Problema RAM

Probleme legate de Hardware

Moderator: Suport Team

Rocky
Member

Problema RAM

Thu Feb 20, 2020 9:28 am

Deci, am 2 placute ram HyperX Fury Black 8GB DDR4 3000MHz CL15, procesor ryzen 7 2700x si placa de baza msi x470 gaming pro. Problema mea este urmatoarea: cand imi pun placutele in dual channel nu-mi foloseste una din ele( imi zice 16gb, 7.95 usable) si cand le pun in single channel le foloseste pe ambele fara nicio problema. Am dat update la bios(ultima versiune), am activat xmp, am mutat placutele in toate modurile posibile si am folosit si placutele individual ca sa fiu sigur ca nu e una stricat. Acum ma gandesc ca ar fi o problema la placa de baza chiar daca as spera sa nu fie asa. Ce ar trebui sa fac?
Wi
Wishz

Re: Problema RAM

Thu Feb 20, 2020 11:00 am

Cel mai bine mergi la un shop specializat.
Este mult mai simplu pentru cei ce dau zilnic de astfel de probleme.
SAM
Global Moderator

Thu Feb 20, 2020 11:09 am

Salut,

Încearcă să testezi fiecare SIMM cu fiecare plăcuță de memorie RAM. Dacă există o problemă atunci cel mai probabil sistemul o să se restarteze continuu. Însă, dacă totul merge bine cu toate plăcuțele de memorie RAM încearcă să testezi fiecare cu MemTest86.

Din câte am văzut până acum, cel mai des cauza acestei probleme este una din plăcuțele de memorie RAM, placa de bază sau un defect fizic la nivel de slot.

Baftă!
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
Rocky
Member

Thu Feb 20, 2020 4:13 pm

am testat placutele cu memtest, nu mi-a aparut nicio eraore, am incercat si fiecare memorie in fiecare slot. singura chestie care-mi vine in cap este ca e o problema cu sloturile/placa de baza, dar mai degraba sloturile ca placa in sine nu are nicio problema din cate am vazut.
Rocky
Member

Thu Feb 20, 2020 7:54 pm

cred ca am gasit care e problema, am incercat sa pun placutele de ram in sloturile 1 si 2, practic single channel, si nu s-a aprins monitorul si tastatura. deci cred ca e problema cu sloturile 1 si 2 si implicit nu imi detecteaza cand incerc sa pun pt dualchannel decat o placuta.
SAM
Global Moderator

Thu Feb 20, 2020 9:45 pm

Dacă toate plăcuțele de memorie RAM funcționează în fiecare slot atunci înseamnă că toate sunt funcționale. Problema poate fi la placa de bază sau la procesor.
- Încearcă alte versiuni de BIOS (precedente);
- Dacă ai puțină pastă termoconductoare verifică dacă procesorul are toți pinii drepți, integri și curați. Am citit pe un forum că și acestea pot fi cauze (probabil pinii specifici IMC);
- Testează din nou toate plăcuțele de memorie RAM fără profilul XMP;
- Dacă tot nu se rezolvă problema, apelează la un service autorizat pentru a verifica placa de bază.
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."

Return to “Hardware”