Problema Upgrade Ram(nu vede ramul)

Probleme legate de Hardware

Moderator: Suport Team

GlontzVidia
Member

Problema Upgrade Ram(nu vede ramul)

Tue Aug 21, 2018 11:21 am

Salut! Am o placa de baza Asus H110M-R si O memorie gooramplay 8gb 2133Mhz. Am cumparat un hyperx fury de 8gb 2400Mhz. L-am montat si nu vede toti cei 16gb. Treaba e ca am schimbat locul placutelor si hopa imi vede Kingstonul la 2400Mhz dar nu imi mai vede Cealalta memorie. In BIOS imi arata ca doar primul Slot DIMM_A1 este ocupat iar la DIMM_B1 imi scrie N/A. Adica nu imi vede cel de-al doilea slot de ram. Am incercat sa dau cu Aer compresat sa il curat si sa dau restarturi la calculator etc. Tot nu imi vede toti cei 16gb de ram. Ce ar trebui sa fac??
GlontzVidia
Member

Re: Problema Upgrade Ram(nu vede ramul)

Tue Aug 21, 2018 11:28 am

Edit: Am scos ai băgat plăcută de mai multe ori în al doilea slot si a început să o vadă. Întrebarea este acum: in bios îmi arată că una merge cu 2133 ai cealaltă la 2400 mhz. E ok sa le las așa sau ar fi mai bine sa setez din bios viteza plăcuței de 2400 la 2133( downclock) sau placa de baza o face automat doar că nu văd eu?
TheDrop.
Member

Tue Aug 21, 2018 7:52 pm

Eu cred ca ar fi mai ok sa dai overclock placutei de ram cu frecventa de 2133 mhz la 2400 mhz.
Image
s3npai_god
Member

Fri Aug 24, 2018 3:52 pm

Prima greseala pe care ai facut o a fost sa iti pui rami cu frecventa diferita. Nu stiu daca poti face oc doar la o placuta de ram, dar asta nu ar ajuta prea mult, presupun ca si latenta este diferita si este posibil ba sa iti ia ramii ba sa nu iti ia toti ramii, daca procesorul suporta 2400 frecventa iti sugerez sa ii schimbi si pe ceilalti la 2400 tot aceeasi latenta.
LA VOIA INTAMPLARII - LASA UNIVERSUL SA TE SURPRINDA "s3npai" :D :D
cipflixtv
Administrator

Fri Aug 24, 2018 4:17 pm

salut .. senpai are dreptate .. rami la fregvente diferite nu se prea inteleg cum trebuie ( sa zic asa pe limba poprului). Ma gandesc ca ai avut una dintre ele si ai mai cumparat sau ai primit de undeva inca una si ai bagato in slot sa mai fie acolo .. NU POTI FACE OVERCLOCK DOAR UNEI SINGURE PLACUTE DE RAM .. cel putin nu stiu sa se poata .. acelasi lucru iti recomand si eu .. ori cumperi inca una la 2400 ori cumperi un kit intreg dual channel frumos cum trebuie, ori .. a 3-a optiune .. folosestele cum le ai ..
:o CipFlixTV - Ala cu pc'uri pe pereti! :o
Image

Return to “Hardware”