Proiect pc gaming 2019!

Tot ce tine de PC MODDING

Moderator: Suport Team

SAM
Global Moderator

Re: Proiect pc gaming 2019!

Sun Feb 24, 2019 8:36 pm

CAS(sau CL) este un timp de întârziere. Prin urmare, numerele mai mici sunt mai bune, acestea reprezentând un timp de întârziere mai mic.

Samsung 860 EVO este un SSD foarte bun, însă nu este la fel de rapid ca cele cu interfața PCIe.

Nu există ”mai compatibil”. Acea placă de bază este mai bună comparativ cu celelalte menționate.

În rest, totul este bine.
Așteaptă și alte răspunsuri. E posibil să-mi fi scăpat anumite aspecte.
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
Gaby
Member

Sun Feb 24, 2019 8:41 pm

SAM wrote:
Sun Feb 24, 2019 8:36 pm
CAS(sau CL) este un timp de întârziere. Prin urmare, numerele mai mici sunt mai bune, acestea reprezentând un timp de întârziere mai mic.

Samsung 860 EVO este un SSD foarte bun, însă nu este la fel de rapid ca cele cu interfața PCIe.

Nu există ”mai compatibil”. Acea placă de bază este mai bună comparativ cu celelalte menționate.

În rest, totul este bine.
Așteaptă și alte răspunsuri. E posibil să-mi fi scăpat anumite aspecte.
Cel mai probabil voi cumpara un m2 atunci, nu e chiar asa mare diferenta de pret!
M-am informat putin despre placile de baza, teoretic eu cum am ram la 3200MHz, placa de baza v-a duce doar 2666MHz?
Practic nu merita sa cumpar acei rami daca nu functioneaza la putere maxima, 100% nu va merge 3200MHz daca placa de baza duce doar 2666MHz, nu ?

Am gasit o placa video la un pret ok si duce 3400 MHz, asta este: Placa de baza Asus PRIME Z370-A II, Socket 1151, sau Placa de baza MSI Z270 TOMAHAWK, Socket 1151, chiar astept un raspuns.
SAM
Global Moderator

Sun Feb 24, 2019 9:05 pm

Da. Într-adevăr. Este un aspect la care nu am fost atent.
Mergi cu placa de bază Asus PRIME Z370-A II.

Pentru procesoarele Intel, frecvența memoriei principale nu aduce un surplus foarte mare de performanță.
Pentru i7-9700K nu ți-aș recomanda mai mult de 2800MHz pentru memoria RAM. Poți merge pe o plăcuță de memorie RAM cu XMP2.0.
Gaby
Member

Sun Feb 24, 2019 9:17 pm

Intradevar, nu aduce chiar asa mare un surplus dar nu e mai bine sa am o placa de baza mai buna la MHz, care ar fi diferenta intre, la performata aduce scaderi una dintre ele?
https://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/a ... z370-a-ii/
https://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/a ... -f-gaming/

Intre aceste 2 placi de baza nu am observat mari diferente, chiar nu stiu cu ce e mai buna ASUS ROG STRIX H370-F GAMING decat ASUS PRIME Z370-A II, din cate am observat e diferenta doar intre MHz si Multi-GPU SLI Supports NVIDIA® 2-Way SLI™ Technology ceea ce H370-F nu are, deci pana la urma e mai buna placa de baza ASUS PRIME Z370-A II, chiar nu stiu ce sa zic.
SAM
Global Moderator

Mon Feb 25, 2019 7:32 pm

Placa de bază ASUS PRIME Z370-A II suportă overclock, pe când placa de bază ASUS ROG STRIX H370-F GAMING nu suportă overclock.
Plăcile de bază cu socket Intel suportă overclocking doar dacă au litera 'Z' în modelul de chipset.

Există diferențe între cele două la: placa de sunet integrată, slots, porturi.

Plăcile de bază din aceeași gamă de preț nu oferă o diferență de performanță foarte mare. Ceea ce le deosebește cu adevărat sunt dotările(slots, ports) și construcția.
Gaby
Member

Mon Feb 25, 2019 8:03 pm

SAM wrote:
Mon Feb 25, 2019 7:32 pm
Placa de bază ASUS PRIME Z370-A II suportă overclock, pe când placa de bază ASUS ROG STRIX H370-F GAMING nu suportă overclock.
Plăcile de bază cu socket Intel suportă overclocking doar dacă au litera 'Z' în modelul de chipset.

Există diferențe între cele două la: placa de sunet integrată, slots, porturi.

Plăcile de bază din aceeași gamă de preț nu oferă o diferență de performanță foarte mare. Ceea ce le deosebește cu adevărat sunt dotările(slots, ports) și construcția.
Si practic atunci merita sa iau aceasta placa de baza https://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/a ... z370-a-ii/ pentru ca merge sa fac overclock si sa pun si rami pe MHz mai mari, sau sa iau https://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/a ... -f-gaming/ care are un aspect mai frumos intradevar si nu pot face overclock + sa aleg rami pe fregventa mai mica ''MHz''?
SAM
Global Moderator

Mon Feb 25, 2019 8:29 pm

Procesorul tău, i7-9700K, suportă overclock(deoarece are litera 'K'). Prin urmare, eu îți recomand să mergi cu placa de bază care suportă overclock.
Cât despre frecvența memorie RAM, poți merge pe 3200MHz dacă ai posibilitatea. Frecvența de 2666MHz nu o scadă foarte mult performanța procesorului.
Gaby
Member

Mon Feb 25, 2019 9:48 pm

Ok cam atata am avut de intrebat deci sistem-ul va contine:
Carcasa SilentiumPC Regnum RG4T RGB Frosty White
Sursa Gigabyte G750H, 750W, semi-modulara, 80 Plus Gold, eficienta 90%, Active PFC
Cooler CPU Raijintek Orcus 240 RGB, Intel/AMD
Solid-state Drive (SSD) Samsung 970 EVO, 500GB, PCI Express, M.2
Memorie ADATA XPG Gammix D30, 8GB, DDR4, 3200MHz, CL18 2 bucati.
Placa video MSI NVIDIA GeForce RTX 2080 Gaming X Trio, 8GB GDDR6, 256bit
Procesor Intel Core i7-9700K Coffee Lake-R, 3.60GHz, Socket 1151, box - Chipset seria 300
Placa de baza ASUS PRIME Z370-A II

Carcasa as schimba-o, deoarece nu are buton restart din cate am observat, alta carcasa pana in 350lei nu gasesc sa aibe marimea potrivita in tavan pentru cooler, vreau ceva cu RGB, m-am uitat pe mai multe site-uri n-am gasit ceva frumos si sa-mi incapa cooler-ul :| Astept o carcasa daca e la pret 300-400lei sa aibe loc pentru cooler-ul ales de mine, RGB!

Return to “PC Modding”