Părere upgrade laptop

Aici puteti discuta despre absolut ORICE!

Moderator: Suport Team

daNN1eL
Member

Părere upgrade laptop

Thu Aug 09, 2018 11:48 pm

Salut echipa Cipflixtv,

Va urmăresc de ceva timp,în special canalul de Youtube, contentul postat este unul interesant de la setup-uri până la review-uri.

V-am contactat deoarece vreau o parere despre 2 lucruri:
1. Am buget de 1500€ si ma gandesc sa imi iau un laptop sau sa imi fac un pc pentru gaming in special. Mă pricep binisor la partea de IT dar cer părerea unor/unui expert. As dori recomandări cu piese ( Placa grafică as vrea minim 6GB iar procesor Intel i7)

2. Am un laptop, cam bătrân 🤣 mai exact modelul este un HP 15 G011SQ.
Specificațiile acestuia sunt exact cele cu care vine din fabrica:
-AMD a4 quad core 2.0 to 2.4 turbo boot
-AMD radeon 8570 - 2GB VRam
-HDD 1TB 5400rpm
-4GB DDR3 RAM

Restul sunt irelevante. Laptopul il tin pentru multimedia si office in special si ocazional League of Legends.

Mă interesează dacă îi fac un upgrade la memoria ram si hdd, sa ii cumpăr un ssd simplu sau m2 dacă se potriveste si un 8GB de RAM pentru ca atat suportă, dacă ar da un randament mai bun, daca ar creste performanta acestuia considerabil.

Multumesc si astept raspuns si pareri/sugestii/propuneri.
RobertGHD
Suport Team Moderator

Re: Părere upgrade laptop

Fri Aug 10, 2018 10:04 am

Salut,

In legatura cu upgrade-ul laptopului tau, intr-adevar un ssd ar face o mare diferenta in timpul de boot si incarcare al aplicatiilor fata de actualul tau hdd pe 5400 rpm. Laptopul tau nu dispune de slot M2 asa ca va trebui sa cumperi un ssd cu interfata sata. Memoria ram nu stiu in ce masura va conta in "multimedia si office". Chrome tinde sa manance ram pe paine, si probabil si pentru LOL ti-ar prinde bine cei 4GB ram suplimentari dar, sincer, avand in vedere ca nu ai 2 slot-uri de ram pe placa de baza si trebuie sa cumperi un modul nou de 8 gb si pe al tau sa il tii degeaba, nu iti recomand sa faci acest upgrade.

Ca si laptop iti recomand: https://www.pcgarage.ro/notebook-laptop ... ome-black/

Totusi daca vrei sa pastrezi si laptopul actual pt portabilitate mai bine ti-ai cumpara un desktop.

https://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/3420472/ asta ar fi un exemplu de wishlist la aproximativ 7000 lei (ti-am lasat buget de 350 lei pt carcasa)

Am incercat sa aleg componente cat mai calitative dar la un pret decent. Bineinteles ca tu poti alege componentele de la ce producator sau magazin vrei, eu ti-am facut wishlist-ul ca sa te poti ghida dupa el.
daNN1eL
Member

Fri Aug 10, 2018 3:00 pm

RobertGHD wrote:
Fri Aug 10, 2018 10:04 am
Salut,

In legatura cu upgrade-ul laptopului tau, intr-adevar un ssd ar face o mare diferenta in timpul de boot si incarcare al aplicatiilor fata de actualul tau hdd pe 5400 rpm. Laptopul tau nu dispune de slot M2 asa ca va trebui sa cumperi un ssd cu interfata sata. Memoria ram nu stiu in ce masura va conta in "multimedia si office". Chrome tinde sa manance ram pe paine, si probabil si pentru LOL ti-ar prinde bine cei 4GB ram suplimentari dar, sincer, avand in vedere ca nu ai 2 slot-uri de ram pe placa de baza si trebuie sa cumperi un modul nou de 8 gb si pe al tau sa il tii degeaba, nu iti recomand sa faci acest upgrade.

Ca si laptop iti recomand: https://www.pcgarage.ro/notebook-laptop ... ome-black/

Totusi daca vrei sa pastrezi si laptopul actual pt portabilitate mai bine ti-ai cumpara un desktop.

https://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/3420472/ asta ar fi un exemplu de wishlist la aproximativ 7000 lei (ti-am lasat buget de 350 lei pt carcasa)

Am incercat sa aleg componente cat mai calitative dar la un pret decent. Bineinteles ca tu poti alege componentele de la ce producator sau magazin vrei, eu ti-am facut wishlist-ul ca sa te poti ghida dupa el.
Multumesc de sfat cât și de configurația facuta pentru PC. Totusi o sa fac upgrade ul la laptop, nu ma deranjează acei 4GB RAM care vor rămâne.

Cat despre PC mai astept păreri.
daNN1eL
Member

Fri Aug 17, 2018 4:06 am

Up!

Return to “Discutii Generale”