Alegere placa de baza si carcasa

Aici puteti discuta despre absolut ORICE!

Moderator: Suport Team

nls
Member

Alegere placa de baza si carcasa

Sun Oct 17, 2021 6:54 pm

Salut!
Am cumparat de curand

EK-AIO 360 D-RGB

32GB G.Skill Trident Z RGB DDR4-4000 CL16 Dual Kit

1000GB Gigabyte AORUS Gen4 7000s SSD M.2 PCIe 4.0 x4

1000 Watt be quiet! Straight Power 11 Modular 80+ Platinum

Pentru procesor, ma gandesc la un 5900X, insa sistemul va fi cu precadere pentru CAD
(SolidWorks, Creo Parametric, randare in Keyshot, care mai nou suporta si GPU),
si doar secundar jocuri (action, MMO, simulatoare sport) si editare foto-video.

1) Exista vreun motiv real pentru care ar trebui sa merg pe 10700K sau ceva asemanator de la intel ?
Am vazut deja pe viu ce poate 2700X, i-am luat fratelui meu unul, impreuna cu un 2080Ti, asa ca mai mult ma tenteaza AMD, insa programele in care lucrez au nevoie de frecvente mari, si nu au suport multi nucleu, exceptie modulele de randare.

2) La 5900X si in general la procesoarele cu mai mult de 8 nuclee, pot dezactiva din MsConfig-Boot-Advanced Options cateva, sa raman la 8, si sa cresc astfel frecventa celor ramase ?

3) Are cineva Gigabyte x570 AORUS Master sau x570 Aorus Ultra ?
Sau cunoasteti vreun posesor ce a avut probleme ?
Pe site-ul de unde voi cumpara au o multime de negative.

4) Niste idei de carcase BUNE cu mesh ce pot adaposti la nevoie un cooler pe aer de 170mm ? (poate voi fi tentat sa incerc un Noctua D15, sau altceva, daca AIO-ul nu ma multumeste)

Oscilez intre Phanteks P600S (cu panourile luate jos)
Phanteks P500A D-RGB
Phanteks Evolv X (o are fratele, daca i-as face la CNC niste decupaje in forma de hexagon, ceea ce ar ridica si mai mult pretul, parca m-ar multumi)
Fractal Design Meshify 2
BeQuiet Silent Base 802
Aveti alte propuneri pana in ~220 euro?
important e sa ofere 3 vent de 140mm in fata, suport de AIO 360 sus, si ventilator 140mm in spate.

5) nu prea am timp sa urmaresc stiri IT, stie cineva daca noile procesoare de la AMD in special, vor veni cu suport nativ DDR5,
si PROBABIL vor fi compatibile si cu DDR4 ?

PS: placa video folosesc momentan ce am: Quadro M4000, si mai am o RX 480 8GB.
Posibil sa incerc Dual Boot, ca sa beneficiez de ambele cum se cuvine.

Pe viitor vor veni altele: RTX A4000, Quadro RTX5000, RTX 3080, etc
Wi
Wishz

Re: Alegere placa de baza si carcasa

Wed Oct 27, 2021 2:14 pm

Presupun ca la capitolul carcasa e preferinta fiecaruia ce doreste iar legat de CPU, ai alege intel doar pentru frecvente per core mai mari, momentan. Daca simti nevoia de un core cu frecventa mare, se merita un intel.
Iar ddr5 nu va fi backwards compatible cu ddr4, slotul este diferit.

Return to “Discutii Generale”