Alternativa Livolo cu Broadlink

Probleme legate de Alexa, Google Home si Smart Home in general

Moderator: Suport Team

DanielH
Member

Alternativa Livolo cu Broadlink

Wed Feb 06, 2019 12:10 am

Salutari,

Am achizitionat si eu urmatoarele:
- Google Home
- Broadlink RM Pro +
- un interupator Livolo
- o telecomanda Livolo cu touchscreen

Am descarcat aplicatia ihc din Google Play.

Incercand prima data sa conectez RM Pro+ la un TV Samsung a functionat instantaneu, intr-un minut am configurat si a functionat perfect.
Urmatorul pas a fost sa montez intrerupatorul Livolo pe perete si sa programez un buton al telecomenzii pentru a il actiona. Si acest pas a fost un success.
Am incercat apoi din cadrul aplicatiei, ihc, sa adaug o lampa pentru a invata semnalul RF al telecomenzii Livolo, numai ca, desi, aplicatia imi spune ca a reusit sa invete semnalul, cand apas butonul nu se petrece nimic.

Am zis sa incerc si cu aplicatia eControl, am reusit sa fac un buton al unei telecomenzi de TV sa invete frecventa RF si chiar a functionat din cadrul telefonului. Numai ca problema pe care am intampinat-o mai departe este ca se pare ca aplicatia nu foloseste acelasi cont de Broadlink si nu am reusit sa conectez Google Home la aceasta.

Mai departe, am ajuns sa incerc aplicatia ihc (varianta pentru EUROPA), din nou am reusit sa invat si sa folosesc semnalul RF pentru a stinge lumina, dar din nou aceeasi problema cu contul. De data aceasta, am reusit sa ma autentific cu acelasi cont, desi nu mi-a importat setarile din aplicatia ihc, dar in schimb din Google Home cand incerc sa ma conectez la aplicatia ihc pentru Europa folosind butonul Facebook, primesc eroare.

Totusi, exista un caz care functioneaza cu ambele aplicatii, ihc si ihc EU, creez prima data lampa in ihc, iar mai apoi o creez din nou in ihc EU si reusesc sa o invat. Astfel cand Google Home va trimite comanda pentru lampa cu acelasi nume, freceventa e invatat.

Totusi, chiar daca am reusit sa il fac sa functioneze, sistemul imi pare total instabil. As vrea sa mai aud pareri din partea altora.

Marea intrebare, exista interupatoare smart care sa nu fie actionate printr-o telecomanda RF, ci direct prin reteaua WiFi ? Stiu ca exista anumite interupatoare care necesita 2 fire de nul, cum sunt cele de la Sonoff.
Glist3r
Member

Re: Alternativa Livolo cu Broadlink

Sat Feb 16, 2019 11:36 am

Eu mi-am comandat astea https://www.aliexpress.com/item/LemonBe ... 4f68JSOgLm si astept sa vina.
PS: Am apartamentul in completa renovare si planific sa schimb toata instalatia electrica, deci imi va fi usor sa trag firele pentru ca intrerupatoarele sa functioneze.

Return to “Virtual Assistants / Home Automation”