Sugestie Water Cooling i9-9900K

Aici puteti discuta despre absolut ORICE!

Moderator: Suport Team

SergiuMuraru
Member

Sugestie Water Cooling i9-9900K

Fri May 29, 2020 10:14 am

Salutare tuturor,

As vrea o sugestie de Water Cooling pentru un i9-9900K (este folosit la Turbo 5.0 GHz).
In prezent folosesc Noctua NH-D15 dar in 100% load temperatura urca pana la 55-60 grade si este destul de zgomotos, si ma gandesc ca odata ce vine caldura..si vor fi afara 35 sau mai mult si temperaturile CPU-ului se vor schimba..

Ma uitam la un DEEP COOL Castle 360EX ce parere aveti? Ar tine temperaturile mai jos? Dar de zgomot?

Sau sa raman pe aer? Poate nu am facut Air flow bine?

(Atasez o poza cu, configuratia actuala daca poate cineva sa ma ajute)

Image
Wi
Wishz

Re: Sugestie Water Cooling i9-9900K

Fri May 29, 2020 5:42 pm

In poza ai un singur fan pentru intake si 3 pentru outtake. Ala de jos nu il pun ca sigur nu suge cine stie ce aer rece de sub carcasa. Parerea mea este ca ti-ar trebuii mai multe coolere in fata ca sa bage aer rece in carcasa, nu doar acel ventilator singuratic.
55-60 grade nu este mult considerand ca vorbim despre 5GHz. Daca vrei sa treci pe lichid eu zic ca isi face treaba coolerul ala, eu il am pe un 3900X si sta in 65-70 dar pe profil silent. Totusi, iti intra in carcasa un 360? Sursa aia e overkill pentru build-ul tau, mai bine investeai in cooling si o carcasa mai aerisita.
Carcasa nu este optimizata bine pentru un asa build, zic eu. Ar merge o carcasa cu un 360 in fata INTAKE si sus si spate OUTTAKE, ceva cu mesh nu glass. GLass este frumos dar prost ventilat orice ar spune cineva.
SergiuMuraru
Member

Fri May 29, 2020 10:51 pm

Wishz wrote:
Fri May 29, 2020 5:42 pm
In poza ai un singur fan pentru intake si 3 pentru outtake. Ala de jos nu il pun ca sigur nu suge cine stie ce aer rece de sub carcasa. Parerea mea este ca ti-ar trebuii mai multe coolere in fata ca sa bage aer rece in carcasa, nu doar acel ventilator singuratic.
55-60 grade nu este mult considerand ca vorbim despre 5GHz. Daca vrei sa treci pe lichid eu zic ca isi face treaba coolerul ala, eu il am pe un 3900X si sta in 65-70 dar pe profil silent. Totusi, iti intra in carcasa un 360? Sursa aia e overkill pentru build-ul tau, mai bine investeai in cooling si o carcasa mai aerisita.
Carcasa nu este optimizata bine pentru un asa build, zic eu. Ar merge o carcasa cu un 360 in fata INTAKE si sus si spate OUTTAKE, ceva cu mesh nu glass. GLass este frumos dar prost ventilat orice ar spune cineva.

Normal carcasa e gaming si cred ca optimizata pentru water cooling (intra si de 360mm, lateral nu e glass are un fan de 230mm) "Cooler Master HAF 932" este carcasa mai exact. In fata nu mai am unde sa pun cooler. Ce carcasa ai recomanda ?
Wi
Wishz

Sat May 30, 2020 12:48 pm

Depinde de bugetul tau. Eu as recomanda carcase cu MESH in fata, cum e asta: https://www.pcgarage.ro/carcase/aerocoo ... ost-black/
Clar, daca iti permite bugetul poti merge pe un brand mai premium, in functie de preferinte.
Carcasa la care am dat link este un exemplu bun in care poti pune un radiator 360 in fata in-take si un ventilator in spate + 2 in tavan pentru exhaust.
Carcasa ta imi pare prea aglomerata cu toate hub-urile alea.

Return to “Discutii Generale”