Am si eu un Acer Nitro 5 model 2018 cu Ryzen 7 2700U si RX560X 4GB GDDR5,8 GB RAM si am o problema. In jocuri,de exemplu League of Legends, pe care il joc cel mai des, am maxim 50-60 fps pe very low far sa fie stabil macar. Pe youtube am vazut ca placa asta poate duce macar 100 fps pe very high in League of Legends. Aveti idee? Nu ma pricep la AMD si sincer sa fiu nici nu sunt cel mai bun in "calculatoare" asa ca daca se poate sa ma indrumati ca pe un copil prostut,as fi recunoscator Stau asa cu el de aproape 2 ani deja HELP!
1. Actualizeaza driverul placii video la ultima versiune, ar trebui sa iti rezolve problema.Daca nu...
2. in control pannel la meniul power selecteaza high performance, de obicei optiunea asta sta pe balanced
3. in meniul placii video trebuie sa fie o optiune cu aplicatiile rulate- jocuri(full screen) cauta jocul sau adauga-l unde scrie performance si din nou dai pe high... nu stiu sa iti zic exact exact pt ca difera de la una la alta
Din ce stiu eu( e posibil sa ma insel ) e cunoscuta problema cu fps scazute la placa asta video si la fel stiu ca nu depaseste 60 dar... cum ziceam e posibil sa ma insel .. A inca ceva in LoL la optiuni video ai o setare cu FPS... in normal e pe automat.. pune-o tu la 60 manual si vezi daca se schimba ceva .
Am facut tot ce ai spus mai sus si nu ma ajuta cu nimic.. Adica nimic nu s-a schimbat. M am uitat pe net si aceasta placa duce mult mai mult, deci nu cred ca este o problema cu fps urile cu ea..
Îți propun următoarele soluții:
1. Reinstalează GPU driver folosind pagina producătorului.
2. Rulează o scanare on-line cu programul antivirus pe care îl ai instalat (ai grijă să nu fie mai mult de unul), după care o scanare off-line.
3. Verifică ca în joc să nu fie bifată opțiunea de V-Sync (care sincronizează numărul de cadre fps cu frecvența monitorului).
4. Folosește un program dedicat pentru măsurarea temperaturii sistemului și asigură-te că temperaturile obținute pe componente să fie decente.
5. Verifică în Task Manager dacă nu ai CPU/Memory/Disk cu procentul de utilizare mai mare de 95% (chiar și atunci când nu ai început jocul).
Cam acestea sunt problemele/soluțiile principale pe care le-am întâlnit.
Baftă!
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
Am facut tot de mai sus, tot degeaba.. Toata lumea spune ca ar trebui sa am mult mai multe fps uri in LoL, am undeva la 70 fps uri cu setarile pe medium. Unii au cu Vega 8 100 si ceva plus pe setari very high, si pana si placa mea integrata e Vega 10, ce sa mai zic de cea dedicata RX560X? Alte idei aveti..? Multumesc..