Problema banda led RGB
Moderator: Suport Team
- thebzz
- Member
Salut! Am achizitionat 10m de banda led RGB cu modul wifi si transformator de 12v. Am facut o proba sa vad daca merg si totul a fost ok pana am apucat sa le intind prin camera si sa le las in priza aproximativ 30 de minute dupa care s-a schimbat in culoarea rosu si a inceput sa "clipeasca". Acum vreau sa stiu de ce s-a intamplat asta, daca are cineva idei .. anything ! M-am dus cu gandul la transformatorul ala made in china care este de 12v - 6a (doar 5M de banda am folosit, nu toata) si banda este de 12v, 14.4W/M . Sauuu... modulul ala mic de wifi sa fie de vina ? Tin sa mentionez ca transformatorul se incinge foarte, foarte rau. Am incercat cu alta sursa de curent, un transformator de 19v - 2a dar tot acelasi rezultat (probabil amperaj prea low). Acum am facut comanda la baietii de la led-concept de nebunia asta https://www.led-concept.ro/alimentare-l ... -150W-SLIM , asta ar trebui sa rezolve cumva, nu ? P.S. - daca le conectez iar la curent, licare banda ca atunci cand setezi wifi-ul sa-l conectezi la magic home/alexa dupa care se face iar rosie si se stinge/aprinde din 2 in 2 secunde.
- SAM
- Global Moderator
Salut,
Transformatorul nu este suficient pentru 5 metri de bandă LED cu 14,4 W/m. Trebuie ca transformatorul să aibă minim puterea necesăra + 20% din acesta. Adică, pentru 5 metri de bandă LED 14,4 W/m ai nevoie de 72+72*0,2=86 W, iar pentru 10 metri 144+144*0,2=175 W.
Prin urmare, dacă vrei să folosești toți cei 10 metri de bandă LED, ai nevoie de o sursă de cel puțin 175 W.
O altă problemă poate fi modulul Wi-Fi, dacă acesta nu suportă puterea de care are nevoie toată banda LED.
Baftă!
Transformatorul nu este suficient pentru 5 metri de bandă LED cu 14,4 W/m. Trebuie ca transformatorul să aibă minim puterea necesăra + 20% din acesta. Adică, pentru 5 metri de bandă LED 14,4 W/m ai nevoie de 72+72*0,2=86 W, iar pentru 10 metri 144+144*0,2=175 W.
Prin urmare, dacă vrei să folosești toți cei 10 metri de bandă LED, ai nevoie de o sursă de cel puțin 175 W.
O altă problemă poate fi modulul Wi-Fi, dacă acesta nu suportă puterea de care are nevoie toată banda LED.
Baftă!
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
- thebzz
- Member
Salut. Deja am facut comanda la acea "sursa" sau ce este.. asa ca probabil o sa vad daca merge cu aia ..daca nu, asta e, las doar 5m ( sa speram ca nu se arde ceva) .. cat despre modulul wifi scrie pe el ca functioneaza intre 5v si 25v.
- SAM
- Global Moderator
Ce model de modul Wi-Fi este?
Ce curent maxim suportă?
Ce curent maxim suportă?
- thebzz
- Member
Tot ce scrie pe el este - max output power<=100W si max output current:4A/CH. Si am scris mai sus de 5V-28V.
EDIT : am mai incercat acum sa bag transformatorul in priza sa vad iar ce si cum face .. well, timp de cateva secunde cat licare banda led (ca atunci cand o setezi pentru a o conecta la wifi) transformatorul nu scoate nici un sunet si ledul verde sta aprins. dupa astea cateva secunde ledul ala verde incepe sa licare si se aude un bazait in timpul asta.. atunci cand se aprinde ledul se aude si bazaitul ala.
EDIT : am mai incercat acum sa bag transformatorul in priza sa vad iar ce si cum face .. well, timp de cateva secunde cat licare banda led (ca atunci cand o setezi pentru a o conecta la wifi) transformatorul nu scoate nici un sunet si ledul verde sta aprins. dupa astea cateva secunde ledul ala verde incepe sa licare si se aude un bazait in timpul asta.. atunci cand se aprinde ledul se aude si bazaitul ala.
- thebzz
- Member
Buun. Am primit sursa aceea de mai sus. Acum ce fac ?
) intr un capat scrie -v -v +v +v , iar in celalalt este un semn urmat de catre un N si un L. (aici probabil bagi firele de la stecher?) ok, trecem peste asta si ajungem la leduri. Cum doamne feri o sa leg eu banda led de sursa asta ?

- SAM
- Global Moderator
-V reprezintă borna COM, adică borna negativă. +V reprezintă borna pozitivă (roșie de obicei).
N vine de la Neutral (Nul), iar L vine de la Load/Line/Live (Faza). Acestea două se leagă la rețeaua de 220/230V.
Banda LED trebuie conectată cu minut la -V și cu plus la +V.
N vine de la Neutral (Nul), iar L vine de la Load/Line/Live (Faza). Acestea două se leagă la rețeaua de 220/230V.
Banda LED trebuie conectată cu minut la -V și cu plus la +V.