Salut, m-am înscris pe forum pentru un sfat mai mult. Sunt într-o dilemă.
Context: și eu și soția suntem fani Apple, amândoi cu telefoane de la Apple, laptop Apple samd. E timpul pentru un desktop dar sunt într-un impas pe latura financiară nu neapărat de dispunere de fonduri ci mai mult de justificare practică a cheltuielilor.
Opțiuni:
1. iMac 27 inch cu procesor i5 din 2020 - intel 10700 parcă, cu macOS Tahoe ne-upgradabil de la anul, monitorul find 5k. Prețuri între 400-600 euro depinzând dotările (RAM, SSD, HDD, FusionDrive, placă video dedicată sau nu).
2. M4 mac mini cu 16gb RAM și 256 de gb SSD dar fără monitor, mouse sau alte accesorii. Preț între 599-699 euro depinzând de mărimea SSD-ului și cu upgrade-uri pentru cel puțin următorii 6 ani de OS plus alți ani de securitate.
3. A treia variantă ar fi construcția unui pc ceva cu procesor AMD Ryzen 5 (5600) sau poate chiar Ryzen 7.
Concluzia mea ar fi că aș fi inclinat mai mult spre varianta numărul 2 dar aici vine și problema. Am identificat perifericele care probabil ar fi Logitech, dar nu identific ce monitor mi-ar oferi ceva similar dpdv al calității cu ceea ce oferă iMac respectiv 5k. Ați zice că un Oled poate dar mi se pare prea scump, m-aș duce liniștit către 1000 de euro iar eu nu aș vrea să depășesc 800-850 de euro. După multe căutări probabil un Dell Pro 24 Plus QHD Monitor - P2425D sau un ASUS ProArt PA278CV 27" QHD IPS LED Monitor.
Voi ce idei sau păreri aveți ?
Desktop-ul ar fi folosit pentru chestii light gen: Word, Excel, PowerPoint, teams, Office, YouTube, Safari sau Chrome.
As tinde mai mult către un produs Apple pentru că asta folosim și integrarea e seamless.
Dacă ați ajuns până la final, vă mulțumesc.
Cu respect CJ