Build PC

Aici puteti discuta despre absolut ORICE!

Moderator: Suport Team

AtHoM
Member

Build PC

Tue Sep 11, 2018 10:01 pm

Salutare tuturor,
Va rog sa ma ajutati cu un build pentru un PC pe care as dori sa in achizitionez pe bucati.
Bugetul: 4000-5000 lei
Utilizarea: Pc-ul va fi utilizat in principal pentru proiectare ( autocad si alte programe) deci am nevoie ca el sa funtioneze foarte rapid si foarte bine avand mai multe aplicatii deschise, dar in acelasi timp ca si un pasionat de gaming as dori sa ruleze jocurile actuale si cele viitoare foarte bine.
IN BUGET NU VOR FI INCLUSE PERIFERICELE SI NICI MONITORUL

MULTUMESC ANTICIPAT TUTUROR!!!
AmbusheL
Member

Re: Build PC

Wed Sep 12, 2018 12:40 am

viewforum.php?f=15 aici ai mai multe
RobertGHD
Suport Team Moderator

Wed Sep 12, 2018 12:49 pm

Salut,

Uite aici un wishlist despre care zic eu ca se va descurca foarte ok in AutoCAD. ---> https://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/3465352/
AutoCAD-ul asta e un program care foloseste detoate. Ai nevoie si de procesor, si de placa video, ai nevoie si de frecventa ridicata pe procesor, dar ai nevoie si de multe nuclee, ai nevoie si de minim 16GB ram - e un programel tare complex.

Ti-am facut o configuratie despre care zic eu ca se va descurca foarte bine indiferent de ceea ce vei face tu.
Ai un procesor Ryzen 5 2600X cu frecventa de 3.6 ghz + ca ii poti fac overclock.
Placa video GTX 1060 6GB care sa te ajute si la jocurile pe care le vei juca tu.
16GB Ram DDR4 la 3000 mhz ca sa se impace bine cu procesorul.
Placa de baza MSI TomaHawk care este o serie foarte buna de la MSI cu toate dotarile de care ai nevoie.
SSD M2 Intel cu viteze bune si suficienta stocare ca sa iti poti procesa si salva lucrarile.
HDD 1 TB 7200 rpm pt jocurile tale, filme si eventual proiecte.
Sursa FSP Hexa 80+ Bronze - suficienta pt configuratia asta + ca cei de la FSP folosesc o electronica OK.
cipflixtv
Administrator

Thu Sep 13, 2018 12:23 am

HDD de la toshiba nu prea recomanda .. mia muri acum unul nou gen 6 luni de folosire .. si am mai avut probelme cu toshiba .. dar na .. depinde de fiecare HDD in parte poate am avut eu ghinion, cat depsre placa video si sursa sunt cam no name .. ia ceva brand mai calumea pt 100-200 de lei in plus man ... (directionat spre RobertGHD, din moment ce el a facut wishlist-ul) :D ..
:o CipFlixTV - Ala cu pc'uri pe pereti! :o
Image
AtHoM
Member

Thu Sep 13, 2018 12:34 am

Multumesc mult de tot pentru recomandari, o sa ma mai informez eventual pentru o sursa si un HDD sa vad daca gasesc alteva mai bun daca nu ce sa zic trebuie sa incep sa adun banii pentru piese multumesc mult de tot.
AtHoM
Member

Thu Sep 13, 2018 1:03 am

RobertGHD in legatura ca racirea imi poti recomanda ceva ? Eu ma gandea la acesta https://www.pcgarage.ro/coolere/deepcoo ... trom-240t/
RobertGHD
Suport Team Moderator

Thu Sep 13, 2018 8:18 am

Legat de cooler - nu cred ca o sa ai nevoie de unul aftermarket, decat daca vrei tu un AIO pentru aspect. Coolerul stock de la Ryzen e foarte bun si in cazul asta mai bine investesti banii respectivi in altceva.Daca totusi iti doresti asa mult un cooler aftermarket cauta unul cu prindere AM4. Cooler-ul din link-ul tau nu are o astfel de prindere si nu il vei putea monta pe procesor.

Acum revenind la ceea ce a spus Dani, intr-adevar nu stiu cum mi-a scapat HDD-ul de la toshiba acolo, nici mie nu imi plac deloc HDD-urile lor. Nu stiu ce si cum am facut dar de fapt pe acesta voiam sa il pun in wishlist: https://www.pcgarage.ro/hard-disk-uri/w ... viar-blue/

Sursa sa stii ca nu este chiar Noname, FSP sunt pe piata asta de ceva vreme si chiar fac surse bune. In bugetul alocat, sursa asta era printre cele mai bune variante in raportul calitate/pret.

Implementarea placii video intr-adevar este una mai putin cunoscuta fata de consacratele Gigabyte,MSI si Asus, dar asta nu inseamna din nou ca este proasta. Spre exemplu cei de la Galax au implementarea HOF de pe 1080Ti, una dintre cele mai bune si de top implementarii ale acelesi placi video. Fiind tot o alegere bazata pe pret, daca ai buzunarul mai larg poti oricand sa cumperi varianta asta de la gigabyte: https://www.pcgarage.ro/placi-video/gig ... 5-192-bit/ sau orice alta varianta de la un producator mai de renume, dar va trebui sa maresti bugetul.
AtHoM
Member

Thu Sep 13, 2018 9:40 pm

Multumesc mult pentru faptul ca ti-ai luat din timp pentru a ma ajuta chiar mi-a folosit :)
Multumesc!!!!

Return to “Discutii Generale”