Ventilatoare pc

Tot ce tine de Benzi LED, RGB si lumini ambientale

Moderator: Suport Team

alex1drogba
Member

Ventilatoare pc

Thu Mar 05, 2020 12:53 am

Salutari tuturor, de mult urmaresc CipFlixTV, de curand am observat ca exista un forum in care se pot afla mai multe informatii, se pot gasi solutii pentru fiecare in parte.
Am o mica problema, de curand am inceput sa-mi construiesc un pc si+ am ramas "impotmolit" la ventilatoarele care se pot conecta pe placa de baza iar manualul nu a reusit sa ma lamureasca deloc+ ca m-am mai sfatuir si cu alte persoane si mai mult m-au bagat in ceata. Din pacate sunt in urma cu ventilatoarele RGB si ARGB, eu folosind pana acum cativa ani, un pc de aproape 14 ani (sau chiar mai bine :)) ). Acum ca am terminat facultatea si sunt salariat, vreau in sfarsit sa-mi fac acel build mult visat.
Detin:
- ryzen 5 3600x( Informatia relevanta este cooler-ul pe care-l folosesc, [ur=https://www.cel.ro/coolere-componente/c ... cyPDMr-l/l]DeepCool GAMMAXX GT RGB[/url] care este si el compatibil cu RGB Fusion, caruia mai trebuie sa-i cumpar inca un ventilator, cu un total de doua, observ ca vine cu in splitter pentru 2 ventilatoare).
- placa de baza gigabyte aorus b450 pro link catre placa de baza
- carcasa Cooler Master MasterBox MB520 rgb

1. In primul rand as dori sa stiu daca aceasta placa de baza suporta Addressable RGB. Observ ar trebui sa fie acel conector cu 4 pini, din care unul lipseste, corect? In acesti conectori ar trebui sa pot conecta aceste ventilatoare ARGB precum si benzile led,nu? Oricum ar fi, acesti conectori sunt responsabili doar pentru sinscronizarea rgb, nu si pentru alimentarea ventilatoarelor.
2. Conectorii cu 4 pini sunt doar pentru ventilatoarele RGB, mai exact pentru curent, pentru a avea sincronizarea rgb trebuie sa conectez toate ventilatoarele RGB la un controller sau splitter(nu stiu diferenta) si apoi acela intr-o mufa separata, corect?

In B am vazut ca trebuie sa conectez acel splitter din care vin cele 3 ventilatoare din carcasa, asta am inteles, pentru restul, cu sincronizarea este problema.

Las aceasta poza pentru a ma putea ajuta mai usor cu informatiile, mai exact, sa inteleg eu mai usor, din care stiu daca bag un ventilator de ARGB in port de RGB sau invers, se ard, din pacate am cam ramas fara resurse si nu prea imi mai permit sa arunc banii :))
Va rog sa ma ajute cineva, mai am putin si imi termin si eu in sfarsit pc-ul de o viata dorit, insa nu vreau sa o sfeclesc la final.
O seara frumoasa!!

Edit: Cel putin, voi cum ati fi procedat avand in vedere ce vreau sa fac, sa am toate ventilatoarele cin carcasa sincronizate cu aorus ready fusion?

Image
alex1drogba
Member

Re: Ventilatoare pc

Tue Mar 10, 2020 9:14 pm

UPPP

Return to “Lumini LED si Ambianta”