Salut, am un pc de ceva vreme, are componente bunicele si am probleme cu performanta.
Componentele sunt:
CPU: i7 7700
GPU: MSI GTX 1060 6GB Gaming X
Cooler: Thermaltake Riing Silent 12 ( inlocuit cu cel stock de la intel pentru ca am aflat cand am dus pc ul in service cu acceasi problema ca si asta ar fi o cauza)
RAM: 8 GB DDR4
Sursa nu mai stiu exact, 500W
Placa de baza: ASUS TUF Z270 MARK 2
HDD 1TB
SSD Kingston 240GB
si Windows 10 Home cu licenta
Am urmarit tot felul de bechmarkuri pentru unele jocuri spre exemplu gta 5, imi spune ca placa ar trebui sa duca undeva la 91 fps constant ceea ce nu e cazul meu, sub 60 mai tot timpul si rareori ramane peste 60 cu detalii pe low sau pe high, nu schimba mai nimic. Cand aveam coolerul stock de la intel lucrurile mergeau chiar mai rau si procesorul ajungea pe la 65-70 grade, ma gandeam sa nu fie cumva de la sistemul de racire, chiar daca de abia ce l am schimbat, nu este unul tocmai potrivit pentru tipul meu de procesor ( in jocuri medium imi sta pe la 55 grade si in jocuri high pe la 60+ cateodata ajunge iar la 70. Am cautat tot felul de solutii, sa nu am virusi in pc, l am dus in service ul magazinului de unde l am cumparat si au spus ca au verificat si totul e ok mai putin racirea. Multi prieteni de ai mei cu componente mai slabe imi afirma ca au performante mai bune decat mine in jocurile respective si lucrul asta mi se pare ciudat. Si nu numai in Gta am problema asta ca sa spun ca e din cauza jocului, spre exemplu in Apex Legends, la fel care are cerinte mai slabe ca si componentele mele, trebuie sa dau totul pe medium si tot pot observa urme de lag. Daca cineva are o idee de la ce ar putea fi il rog sa lase mai jos.
Performanta pc
Moderator: Suport Team
- SAM
- Global Moderator
Salut,
Este cam greu de diagnosticat astfel de probleme. Sunt foarte multe cauze care ar putea produce astfel de probleme.
Îți pot oferi câteva cauze comune care apar frecvent la sistemele de gaming cu configurații bune.
1. 100% CPU/Disk/Memory usage.
Avem un tutorial aici despre aceste cauze.
2. Monitor și VSync.
Dacă ai activat opțiunea VSync, aceasta va limita placa video dedicată la un FPS egal cu rata de refresh al monitorului. Poate apare fenomenul de stuttering, asociat cu drop frames.
Avem un tutorial aici despre această opțiune.
3. Sistemul de operare.
Aici sunt înglobate mai multe cauze posibile. Cele mai comune sunt drivers system, viruși, aplicații background.
Cel mai recomandat este să faci un clean install la sistemul de operare.
Folosește NVIDIA GeForce Experience pentru GPU driver și Intel Driver & Support Assistant pentru CPU driver și alte componente Intel.
4. Sursa.
E posibil ca sursa să nu ofere suficientă energie electrică componentelor. Însă, dacă ai fost la un service autorizat, cu siguranță sursa a fost verificată.
Încearcă aceste soluții. Dacă problema nu se rezolvă, o să mai enumăr câteva cauze.
Baftă!
Este cam greu de diagnosticat astfel de probleme. Sunt foarte multe cauze care ar putea produce astfel de probleme.
Îți pot oferi câteva cauze comune care apar frecvent la sistemele de gaming cu configurații bune.
1. 100% CPU/Disk/Memory usage.
Avem un tutorial aici despre aceste cauze.
2. Monitor și VSync.
Dacă ai activat opțiunea VSync, aceasta va limita placa video dedicată la un FPS egal cu rata de refresh al monitorului. Poate apare fenomenul de stuttering, asociat cu drop frames.
Avem un tutorial aici despre această opțiune.
3. Sistemul de operare.
Aici sunt înglobate mai multe cauze posibile. Cele mai comune sunt drivers system, viruși, aplicații background.
Cel mai recomandat este să faci un clean install la sistemul de operare.
Folosește NVIDIA GeForce Experience pentru GPU driver și Intel Driver & Support Assistant pentru CPU driver și alte componente Intel.
4. Sursa.
E posibil ca sursa să nu ofere suficientă energie electrică componentelor. Însă, dacă ai fost la un service autorizat, cu siguranță sursa a fost verificată.
Încearcă aceste soluții. Dacă problema nu se rezolvă, o să mai enumăr câteva cauze.
Baftă!
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."