Pornit/Reset PC Prin ALEXA <3

Probleme legate de Alexa, Google Home si Smart Home in general

Moderator: Suport Team

User avatar
D3iu
Suport Team Moderator
Location: Resita
Posts: 61
Joined: Wed Jan 02, 2019 9:19 am

Re: Pornit/Reset PC Prin ALEXA <3

Wed Jan 23, 2019 7:47 am

Da adrianadi98, este si varianta cu RF ce poate fi controlat si cu aplicatia (respectiv voce) si cu telecomanda .... am spus asta in postul de deasupra, doar ca eu am dat solutia cu Romania pentru cei ce nu au rabdare sa astepte o luna pana vine din China sau nu stiu sa comande ... Fiecare alege metoda potrivita pentru el...si acum sa fim seriosi... 50 lei nu e mult de asta m-am si limitat la o solutie care sa fie practica si usor de implementat.
Apropo am comandat eu varianta cu RF din china si tin sa iti spun ca pretul e cam acelasi... 50 lei, problema e ca la noi in tara nu se prea gasesc nici cele fara RF pentru ca cei care le aduc tot din China le comanda si ei, si le comanda intr-un stoc limitat , stand de cele mai multe ori nevandute o perioada destul de mare...sa nu mai zic de cele cu ...
emygrantu
Member
Posts: 2
Joined: Wed Jan 23, 2019 12:56 pm

Re: Pornit/Reset PC Prin ALEXA <3

Wed Jan 23, 2019 1:07 pm

Salut, am gasit si eu ceva, pare să fie mai simplu, este aici un adaptor (link) pe amazon care la prima vedere si ce am citit din descriere, pornește si restarteaza pc prin telecomandă. Pana aici e simplu, acum telecomanda este 2.4ghz RF teoretic poate fi băgată in broadlink? Eu nu ma stiu cu broadlink cum se mănâncă exact dar ma gândeam acum Dacă ar merge, si ce condiții trebuiesc îndeplinite ca broadlink ul sa recunoasca telecomanda.
Dacă varianta asta merge, atunci ar fi mai simplu nu cabluri, nu alimentare, etc. Pur si simplu plug and play. Dacă testează cineva asta sa-mi dea de știre ca eu nu am broadlink si nu vreau sa cumpăr degeaba. Mersi.
P.s. Link: SilverStone SST-ES02-PCIe - 2.4G Funk-Fernbedienung für PC Power / Reset, Integrierter PC-Lautsprecher, PCIe https://www.amazon.de/dp/B0771R9L8K/ref ... sCbD5DA0HB
User avatar
D3iu
Suport Team Moderator
Location: Resita
Posts: 61
Joined: Wed Jan 02, 2019 9:19 am

Re: Pornit/Reset PC Prin ALEXA <3

Wed Jan 23, 2019 7:35 pm

emygrantu wrote:
Wed Jan 23, 2019 1:07 pm
Salut, am gasit si eu ceva, pare să fie mai simplu, este aici un adaptor (link) pe amazon care la prima vedere si ce am citit din descriere, pornește si restarteaza pc prin telecomandă. Pana aici e simplu, acum telecomanda este 2.4ghz RF teoretic poate fi băgată in broadlink? Eu nu ma stiu cu broadlink cum se mănâncă exact dar ma gândeam acum Dacă ar merge, si ce condiții trebuiesc îndeplinite ca broadlink ul sa recunoasca telecomanda.
Dacă varianta asta merge, atunci ar fi mai simplu nu cabluri, nu alimentare, etc. Pur si simplu plug and play. Dacă testează cineva asta sa-mi dea de știre ca eu nu am broadlink si nu vreau sa cumpăr degeaba. Mersi.
P.s. Link: SilverStone SST-ES02-PCIe - 2.4G Funk-Fernbedienung für PC Power / Reset, Integrierter PC-Lautsprecher, PCIe https://www.amazon.de/dp/B0771R9L8K/ref ... sCbD5DA0HB
Defapt nu, ramai la varianta mea..... pana si placa aia are nevoie de alimentare doar ca alimentarea o ia direct din placa de baza de pe un port usb, si telecomanda aceea nu este recunoscuta de catre broadlink, sa nu mai vorbim de pret una e un pcb sub 50 lei si alta e un slot pci-e ocupat inutil + 1 port pe placa de baza usb care trebuie anulat + setari in bios (unele placi de baza nu stiu sa faca alimentare usb-uri cand pc-ul este oprit) la un pret de aproximativ 120 lei... ce zici? te mai incurca un incarcator in priza suplimentar acum ? Oricum ai PC, Monitor(E), Boxe, Imprimanta(poate), Alexa, broadlink-ul.....mai zic? cred ca nu are sens !
Sa mai adaug si faptul ca si Broadlink-ul costa 200 lei ? unde ajungem cu totalul ? undeva peste 300 lei... nu e mai simplu cu varianta sub 50 lei (inconvenientul incarcatorului si siguranta ca merge) ?

Si nu ai nevoie de cabluri extra sau modificari sofisticate daca te duce mintea 1 minut.... cablul care merge de la placa de baza la butonul ON/OFF al pc-ului... se poate Taia sau gauri (diverse metode) prinzi inca 2 fire (practic faci un Y improvizat daca nu ai rabdare sa cauti pe net un Y oficial) si aia e
emygrantu
Member
Posts: 2
Joined: Wed Jan 23, 2019 12:56 pm

Re: Pornit/Reset PC Prin ALEXA <3

Wed Jan 23, 2019 11:46 pm

Deja daca telecomanda nu e recunoscută nu are rost sa continui ca e inutil din prima, sa nu mai vorbim de pret, setari, si tot ce ai spus. Da e mai convenabil asa dar daca se putea lega telecomanda presupunând că dispunem de broadlink cu niste setari, era ok. Si asa am la pc cred ca 2 Sau 1 pci goale. Ma gandesc doar ca e cam multa improvizație cu modulul si alimentat plus ca nu stiu unde l-ai putea pune sa nu se vadă...
User avatar
D3iu
Suport Team Moderator
Location: Resita
Posts: 61
Joined: Wed Jan 02, 2019 9:19 am

Re: Pornit/Reset PC Prin ALEXA <3

Thu Jan 24, 2019 7:45 am

emygrantu wrote:
Wed Jan 23, 2019 11:46 pm
Deja daca telecomanda nu e recunoscută nu are rost sa continui ca e inutil din prima, sa nu mai vorbim de pret, setari, si tot ce ai spus. Da e mai convenabil asa dar daca se putea lega telecomanda presupunând că dispunem de broadlink cu niste setari, era ok. Si asa am la pc cred ca 2 Sau 1 pci goale. Ma gandesc doar ca e cam multa improvizație cu modulul si alimentat plus ca nu stiu unde l-ai putea pune sa nu se vadă...
Inca un avantaj al metodei asteia e ca poti porni pc-ul de la distanta oricand oriunde... net sa ai... si poti pune pana si widget pe ecranul telefonului... daca ar fi fost sa folosim metoda cu telecomanda RF ... ar fi fost putin mai complicat sa faci toate astea

in interiorul carcasei pui frumos ceva pe partea metalica sa nu faca scurt si apoi pui placa peste.. eu am folosit initial, pentru ca eu incepusem proiectul asta in urma cu ceva ani si il avusem in altfel facut.... o cutiuta de carton... apoi am pus banda dublu adeziva si un scai destul de lat prins pe carcasa si pe placa.. in cazul in care vreau sa scot placa sa imi fie usor si totodata sa fiu sigur ca nu pleaca de pe loc de la vibratii, socuri, etc. si doar scoti cablul de alimentare afara printr-o gaura in carcasa... ori rupi o placuta dinaia din spate .. ori daca are carcasa (unele au) gauri pentru cabluri usb aditionale si folosesti pe alea...

Daca ar fi sa fac o poza cum arata al meu pc in interior ... te-ai speria, eu am 2 Y numai pe firul de on/off caci eu am pastrat si metoda veche si metoda noua, doar ca sunt totusi organizate cumva am folosit fire de arduino cu mufe pe capat si imi e mult mai usor daca vreau sa adaptez ceva....

Ideea cea mai importanta e ca am gasit mai multe solutii am implementat si apoi sugerat cea mai buna optiune.... acum fiecare face cum crede, dupa resurse, etc...
Cum zice Dani... AM FACUT-O SI PE ASTA! :lol:
robert88
Member
Posts: 6
Joined: Thu May 09, 2019 10:30 pm

Re: Pornit/Reset PC Prin ALEXA <3

Tue May 14, 2019 9:22 pm

Cum vad acel receiver decodeaza el codul de la telecomanda nu ai nevoie neaparat de arduino. Acel program face doar ca daca intra intr-un pin tensiune iese pe alta. Se poate conecta direct modul de releu la el fara arduino. Eu am facut una dar placa arduino face decodarea de semnal. Cu 4 iesiri si iti comanda 4 optocuploare nu releu ca ocupa loc mult mai mic si nu ai consum sa nu iti fie de ajuns optocuplorul. Un buton am pus pe PWR, unu pe RST, si dintr-o tastatura pe usb am scos placa si am pus pe sleep si wake-up care e conectata pe un port usb intern de pe placa de baza.

Return to “Virtual Assistants / Home Automation”