PROBLEMA MONTARE PROCESOR+COOLER

Probleme legate de Hardware

Moderator: Suport Team

FranklinC
Member

PROBLEMA MONTARE PROCESOR+COOLER

Thu Aug 06, 2020 5:22 pm

Salut, am si eu o problema (mare). Tocmai am cumparat piese pentru un pc si cand am montat procesorul (ryzen 3 3100) si coolerul (stock) am observat ca acea emblema de la amd venea peste un slot de rami (placa de baza gigabyte b450m ds3h) drept pentru care am demontat coolerul si l am pus invers. Ei bine, dupa ce l am pus invers, m-a instiintat un prieten mai priceput decat mine ca in cazul in care coolerul a fost scos de pe procesor, trebuie sa schimbi si pasta termoconductoare. Astazi mi a venit pasta, am demontat (iar :roll:) coolerul, dar dupa ce am scos tot din suruburi si am invartit putin in stanga si in dreapta si am tras putin, coolerul a iesit cu tot cu procesor, asta in conditiile in care clăpița aceea mica de securizare a procesorului era tot jos (nu știu cum se numeste exact)
Procesorul a sfarsit cu doi pini indoiti, placa de baza in schimb pare sa nu fie deterioarata in vreun fel (dar nu prea am de unde sa stiu pentru ca nu pot verifica). Acum o sa iau alt procesor si am de gand sa duc toate piesele pentru a fi montate la o persoana priceputa, dar intrebarea mea este: placa de baza trebuie si ea schimbata acum? Sa nu ma trezesc ca ma duc cu asta si nu merge (ar face tragedia nesfarsita) dar nu as vrea nici sa achiziționez o alta placa de baza fara motiv.
Multumesc in avans pentru raspuns!
Wi
Wishz

Re: PROBLEMA MONTARE PROCESOR+COOLER

Fri Aug 07, 2020 4:01 pm

In general placa de baza nu prea are ce sa patesca din cauza asta pentru ca nu are pini pe socket, doar procesorul are pini.
Sunt sanse mari spre 100% ca placa de baza sa nu aiba vreo problema ci doar procesorul.
FranklinC
Member

Fri Aug 07, 2020 4:48 pm

Wishz wrote:
Fri Aug 07, 2020 4:01 pm
In general placa de baza nu prea are ce sa patesca din cauza asta pentru ca nu are pini pe socket, doar procesorul are pini.
Sunt sanse mari spre 100% ca placa de baza sa nu aiba vreo problema ci doar procesorul.
Huh, este (mai mult sau mai putin) o usurare. Multumesc foarte mult pentru raspuns! O zi buna!
Wi
Wishz

Fri Aug 07, 2020 4:59 pm

succes!

Return to “Hardware”