La ce sa imi fac upgrade
Moderator: Suport Team
- Anonimul1337
- Member
Buna, am incercat sa fac acel tutorial ca sa nu mai imi mearga pc lent si din pacate nu a mers,si m-am gandit sa imi fac upgrade la pc ,am un gtx 1050 si un ryzen 3 1200 si nu stiu la ce sa fac upgrade la procesor,placa video sau chiar ambele , daca imi puteti spune un procesor si o placa video mai de buget,ca sa fac upgrade si sa nu mai imi mearga pc-ul lent, Multumesc.
- SAM
- Global Moderator
Salut,
Procesorul și place video nu sunt singurele responsabile de performanța calculatorului. Ai nevoie și de suficientă memorie RAM și o unitate de stocare rapidă (SSD) pentru sistemul de operare.
Placa video dedicată GTX1050 este suficientă pentru aproape toate jocurile în 1080p. Dacă vrei să ți se miște interfața mai repede și să fii mai productiv în sistemul de operare, atunci trebuie să faci upgrade la procesor, memorie RAM și stocare.
Ar trebui să ai minim 8GB RAM. Dacă nu, poți adăuga la cei 4GB RAM încă o plăcuță de 4GB RAM.
Nu ai precizat ce placă de bază ai. Dacă aceasta suportă unități pe socket M.2, atunci poți cumpăra un SSD pe M.2 cu interfața PCIe.
Pentru recomandări de componente avem nevoie de un buget maxim.
Baftă!
Baftă!
Procesorul și place video nu sunt singurele responsabile de performanța calculatorului. Ai nevoie și de suficientă memorie RAM și o unitate de stocare rapidă (SSD) pentru sistemul de operare.
Placa video dedicată GTX1050 este suficientă pentru aproape toate jocurile în 1080p. Dacă vrei să ți se miște interfața mai repede și să fii mai productiv în sistemul de operare, atunci trebuie să faci upgrade la procesor, memorie RAM și stocare.
Ar trebui să ai minim 8GB RAM. Dacă nu, poți adăuga la cei 4GB RAM încă o plăcuță de 4GB RAM.
Nu ai precizat ce placă de bază ai. Dacă aceasta suportă unități pe socket M.2, atunci poți cumpăra un SSD pe M.2 cu interfața PCIe.
Pentru recomandări de componente avem nevoie de un buget maxim.
Baftă!
Baftă!
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
- Anonimul1337
- Member
Eu am 8 gb ram,placa mea de baza este Gigabyte Technology Co. Ltd. A320M-S2H-CF (AM4),nu prea imi dau seama daca suporta sau nu unitatile pe socker M.2,daca nu mi-ar trebui o placa video noua atunci bugetul pentru procesor si SSD(daca suporta nu imi dau seama) atunci ar putea fii de 500-800 lei
EDIT:Cand te referi la 1080p,la ce setari low medium sau high ?
EDIT:Cand te referi la 1080p,la ce setari low medium sau high ?
- SAM
- Global Moderator
Salut,
Din câte am văzut, placa ta de bază are slot e M.2. Nu am găsit exact modelul pe care l-ai menționat tu, dar modelul de bază are.
Oricum trebuie să desfaci carcasa să montezi componentele. Îți recomand să te uiți pe placa de bază să vezi dacă totuși are slot M.2 și ce fel de key (B, M sau B&M, găsești imagini pe internet).
Din câte am văzut, placa ta de bază are slot e M.2. Nu am găsit exact modelul pe care l-ai menționat tu, dar modelul de bază are.
Oricum trebuie să desfaci carcasa să montezi componentele. Îți recomand să te uiți pe placa de bază să vezi dacă totuși are slot M.2 și ce fel de key (B, M sau B&M, găsești imagini pe internet).
- Anonimul1337
- Member
M-am uitat in placa de baza ca sa vad daca are M.2 si da vad ca are, deci dupa cum am zis bugetul este de 800-900 lei.
Placa video pe care o am acum merg jocurile pe 1080 low medium sau high ?
Placa video pe care o am acum merg jocurile pe 1080 low medium sau high ?
- SAM
- Global Moderator
Era important și ce fel de M.2 suportă (cu B, M sau B&M key).
Depinde despre ce jocuri este vorba. Multe din jocuri au mai multă nevoie de putere de procesare decât putere de procesare grafică. În funcție de jocurile pe care le joci, e posibil ca în unele să poți obține FPS mare în 1080p cu detalii maxime, în altele doar cu detalii minime.
Procesorul este mult mai important decât placa video dedicată, deoarece nu tot timpul o să faci gaming, iar de procesor ai nevoie tot timpul, orice ai face pe calculator.
Depinde despre ce jocuri este vorba. Multe din jocuri au mai multă nevoie de putere de procesare decât putere de procesare grafică. În funcție de jocurile pe care le joci, e posibil ca în unele să poți obține FPS mare în 1080p cu detalii maxime, în altele doar cu detalii minime.
Procesorul este mult mai important decât placa video dedicată, deoarece nu tot timpul o să faci gaming, iar de procesor ai nevoie tot timpul, orice ai face pe calculator.
- Anonimul1337
- Member
M-am uitat sa am vazut ca M.2 suporta B key,deci pana la urma ce ssd si procesor ar fii bune ca sa imi fac pc-ul sa il fac mai ok, buget-ul este de 800-900
- SAM
- Global Moderator
Acela este M key, adică placa de bază suportă interfața PCIe NVMe.
SSD - Kingston A2000 250GB
Procesor - Ryzen 5 3500X
Dacă nu reușești să obții un preț sub bugetul tău, atunci alege unul din următoarele unități SSD:
- HP EX900, 120GB
- Gigabyte NVMe, 128GB
Nu uita să folosești codul de reducere a lui Dani pe magazinul PCGarage: HCX26V24
SSD - Kingston A2000 250GB
Procesor - Ryzen 5 3500X
Dacă nu reușești să obții un preț sub bugetul tău, atunci alege unul din următoarele unități SSD:
- HP EX900, 120GB
- Gigabyte NVMe, 128GB
Nu uita să folosești codul de reducere a lui Dani pe magazinul PCGarage: HCX26V24