Pastrare Componente
Moderator: Suport Team
- DarkLightning
- Member
Daca voi cumpara un Intel I7 9700, vor interveni probleme tehnice daca il pastrez nefolosit ( in cutie ) jumatate 1/1.5 ani? Deoarece nu pot cumpara placa de baza /procesorul/sursa deodata.( Am o sursa de 450W ).Si voiam sa mai intreb daca vine cu pasta preaplicata?
- SAM
- Global Moderator
Salut,
Nu vor apare probleme la procesor dacă îl vei păstra într-un mediu corespunzător - fără umiditate, soare, etc.
Din câte știu, procesoul vine cu cooler stock pe care este preaplicată pastă termoconductoare.
Recomandarea mea este să nu cumperi componentele la intervale mari de timp. Cel mai bine strângi bani și urmărești reduceri, deoarece peste 1 an e posibil să apară un procesor nou la un preț mic și care să fie foarte bun. La fel și pentru celelalte componente. Peste un 1 an e posibil să te răzgândești și să rămâi cu câteva componente pe care va trebui să le vinzi cu un preț mai mic.
Baftă!
Nu vor apare probleme la procesor dacă îl vei păstra într-un mediu corespunzător - fără umiditate, soare, etc.
Din câte știu, procesoul vine cu cooler stock pe care este preaplicată pastă termoconductoare.
Recomandarea mea este să nu cumperi componentele la intervale mari de timp. Cel mai bine strângi bani și urmărești reduceri, deoarece peste 1 an e posibil să apară un procesor nou la un preț mic și care să fie foarte bun. La fel și pentru celelalte componente. Peste un 1 an e posibil să te răzgândești și să rămâi cu câteva componente pe care va trebui să le vinzi cu un preț mai mic.
Baftă!
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
- DarkLightning
- Member
Multumesc pentru sfat.In general componentele le iau pentru CS:GO si Video/Photo Editing si sunt nevoie sa aleg intre I7 9700 si I5 10400F.Singura diferenta este ca daca iau I5-ul pot lua si palca de baza in aceeasi comanda, nefiind nevoit sa astept mai mult timp.Doar dupa sursa voi fi nevoit sa astept deoarece am sursa de 450W si din ce am citit trebuie una de minim 500/550W.Ce parere ai?
Re: Pastrare Componente
Salut,SAM wrote: ↑Tue Oct 06, 2020 11:36 amSalut,
Baftă!
Multumesc pentru sfat.In general componentele le iau pentru CS:GO si Video/Photo Editing si sunt nevoie sa aleg intre I7 9700 si I5 10400F.Singura diferenta este ca daca iau I5-ul pot lua si palca de baza in aceeasi comanda, nefiind nevoit sa astept mai mult timp.Doar dupa sursa voi fi nevoit sa astept deoarece am sursa de 450W si din ce am citit trebuie una de minim 500/550W.Ce parere ai?
- SAM
- Global Moderator
Ce placă video dedicată intenționezi să cumperi?
Ambele procesoare au un consum de 65W, ceea ce înseamnă că, cam cu orice placă video dedicată care nu face bottleneck cu procesorul, sursa de 450W este suficientă.
Ambele procesoare au un consum de 65W, ceea ce înseamnă că, cam cu orice placă video dedicată care nu face bottleneck cu procesorul, sursa de 450W este suficientă.
- DarkLightning
- Member
Momentan detin un GTX 1050 pe care intentionez sa il folosesc cu procesorul.Intentionez sa cumpar un Asus RX 570.
- SAM
- Global Moderator
GTX1050 are în jur de 75W, dacă îmi aduc bine aminte. Deci ar veni 140W pentru procesor și placa video dedicată. Puterea maximă ar fi în jur de 160W. Prin urmare, o sursă de minim 250W este suficientă pentru sistemul tău.
Edit: Am înțeles greșit.
Dacă vrei să cumperi RX570, atunci aceasta va avea într-adevăr nevoie de mai multă energie. RX570 are un consum de 220-230W, deci în total să zicem că ai avea 300W. Sursa ta de 450W este suficientă și în acest caz.
Dacă vrei să cumperi RX570, atunci aceasta va avea într-adevăr nevoie de mai multă energie. RX570 are un consum de 220-230W, deci în total să zicem că ai avea 300W. Sursa ta de 450W este suficientă și în acest caz.
- DarkLightning
- Member
Multumesc mul!SAM wrote: ↑Tue Oct 06, 2020 2:46 pmGTX1050 are în jur de 75W, dacă îmi aduc bine aminte. Deci ar veni 140W pentru procesor și placa video dedicată. Puterea maximă ar fi în jur de 160W. Prin urmare, o sursă de minim 250W este suficientă pentru sistemul tău.