În primul rând, salutări acestei comunități!
De curând mi-am propus să-mi ‘construiesc’ primul meu PC, cunoștiințele mele fiind relativ limitate, am decis să cer părerea și altor oameni specializați în acest domeniu.
Precizez faptul că acest PC va fi folosit în primă fază doar pentru CSGO, ulterior, dacă va fi nevoie pentru altceva, se vor face upgrade-uri.
Specificații:
Procesor: Procesor Intel® Core™ i5-8400 Coffee Lake, 2.80GHz, 9MB, Socket 1151 - Chipset seria 300, BOX
Placă video: ASUS ROG Radeon RX 580 STRIX GAMING OC, 8GB GDDR5, 256-bit
Placă de bază: Gigabyte Z370P D3, Socket 1151
Memorie RAM: HyperX FURY Red 8GB DDR4, 2666MHz, CL16
SSD: Kingston A400, 240GB, 2.5", SATA III (am decis să merg doar pe un SSD ca metodă de stocare, neavând nevoie momentan de un HDD)
Sursă: Seasonic S12II-620 Bronze SS-620GB, 620W (aici am puține dubii. Nu știu cât de ok este sursa, știu că este puțin cam mare pentru configurația mea. Am ales această sursă gândindu-mă la eventualele upgrade-uri pe care le voi face însă, dacă aveți o recomandare de sursă mai bună care să îmi țină specificațiile, vă rog să-mi recomandați. Mă gândesc că o sursă de 500-550W mi-ar fi de ajuns).
Carcasă: Segotep Mevius V1 Black, SPCC Steel ATX Mid Tower (este o carcasă ok?)
Monitor: Monitor Gaming LED LG 21.5", Full HD, HDMI, FreeSync™, Negru, 22MK600M-B
Acestea sunt specificațiile PC-ului.
Ce ar trebui să mai adaug (dacă este cazul), ce ar trebui să schimb?
Aruncând o privire asupra componentelor, eu tind să cred că acestea sunt compatibile însă v-aș ruga o confirmare asupra acestui fapt.
Mulțumesc!
My first PC Build
Moderator: Suport Team
- Minamoto
- Member
Salut eu zic ca sursa ta sa fie cel putin de 650w pentru posibil oc in viitor si un cooler mai decent decat cel stock

- SAM
- Global Moderator
Salut,
Toate componentele sunt compatibile.
Dacă ai decis să mergi doar pe SSD, de ce nu ai ales un SSD M.2 PCIe cu NVMe? Sunt mai rapide și te ajută foarte mult pentru sistemul de operare.
Nu îți recomand acea sursă. Eu aș merge pe aceasta. Este la același preț, dar cu specificații mai bune.
Eu zic că nu ai nevoie de mai mult de 500W, asta dacă nu faci un upgrade major(CPU, GPU). Sursă de 500W.
Carcasa, ca specificații, este bună. Însă, am văzut un review în care s-a precizat faptul că răcirea se face mai greu.
Pentru această configurație nu este necesar un sistem de răcire foarte bun, deci eu zic că această carcasă este bună.
Dacă cumperi de pe PCGarage, folosește codul de reducere a lui Dani: HCX26V24.
Baftă!
Toate componentele sunt compatibile.
Dacă ai decis să mergi doar pe SSD, de ce nu ai ales un SSD M.2 PCIe cu NVMe? Sunt mai rapide și te ajută foarte mult pentru sistemul de operare.
Nu îți recomand acea sursă. Eu aș merge pe aceasta. Este la același preț, dar cu specificații mai bune.
Eu zic că nu ai nevoie de mai mult de 500W, asta dacă nu faci un upgrade major(CPU, GPU). Sursă de 500W.
Carcasa, ca specificații, este bună. Însă, am văzut un review în care s-a precizat faptul că răcirea se face mai greu.
Pentru această configurație nu este necesar un sistem de răcire foarte bun, deci eu zic că această carcasă este bună.
Dacă cumperi de pe PCGarage, folosește codul de reducere a lui Dani: HCX26V24.
Baftă!
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
- Xan
- Member
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Bănuielile mele în legătură cu sursa s-au adeverit. Aceasta o voi schimba.
Îmi poți recomanda te rog un ssd? Chiar dacă este mai mic (128gb parcă) nu este problemă. Însă să se încadreze în prețul ssd-ului meu.
Cât despre carcasă... Mi-a recomandat un prieten ca aceasta să aibă 4 fan-uri. (2 pentru in și 2 pt out). Este neapărată nevoie de aceasta sau pot păstra această carcasă cu 2 fan-uri? Se va face ventilația ok?
Bănuielile mele în legătură cu sursa s-au adeverit. Aceasta o voi schimba.
Îmi poți recomanda te rog un ssd? Chiar dacă este mai mic (128gb parcă) nu este problemă. Însă să se încadreze în prețul ssd-ului meu.
Cât despre carcasă... Mi-a recomandat un prieten ca aceasta să aibă 4 fan-uri. (2 pentru in și 2 pt out). Este neapărată nevoie de aceasta sau pot păstra această carcasă cu 2 fan-uri? Se va face ventilația ok?
- SAM
- Global Moderator
SSD: https://www.pcgarage.ro/ssd/hp/ex900-12 ... 4-m2-2280/
Despre carcasă, așa cum am spus, am auzit că ventilația nu este tocmai bună. Totuși, nu cred că o să-ți afecteze foarte mult sistemul.
Eu zic că 2 ventilatoare sunt suficiente. Dacă poți și îți permiți, e recomandat să pui 4.
Despre carcasă, așa cum am spus, am auzit că ventilația nu este tocmai bună. Totuși, nu cred că o să-ți afecteze foarte mult sistemul.
Eu zic că 2 ventilatoare sunt suficiente. Dacă poți și îți permiți, e recomandat să pui 4.
- Xan
- Member
Am schimbat sursa, am schimbat ssd-ul.
Cât despre carcasă, Segotep Sprint Black Case, SPCC Steel ATX Mid Tower este o alegere bună?
Am nevoie și de placă de rețea?
Cât despre carcasă, Segotep Sprint Black Case, SPCC Steel ATX Mid Tower este o alegere bună?
Am nevoie și de placă de rețea?
- SAM
- Global Moderator
Segotep Sprint Black este foarte bună.
Placa de bază pe care ai ales-o, Gigabyte Z370P D3, are placă de rețea. Poți adăuga o placă de rețea dedicată, însă doar dacă ai nevoie sau dacă vrei Wi-FI.
Placa de bază pe care ai ales-o, Gigabyte Z370P D3, are placă de rețea. Poți adăuga o placă de rețea dedicată, însă doar dacă ai nevoie sau dacă vrei Wi-FI.
- Xan
- Member