Un Upgrade la PC...

Aici puteti discuta despre absolut ORICE!

Moderator: Suport Team

Iepurele4
Member

Un Upgrade la PC...

Wed Jul 18, 2018 5:38 pm

As avea si eu o intrebare despre un upgrade la PC
Nvidia GTX 960
Intel Core i5-4750 CPU @ 3.20GHz
64 Bit
8 Gb Ram
1TB Toshiba
Carcasa Black Warrior

Astea sunt componentele mele + carcasa, Iar la ce vreau eu sa imi dau upgrade sunt:
Placa video, poate la un i7, Nu stiu de care.
Un GTX 1050-1060 Ti, Nu sunt sigur nici aici
12 GB Ram
Inca un TB
Si o alta carcasa, dar aici sunt derutat, nu stiu sigur daca imi vor incapea toate componentele, Cred ca am totusi
O Carcasa MiddleTower

Si as vrea sa imi schimb si fan-ul, Pentru ca am o problema mare cu praful..
Si inca ceva, daca as putea sa bag in Carcasa RGB

Recomandati-mi voi niste componente daca e... Sa fie cat de cat si ieftine asemanatoare cu astea care le-am spus, ca oricum pe astea vechi le voi vinde, si o carcasa cu geam daca se poate, multumesc.
RobertGHD
Suport Team Moderator

Re: Un Upgrade la PC...

Wed Jul 18, 2018 6:26 pm

Pe viitor, inainte sa deschizi un astfel de topic, informeaza-te putin ca sa ai cerinte pertinente.
Nu exista placa video i7 - ala este procesor, nu exista 1050/1060 Ti si cel mai important spune ce buget ai.

Ti-am facut un wishlist incercand sa respect ceea ce ai spus tu, si pastrand un pret cat mai mic, dar cu raport calitate/pret.

https://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/3388428/

Procesor: Nu ti-am pus i7 pentru ca judecand dupa vechea configuratie tu doar te joci, nu faci editare foto/video si in combinatie cu un 1060 nu merita sa dai banii pe un i7. Daca vrei si ai banuti poti schimba procesorul cu un i5 8400.
Placa de baza: Gigabyte - o firma cunoscuta, cu chipset b360m, suficient pt procesorul tau si pentru restul configuratiei.
Placa video: 1060 6GB suficienta pentru mai toate jocurile recente. Nu este cea mai ieftina implementare, insa este cea mai ieftina ca o racire ok si cu frecvente stock mai mari.
Memorie ram: 16GB DDR4 2400 mhz. 8GB de memorie ram sunt la limita pentru zilele noastre iar cu 16GB o sa mai stai linistit cativa ani.
SSD: 120GB pt sistemul de operare si cateva jocuri. Detin personal modelul asta si ofera viteze bune + fiabilitate la un pret mic.
Sursa: Seasonic - un brand cunoscut cu certificari 80+ Bronze, suficienta pt sistemul tau.
Kit iluminare led: 2 benzi RGB cu telecomanda, suficiente pt o iluminare decenta, dar fara prea multe efecte si combinatii de culori. Daca build-ul este unul de buget mai bine te orientezi spre componente bune decat spre aspect.

HDD - il pastrezi pe cel de 1TB pe care il ai in prezent pt a stoca pe el muzica,poze,filme si jocuri mari
Carcasa este un lucru subiectiv asa ca iti sugerez sa iti achizitionezi ce carcasa MiddleTower vrei tu - singura conditie fiind sa accepte o placa video cu lungime mai mare de 248mm
Ventilatoare - nu ventilatoarele in sine iti cauzeaza problema cu praful, ci lipsa filtrelor de praf in fata ventilatoarelor. Daca vei cumpara o carcasa noua, cumpara una cu filtre de praf si monteaza ventilatoarele unde sunt pozitionate filtrele de praf. De preferat incearca sa tii carcasa elevata fata de sol ca sa eviti adunarea prafului.
eustache48
Member

Re: Un Upgrade la PC...

Thu Jul 19, 2018 9:48 pm

RobertGHD wrote:
Wed Jul 18, 2018 6:26 pm
Pe viitor, inainte sa deschizi un astfel de topic, informeaza-te putin ca sa ai cerinte pertinente.
Nu exista placa video i7 - ala este procesor, nu exista 1050/1060 Ti si cel mai important spune ce buget ai.

Ti-am facut un wishlist incercand sa respect ceea ce ai spus tu, si pastrand un pret cat mai mic, dar cu raport calitate/pret.

https://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/3388428/

Procesor: Nu ti-am pus i7 pentru ca judecand dupa vechea configuratie tu doar te joci, nu faci editare foto/video si in combinatie cu un 1060 nu merita sa dai banii pe un i7. Daca vrei si ai banuti poti schimba procesorul cu un i5 8400.
Placa de baza: Gigabyte - o firma cunoscuta, cu chipset b360m, suficient pt procesorul tau si pentru restul configuratiei.
Placa video: 1060 6GB suficienta pentru mai toate jocurile recente. Nu este cea mai ieftina implementare, insa este cea mai ieftina ca o racire ok si cu frecvente stock mai mari.
Memorie ram: 16GB DDR4 2400 mhz. 8GB de memorie ram sunt la limita pentru zilele noastre iar cu 16GB o sa mai stai linistit cativa ani.
SSD: 120GB pt sistemul de operare si cateva jocuri. Detin personal modelul asta si ofera viteze bune + fiabilitate la un pret mic.
Sursa: Seasonic - un brand cunoscut cu certificari 80+ Bronze, suficienta pt sistemul tau.
Kit iluminare led: 2 benzi RGB cu telecomanda, suficiente pt o iluminare decenta, dar fara prea multe efecte si combinatii de culori. Daca build-ul este unul de buget mai bine te orientezi spre componente bune decat spre aspect.

HDD - il pastrezi pe cel de 1TB pe care il ai in prezent pt a stoca pe el muzica,poze,filme si jocuri mari
Carcasa este un lucru subiectiv asa ca iti sugerez sa iti achizitionezi ce carcasa MiddleTower vrei tu - singura conditie fiind sa accepte o placa video cu lungime mai mare de 248mm
Ventilatoare - nu ventilatoarele in sine iti cauzeaza problema cu praful, ci lipsa filtrelor de praf in fata ventilatoarelor. Daca vei cumpara o carcasa noua, cumpara una cu filtre de praf si monteaza ventilatoarele unde sunt pozitionate filtrele de praf. De preferat incearca sa tii carcasa elevata fata de sol ca sa eviti adunarea prafului.
E ok... singura modificare ar fi placa de baza.... Am un Aorus Z370 gaming K3 (700 si ceva ron).... si o da in bara din cand in cand (Cu toate updateurile de bios la zi, isi mai da restart ca asa i se pune ei, din cand in cand se gandeste ca ar fi o idee buna sa nu vada ssd-ul cu sistemul de operare... portul ala de 4 pini pentru RGB nu a mers niciodata, da nu mi-am batut capul cu el, avand fan.uri de la corssair, am zis ca nu este un "must have" sa pun benzi de leduri)....
Cu BIOS-ul nu prea ma impac.... nush.... parerea mea e ca mai bine mergi pe ASUS sau MSI

https://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/a ... e-b360m-a/ (as merge pe aceasta pentru ca este cam singura la acest pret care are 4 sloturi pentru ram, ceea ce implica si o posibilitatea de upgrade in viitor)

https://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/m ... m-bazooka/ (si asta e o varianta fiabila la ceva mai multi banuti...)

Sper ca ti-am fost de ajutor :D
"Nu mă tem de calculatoare. Mă tem de lipsa acestora."
Citat celebru din Isaac Asimov

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCm19Ms ... xlMcOgXZPA

Return to “Discutii Generale”