Page 1 of 1

PC Gaming

Posted: Wed Mar 25, 2020 1:14 am
by CodyRo
Vă salut,
Dani Călin mă numesc.

Am început de curând să urmăresc acest canal de YT și este foarte interesant și frumos ceea ce faci.

Am 36 ani și mă gândesc să fac un desktop deși nu era un gând sau cu atât mai mult o prioritate să fac așa ceva și cred că într-o oarecare măsură și Dani m-a influențat. Cu noua nebunie din lume și plictiseala de acasă care intervine inevitabil, mă gândesc totuși să fac un desktop.

Mă gândesc la ceva minimalist (deoarece o să fie pus în living la vedere) să fie pe tema Apple; carcasa sticla pe lateral, deasupra, fata/metalul alb/silver, monitor alb asemănător cu carcasa și apropiat de iMac care probabil o să vină prins de perete deoarece o să am un birou care mai mult o să fie o placă de MDF prinsă de 2 suporți în forma de L cu un sistem ce se rabatează în jos pe perete.

Mă puteți ajuta cu ceva sugestii în privință asta? Pe parte de hardware nu mă pricep mai deloc, au trecut mulți ani de când am pierdut firul din domeniu. Vreau să ajung cu investiția de sistem până în 5000 lei+- puțin. Nu sunt gamer mare. Nu fac editare și nici nu o să am pretenții că jocurile de actualitate să functioneaze pe configurări maxime. Am jucat foarte mult timp Lineage 2 (nu Revolution) și cu siguranță o să joc și dacă reușesc să fac acest desktop, GTA 3, 5; asta să vă faceți o idee cam unde mă rezum. Dar aș vrea totuși să funcționeze și jocurile de actualitate în condiții de peste medie la setări.

În unul din filmulețe, spunea Dani că Intel este mai ok la Gaming ca AMD și mai puțin gălăgios dacă nu se face overclocking; deci as prefera Intel și aș dori o sugestie de sistem și de la Dani dacă se poate desigur.

Mulțumesc.

Re: PC Gaming tema Apple

Posted: Wed Mar 25, 2020 9:09 am
by SAM
Salut,

Ai spus că vrei ceva minimalist. Asta înseamnă că trebuie să fie o configurație mATX sau poate fi și ATX? Varianta mATX are gabaritul mai mic, iar placa de bază are performanțe limitate (deoarece este mai mică și toate componentele sunt înghesuite).
Pentru ce ai scris tu eu zic că este suficient un mATX.

Re: PC Gaming tema Apple

Posted: Wed Mar 25, 2020 3:49 pm
by CodyRo
Sam,

Nu este obligatoriu să fie mic. Nu aș renunța la performanță în detrimentul mărimii. Eu zic în acest caz să mergem pe mărime standard ca sistem. Însă, aș vrea totuși să arate bine la final și o carcasă de sticlă lateral, față și poate chiar partea de sus ar contribui la imaginea finală.

Re: PC Gaming tema Apple

Posted: Wed Mar 25, 2020 5:56 pm
by SAM
Aceasta este o idee.

Re: PC Gaming tema Apple

Posted: Wed Mar 25, 2020 7:14 pm
by CodyRo
Ca si carcasă, o să fie https://www.pcgarage.ro/carcase/segotep/sg-k7/. În rest, de prea multe nu imi dau seama. În filmul de prezentare a carcasei, lumina ventilatoarelor din partea din față sunt pe albastru, în ce măsură se pot face pe alb? Ține de placa video acest lucru?

Re: PC Gaming tema Apple

Posted: Wed Mar 25, 2020 8:10 pm
by D3iu
Se pot face si pe ALB fan-urile sunt RGB

Re: PC Gaming tema Apple

Posted: Wed Mar 25, 2020 8:37 pm
by CodyRo
D3iu wrote:
Wed Mar 25, 2020 8:10 pm
Se pot face si pe ALB fan-urile sunt RGB
Ele vin cu carcasa sau...?

LATER: O intrebare. Este necesara investitia de 5000 lei pentru un sistem pe care o sa fie jucate cateva jocuri nu foarte performante? De la ce bani incepe practic un sistem bun?

Re: PC Gaming tema Apple

Posted: Thu Apr 02, 2020 10:24 am
by D3iu
un pc bun gasesti si la 3000 lei, dar trebuie sa iei in considerare pentru cat timp va fi bun, ce jocuri joci sau vei juca, care sunt cerintele jocurilor respective... pana la urma e o decizie subiectiva in functie de necesitati si timpul de folosire a acelui pc... cu cat e mai scump cu atat piesele sunt mai noi,performante, puterea de calcul este mai mare si nu vei avea nevoie in viitor sa faci investitii, pana la urma la asta se rezuma. Iei un pc scump si stii ca nu vei avea probleme urmatorii ani

si ca sa raspund si la intrebarea initiala... da... vin cu carcasa , citeste descrierea

Re: PC Gaming tema Apple

Posted: Sun Apr 05, 2020 7:01 pm
by CodyRo
SAM wrote:
Wed Mar 25, 2020 5:56 pm
Aceasta este o idee.
M-am uitat si peste configuratia lui Dani facuta in Wishlist. Nu prea imi dau seama de diferentele intre componente. Exista ceva puncte forte sau nu intre sugestia si acel wishlist? viewtopic.php?f=15&t=12