AIR FLOW

Aici puteti discuta despre absolut ORICE!

Moderator: Suport Team

SnOk3rBTW
Member

AIR FLOW

Sun Jun 21, 2020 12:40 pm

Salutare,

De curand miam facut un PC de gaming de budget am comandat piesele si lam asamblat eu integral .
De curand am montat un DeepCool Castle 240 V2 RGB si lam montat cum ar zice romanul LA URECHE adica lam montat cum am stiut mai bine.

Carcasa este un Corsair Carbide Spec 06 RGB si mentionez faptul ca sus nu am putut monta radiatorul pentru ca nu am loc din cauza placutei de ram imi atinge efectiv si nu ma lasa si il positionez si lam pus in fata ce am observat este ca temperaturile nu sau schimbat eu aveam amd wraith prism stock pe processor imi statea undeva la 40 44 idle in jocuri se ducea in 60 cu acest deepcool e la fel nici o schimbare ..nici macar 1 grad de diferenta.
Observ si faptul ca la placa video temperaturile au crescut cu 2 3 grade de la 75 constant in jocuri la 78 79.

Atasez o poza cu build si as dori sa stiu de la voi daca pc este montat corect daca air flow este corect si daca ar trebui sa mut acel deepcool .

Specificatii
Placa de baza : Aorus b450 pro m
CPU :AMD ryzen 3600x 4,30
Placa video : Nvidia Geforce 2060 super GHOST
RAM : 16 GB Hyper x predator la 3200 1x16
SSD : 500 gb Samsung evo 860
Carcasa : Corsair Carbide Spec 06 RGB

Mentionez faptul ca idea a fost sal pus sus dar carcasa nu imi permite ceea ce nu ma asteptam de la crosair sincer nu am mai intalnit aceasta problema pana acum nu stiu daca am procedat bine punand fanuri-le in interiorul carcasei eu am vazut ca se pun in exterior in fata .
Va multumesc

https://imgur.com/a/Gn9aPeO
Gmihai
Member

Re: AIR FLOW

Sun Jun 21, 2020 11:17 pm

Incearca sa schimbi pozitia ventilatoarelor, sa traga aer direct din exterior si sa il sufle in radiator. La cum ai tu ventilatoarele montate acum, acestea trag aerul din exterior prin radiator, deci trebuie sa invinga si rezistenta celulelor radiatorului.
Wi
Wishz

Mon Jun 22, 2020 11:32 am

TOATE ventilatoarele sunt puse necorespunzator.
In primul rand ventilatoarele trebuie sa impinga aer prin radiator, la tine sunt puse pe spate unde nu au ce sa impinga. Ele imping aerul in directia in care are bratele. Pune ventilatoarele de la radiator in aceeasi pozitie doar ca in partea din fata a radiatorului.
Cel de sus este pus gresit si el, intoarcel invers sa iti impinga aerul afara.
SnOk3rBTW
Member

Mon Jun 22, 2020 2:42 pm

Am precizat faptul ca am pus totul dupa ureche ..deci ca sa inteleg ventilatoarele la radiator trebuie sa le pun in spate cu logo spre radiator? Daca aveti o poza sa imi atasati ar fi extraordinar ..si alea de sus trebuie sa le intorc cu logo in jos ?

Eu am decat 2 ventilatoare plus alea de la radiator de la aio ati putea sa ma ajuti sa le pozitionez in asa fel incat fluxul de aer sa fie cat mai bun ? Mia stricat toata treaba carcasa ca nu pot monta sus aio.
Wi
Wishz

Wed Jun 24, 2020 3:36 pm

Ventilatoarele din fata sunt pozitionate bine doar trebuie puse in partea dreapta a ventilatorului, nu in partea din stanga cum le ai tu.
Unde ventilatorul are bratele de sustinere, in directia aia ele imping aerul. Tu trebuie sa le pui sa impinga prin radiator.
Asa: https://i.imgur.com/EoZ54EX.jpg
Ventilatorul de sus ce se vede in poza ta, trebuie si el intors invers pentru a-ti impinge aer spre exteriorul carcasei. Si daca mai ai unul si in spate unde nu se vede in poza, il pui la fel cu bratele spre stanga pentru a impgine si el aerul afara.
SnOk3rBTW
Member

Thu Jun 25, 2020 9:50 pm

Multumesc pentru raspuns.

In cele din urma orice configuratie as face airflow carcasei este la pamant dupa cat mam documentat asa ca m.am gandit sa schimb carcasa.

Problema din care eu nu pot iesi deloc la capat este ca eu am un aio deepcool castle 240 v2 rgb care se pare ca nu intra in nici o carcasa in top deorece dimensiunile sunt 52 mm radiator si ventilatore ma refer la grosime .

Deci chiar nu stiu ce sa fac e totul gresit in configuratia care am facut.o nu stiu ce sa sa schimb ce sa modific .
Wi
Wishz

Mon Jun 29, 2020 1:08 pm

Nu trebuie sa il pui sus, poti sa il ti si in fata.

Return to “Discutii Generale”