Probleme controller LED WiFi

Tot ce tine de Benzi LED, RGB si lumini ambientale

Moderator: Suport Team

alexmanea2000
Member
Posts: 7
Joined: Wed May 02, 2018 6:57 pm

Probleme controller LED WiFi

Fri Apr 26, 2019 5:47 am

Salutre! Detin acest controller RGB WiFi: https://s.click.aliexpress.com/e/cgeuUEBW
Dupa cum bine stiti, se conecteaza la WiFi prin aplicatia MagicHome, iar apoi suporta Alexa, Google Assistant, IFTTT, etc.

A mai intampinat cineva probleme cu el?

Detin mai multe la fel si toate fac aceleasi figuri si anume: fiind cu setarile din fabrica, le conectez si le setez, in aplicatia MagicHome, le vede si Alexa, Google, IFTTT, pentru putin timp, dupa care se blocheaza si nu mai pot fi controlate decat LOCAL, de pe telefonul meu conectat la aceeasi retea de WiFi ca si controller-ul. Apoi, dupa ceva timp, daca nu il scot eu din priza / resetez, isi mai revine el, dar se va deconecta iar... Pe scurt, ramane conectat la WiFi si poate fi controlat din aplicatie, dar se deconecteaza de pe server, de pe cloud, cred (Alexa nu il mai poate accesa, si nici eu daca nu sunt conectat la acest WiFi).

Alimentez controller-ul printr-un cablu “USB to 5.5 DC” (acesta: https://s.click.aliexpress.com/e/bSNWfQUY), bagat intr-un charger USB ce ofera maxim 5V - 2.4A. Banda LED care pleaca din controller are aproximativ 2.5m lungime. E vreo posibilitate sa fie asta o problema? Am incercat si o “sursa”, un charger clasic, cu specificatii 12V - 1A, dar patesc aceleasi lucruri.

Am atasat si 3 screenshot-uri: https://imgur.com/gallery/Ut5woG2

EDIT: ma gandeam sa incerc unul din astea:
https://s.click.aliexpress.com/e/c4PEg7FE
https://s.click.aliexpress.com/e/bmmc8m5i
Sunt cam singurele de pe Aliexpress care functioneaza cu SmartLife (sau orice alt serviciu, nu MagicHome), parca sunt putin mai premium si sunt si mai scumpe, poate totusi sunt mai de calitate, nu stiu...
User avatar
SAM
Global Moderator
Contact:
Location: Suceava
Posts: 952
Joined: Fri Aug 17, 2018 10:49 am

Re: Probleme controller LED WiFi

Fri Apr 26, 2019 11:01 pm

Salut,

Ce tip de bandă LED este (W/metru) și ce lungime?

Din câte am înțeles, alimentarea nu este tocmai bună. Acel controller funcționează cu tensiuni între 9-12V.
În plus, dacă banda LED este destul de lungă, s-ar putea ca puterea maximă absorbită (de banda LED) să fie mai mare decât puterea maximă generată (de charger/sursă).
Puterea (W) = Tensiune (V) * Curent (A)

Dacă problema este la controller atunci ar trebui ca acesta să fie inaccesibil chiar și în localhost (rețeaua din casă). Eu aș zice că problema este la router, mai exact la comunicarea cu serverul.

Baftă!
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."

Return to “Lumini LED si Ambianta”