Problema Banda Led Philips Hue

Tot ce tine de Benzi LED, RGB si lumini ambientale

Moderator: Suport Team

Krowzinho
Member
Posts: 2
Joined: Fri Jun 26, 2020 10:40 pm

Problema Banda Led Philips Hue

Fri Jun 26, 2020 10:56 pm

Salutare,

In urmatoarele luni urmeaza sa ma mut intr-un apartament nou. Perimetrul camerei este undeva la 21-22 de m. Tin foarte mult sa pot controla acel flux luminos prin intermediul aplicatiei de la Philips Hue.
Un video mai reprezentativ am vazut la canalul lui Alexandru ''Colo" Balan si doresc sa fie exact ca la el. Link.
Vreau sa stiu o lista precisa cu ce ar trebui sa cumpar pentru a acoperi toata camera.
Stiu ca trebuie banda led inteligenta, bridge-ul, si cu restul de 20 de m cum fac sa ii acopar ? Am citit ca pot sa pun o extensie de 10m. Dar cu restul ce fac? Mai trebuie sa iau alta consola ? Sunt foarte nedumerit.
V-as fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta cu problema asta.

Edit:
Exact asa este camera mea + acel balcon (unde o sa stea si biroul), si doresc sa o acopar pe toata cu acele benzi LED. Image
User avatar
D3iu
Suport Team Moderator
Location: Resita
Posts: 61
Joined: Wed Jan 02, 2019 9:19 am

Re: Problema Banda Led Philips Hue

Sat Jun 27, 2020 6:41 pm

Salut, nici nu stiu cum sa incep sa iti explic... In primul rand daca ai observat din 2 produse ai aruncat peste 600 lei pe fereastra pentru 2 metri de banda led.
Da-mi voie sa iti ofer o solutie mai ieftina sau macar in aceeasi bani care sa acopere nevoile tale ( asta daca nu te dau banii afara din casa , fa un calcul ce ar insemna doar metri de banda led / pret, plus ca philips hue nu sunt tocmai vre-o tehnologie revolutionara)
Hai sa incep
1. Philips Hue sunt doar niste benzi controlabile dintr-o aplicatie printr-un bridge care schimba culorile benzii led (toata banda o singura culoare) iar pretul / metru nu este deloc tocmai accesibil
2. Cum ai nevoie sa controlezi benzile led ? / cu voce / cu aplicatie ?
------------
SOLUTII ALTERNATIVE
Cea mai simpla solutie ( alimentare la USB , 5v, 1A ) iei mai multe le lipesti si cauti o sursa de 5v cu amperaj mai mare ... 2.8m banda * 3 = 8.4 m , deci pentru 3 asemenea benzi ai nevoie de un incarcator de telefon cu cel putin 3amperi, daca vrei sa le lipesti toate sa fie o singura banda pe toti cei 20m... calculezi cati amperi ai nevoie si iei o sursa corespunzatoare , iti dau si exemplu de sursa in comutatie stabilizata de 5v si 10amperi
Sursa alimentare 5v si 10A
Controlabil cu aplicatie sau cu voce (Alexa si Google Home)
Banda led controlabila din aplicatie

Acum sa revenim la o solutie mai faina si cu putin mai multa munca (foarte putin)
1. Cauti pe Aliexpress banda led WS2812B ( banda led adresabila ). Banda asta poate face jocuri de lumini, fiecare led se poate aprinde si stinge oriculoare individual de celelalte, ti-as putea arata un exemplu la mine dar ar insemna sa filmez si sa urc video cumva pe undeva sa iti arat (daca trebuie neaparat o fac) banda asta costa undeva la 100 - 120 lei depinde de unde o iei / rola de 5 metri (optiuni ai cat de dese sa fie ledurile 30 sau 60 / metru de banda)
2. Pentru ca banda asta sa poata fi controlata ai nevoie de o placa de dezvoltare programabila NODEMCU pe care o poti programa si tu acasa, ai nevoie de 2 programe, iti dau eu tot ce ai nevoie daca vrei sa mergi pe varianta asta (in mod normal la varianta de mai sus primesti acest controller in pachetu benzii de asta e si limitata doar la 1 culoare pe intreaga lungime a benzii, alea bune costa mult si din pacate vin pachet, banda, controler, sursa alimentare si iar dai faliment) , Placa costa cam 50 lei
3. Sursa de alimentare, cum am zis nu e pachet cu toate cele deci ai nevoie de sursa de alimentare, placa se alimenteaza tot la 5v la fel ca si ledurile si aici nu mai are sens sa iti dau exemplu pentru ca e identic cu cel de mai sus .. 5V 10A sau 40 A ... totul depinde de cat de multi metri de banda led ai si cat de dese sunt ledurile pe banda

Solutia asta din nou se poate controla cu aplicatie, pe telefon si cu voce alexa , merge si cu hub de la philips hue daca il ai deja.. MQTT, etc.... sunt mai multe metode

Sunt multe de spus si din pacate imi e greu sa scriu tot, mi-ar fi mai simplu sa iti explic dupa ce cunosc detalii despre ce si cum ai vrea sa faci si apoi sa alegi solutia potrivita pentru tine. Repet daca trebuie fac si video sa iti arat cum am eu o solutie neterminata a variantei 2 pentru ca am si alte proiecte de facut si na...ne mai abatem de la drumul initial
Oricum dupa cum vezi solutiile astea sunt mai ieftine decat solutia Philips HUE...
Krowzinho
Member
Posts: 2
Joined: Fri Jun 26, 2020 10:40 pm

Re: Problema Banda Led Philips Hue

Sun Jun 28, 2020 3:46 pm

Salut, legat de a doua intrebare pe care mi-ai pus-o. Da, tin foarte mult sa controlez din aplicatie. Mi se pare o idee foarte interesanta.
Nu ma dau banii afara din casa, dar sunt dispus sa platesc pentru a acoperi camera. De asta am pus si acel video de la Colo, mi-as dori foarte asemanator.
Nu cred ca m-as pricepe sa folosesc acel NODEMCU. Mi-as dori sa vad si varianta 2, dar mi-e ca daca imi faci acel video nu o sa-mi placa si o sa te simti dupa prost ca l-ai facut degeaba.
In cel mai ''rau'' caz imi fac doar pe partea aceea cu balconul si cam atat. Si renunt la dormitor, eventual mai pun niste led-uri dupa pat si langa televizor.
User avatar
D3iu
Suport Team Moderator
Location: Resita
Posts: 61
Joined: Wed Jan 02, 2019 9:19 am

Re: Problema Banda Led Philips Hue

Sun Jun 28, 2020 6:41 pm

Sa stii ca nu ma supar daca nu iti place, gusturile nu se discuta, eu doar iti ofer o alternativa mai ieftina la philips hue (sa nu uiti ca odata cu lungimea ai nevoie si alimentare mai puternica) si mai frumoasa din punct de vedere estetic si practic, tu decizi pana la urma ce alegi si in ce investesti banii.
Am filmat ceva cu telefonul, mi-a fost destul de aiurea avand in vedere ca sunt foarte aproape de calculator si de benda, am incercat sa cuprind in explicatii cateva chestii, dar ca de obicei am mai lasat cateva pe dinafara.
Sursa pe care o am eu spre exemplu in momentul actual mananca destul de mult pentru ca am 240 leduri in total pe o suprafata de 4 metri adica 60/metru... dar daca facem un calcul la 30 leduri / metru varianta mai ok pentru un tavan alb mai ales daca ledurile sunt indreptate un sus, spre tavan, ar fi cam 7A / 4 metri deci o sursa ca a mea ar fi suficienta pentru 12 metri de banda led. Oricum nu o sa legi si camera si balconul la aceeasi sursa de curent, e mai bine sa le separi.. si da stiu benzile led mananca destul de mult curent (amperi) dar din pacate asta se cunoaste, daca nu e alimentata banda led cum trebuie, oricare ar fi ea, se vor pierde culori si intensitate pe drum pentru ca curentul nu va ajunge la capatul opus al benzii, e valabil pentru orice varianta avand in vedere lungimea de care ai nevoie.


UITE VIDEO AICI


Sunt multe de zis dar daca ai nevoie de ajutor, explicatii, nu ezita sa intrebi :D :ugeek:

Return to “Lumini LED si Ambianta”