Page 1 of 1

Shutdown random laptop

Posted: Mon Mar 23, 2020 10:20 pm
by besoiu
Salut, ma numesc Patrick si detin un laptop asus rog gl753vd cu o configuratie de i7 7700hq, gtx1050 4gb, 8gb ram, 1tb hdd stocare si 260gb ssd pentru os. Dupa upgrade-ul sistemului de operare pe ssd a fost totul bine, acum de 2 zile a inceput sa isi ia shutdown random si cand e sub stres si cand e in idle. Am incercat sa ii mut os-u pe hdd inapoi si e tot la fel. Oare sa fie de la overheat? Sa trebuiasca sa ii schimb pasta termica? Astept pareri. Mersi mult! :D

Re: Shutdown random laptop

Posted: Tue Mar 24, 2020 7:56 am
by SAM
Salut,

Folosește un program de monitorizare a temperaturii (ex: AIDA64 Extreme) și revino cu datele obținute.

Re: Shutdown random laptop

Posted: Tue Mar 24, 2020 7:09 pm
by besoiu
Re, nu pot nici macar sa ii fac bench sau sa ii repar windows-ul. Asa se comporta :

Sunet-ul e de la cooling pad-ul de sub el.

Re: Shutdown random laptop

Posted: Wed Mar 25, 2020 8:19 am
by SAM
Dacă sistemul este mai vechi de 6 luni și nu l-ai curățat, îți recomand să-l cureți și să schimbi pasta termoconductoare.

Din câte știu, această problemă poate fi și de la unitatea de stocare (SSD, HDD, SSHD). Dacă ai un alt sistem de calcul, testează unitatea de stocare pe care ai instalat sistemul de operare.
Pentru un plus de siguranță, pornește sistemul și mergi în BIOS. Lasă-l un timp așa și vezi dacă tot se stinge. Dacă se stinge atunci fie este o problemă la sistemul de răcire, fie la placa de bază. Am citit asta de pe un forum.
This issue may occur due to corrupt Windows startup files or software conflicts.

De asemenea, e posibil ca memoria principală să fie problema. Însă, de obicei, în astfel de cazuri primești semnale video sau sonore (bip).

Re: Shutdown random laptop

Posted: Wed Mar 25, 2020 8:26 pm
by D3iu
Pasta termica (termoconductoare) nu se schimba asa des, daca nu ai schimbat-o niciodata iar laptop-ul este relativ nou, nu trebuie sa o schimbi deoarece pasta aplicata de producator este una de calitate si de regula tine intre 8-10 ani, daca ai schimbat-o tu si ai pus pasta cu 5 lei ... atunci da, aia trebuie schimbata o data pe an, dar mai bine pui una mai scumpa , iti recomand ceva de la ARCTIC MX-2, costa undeva la 30 lei si e perfecta pentru procesoare si placi video in laptopuri.

Sugerez 2 lucruri.. incearca sa inalti laptop-ul pe ceva astfel incat daca are ventilatoarele de racire sub sa poata trage/evacua aerul sau daca ai un cooler cu ventilator pentru laptop... , iar daca continua sa faca la fel, si laptop-ul este mai vechiut ... precis s-a infundat de praf si nu mai trage aer, de regula la laptop-uri , ventilatorul de racire este pus pe teava de cupru care duce la procesor(CPU) si placa video(GPU), daca este infundat atunci nu mai ai racire si procesorul se incalzeste iar ca sa nu se arda se opreste

Re: Shutdown random laptop

Posted: Thu Mar 26, 2020 2:05 am
by besoiu
Mersi Deiu, laptopul nu e vechi deloc, generatia din late 2017 de asus rog. L-am desfacut si intradevar era incarcat ventilatoru, si putin heatsink-ul. Am comandat ceva pasta tot de la Arctic si maine imi vine. Revin cu update. Sper sa iasa bine. Peace!