. Mai naravasa decat Google. Am incercat si cu "e-Control", tot la fel...si recunosc ca nu am incercat prea mult, pt ca fiind plin de draci din cauza ca am pierdut tot de pe ihc/Google, am reintrat cu Home (imediat si rapid) si mi-am refacut in mare conexiunile.
Asadar, am niste intrebari pentru voi, cei care deja ati lucrat mai mult cu jucarile astea (si pentru ca intuiesc ca rezolvarea e si din/cu Broadlink, am si considerat ca am postat unde trebuie) :

1. Se poate face backup la setarile facute pe Broadlink, pt device-urile adaugate, scene, etc. si apoi sa se poata restaura rapid totul dupa vreo resetare ?

2. Pe O SINGURA telecomanda Broadlink, pot "convietui" Google Home impreuna cu Alexa?
Ca poate nu am gasit pasii corecti.

3. Daca nu se pot inregistra impreuna, in cazul de fata, pentru Alexaimi trebuie telecomanda separata ?

4. Fara telecomanda Alexa chiar nu poate comanda nimic ?

(Pentru ca am reusit sa bag pe ea TV-ul si AC-ul, dar cand dau o comanda, imi spune ca device-ul nu raspunde, ca sa verific conexiunea la net sau alimentarea. W...T...eF...)

Pana atunci....Alexa e doar un "bebelou". :D
Deocamdata, deci am spus "deocamdata", sunt dezamagit de Alexa, dar pe undeva constientizez ca nu e chiar asa.
Asa ca va rog sa ma "iluminati". :idea:
Va multumesc mult.

(Scuzati pentru "povestea" lunga, dar e prima postare si a trebuie sa va si prezint in mare configuratia.)

******************

Update 2.06 :

Asteptand informatiile, stateam si ma gandeam...
Daca si Alexa poate comanda doar prin Broadlink, inseamna ca totul fiind restrictionat doar de ce poate ea telecomanda, nu obtin mai mult decat reusesc acum cu Google Home, nu ?
Cum s-ar spune, chiar nu s-ar merita sa-mi bat capul, sa le mai amestec in aceeasi camera/casa.

Gresesc ?
Sau sunt chestii care inca imi scapa despre Alexa, care ar face-o de preferat (pe partea de conectivitate) ?

Return to “Virtual Assistants / Home Automation”