Probleme cu PC-ul

Probleme legate de Hardware

Moderator: Suport Team

CoSmY
Member

Probleme cu PC-ul

Tue Jun 19, 2018 12:26 pm

Salut , am o problema cu pc-ul si ma confrunt cu ea de ceva timp , adica de 2 ani . De 2 ani incoace a ajuns din rau in mai rau...si incep sa intampin probleme care imi dau mind f*ck . O sa va povestesc totul ca sa intelegeti cat de f*cked up e situatia .Inca de pe vremea in care aveam o rasnita de amd r7 260x care se tot bloca si imi dadea freez la intreg pc-ul , cu care mi-am luat si mare teapa deasemena , multumesc echipa Altex si Asus....imi trimiteau tot una reconditionata care facea la fel frate...si scuza lor mereu a fost ca am sursa prea slaba...da frate o sursa de la Sirtec de 600W nu ajunge la o placa de vai s-amar de ea care cica poti juca pe atunci in 1080p orice pe ultra...mda , chiar am vazut ,abea ducea Dirt 3 in 720p... .Anyway pe langa ca am stat si fara pc destul timp , adica aproape 2 luni , am trimis-o la ei de mi s-a acrit , pe langa asta aveam si o placa de baza handicapata de la Asrock care nici cum nu voia sa mearga placa video integrata din procesor...asta ar fii una dintre problemele pe care le avea , de multe ori asa random nu imi citea hardul sau stick-ul sa pot sa instalez windows-ul sau alte chestii care n-ar trebui sa se intample...sincer de aici m-am convins de produsele celor de la Asrock si Asus . Cu asta mi-a pus capac si m-am enervat si am schimbat placa de baza cu un MSI care o am si acum si un gtx 1070 .Toate bune pana ce a trecut cam jumate de an si deja il simteam cum isi ia slowdown, cu totusi ca il curatam destul de des , asa ca am aflat ca placa de baza are o functie de Auto OC si cand i-am activat-o parca aveam alt pc .Ma tot uitam la benchmark-uri si nu intelegeam cum am mai multe fps-uri cu un amarat de i5 3470 overclockat ghzfara K fata de cei cu un i7 7700K tot overclockat . Pe atunci nici nu stiam ca poti overclocka un procesor fara K .Asta era in vremurile bune , prin 2015-2016 , si de atunci pana acuma de cand s-a ivit prostia asta cu vulnerabilitatile de la intel s-a ales praful de el , la propriu . Din 300-400 fps-uri pe League of Legends acum abea mai am intre 80-120...eu chiar nu mai inteleg frate , si nu ii vorba numai de League of Legends , in general , de exemplu am incercat Dyiing Light acum si in loc sa am intre 80-120 am intre 40-70....cu tot cu procesorul overclockat... . Acum sigur o sa fie unii : Si ce nu-ti ajunge ?...Pai frate din moment ce am dat banii aia pe gtx 1070 apai vreau sa fie cum trebuie , normal ca ma plang ca poate trebuia sa iau ceva mai slab si sa mai raman si cu bani...Anyway ,acum ce am observat si in gpu-z dar si in device manager este ca imi arata doar 4 gb , in loc de 8 gb si inainte imi arata 8 gb... si nu doar atat pe slotul pcie express 3.0 x16 cand pun placa video imi arata pcie 1.1 x16...Am incercat s-o pun pe celalalt slot si culmea ca se misca mai bine , acela fiind x4 2.0...eu chiar nu mai inteleg...si update-uri si vulnerabilitati si m*rtii m*sii sa le ia ca altcumva nu-mi explic cum se putea intampla asa ceva...n-am mai schimbat la partea de hardware de 2-3 ani , in schimb windows-ul l-am schimbat de zeci de mii de ori . Nu-i normal...am, vorbit si cu "profesionisti" , dar tot nimic...Apoi am ceut ajutorul celor de la Tom's Hardware si tot nimic...Sincer nici nu mai stiu ce sa fac , numai voi baieti daca ma puteti ajuta . Normal n-ar fi trebuit sa ma lungesc atata pana aici , dar vreau sa ma intelegeti de ce am facut ce-am facut . Spec-urile si temperaturile se pot vedea pe acest link : https://imgur.com/a/SEDk2Y1 . De asemenea as vrea sa adaug ca am 5 ventilatoare la carcasa dar placa de baza parca tot se topeste... .

De asemenea vreau sa-i multumesc mult lui CipflixTV pentru intemeierea acestui forum romanesc in care poti sa-ti exprimi opinia sau problemele legate de PC-uri :)
Sk3rry
Member

Re: Probleme cu PC-ul

Tue Jun 19, 2018 5:05 pm

Placa de baza nu mai face fata, aceeasi problema am avut-o si eu, aveam deja 1000 de nervi si am dat 500 lei pe una noua si m-a durut la bascheti. Parerea mea, nu te oblig sa-ti schimbi placa.
CoSmY
Member

Tue Jun 19, 2018 11:48 pm

Atunci e clar Sk3rry , orice se intampla parca imi zice sa ma mut pe coffe lake sau ceva mai nou :)) Din pacate n-am banii necesari , mai ales ca rami s-au scumpit , asa ca credca o sa schimb placa . Sincer nu stiu ce placa de baza cu chipset Z vine cu doar 4 mufe la alimentare in loc de 8...eu cred ca asta ar fii prostia de ce acum se caca efectiv pe ea dupa un timp... . Mersi ca mi-ai zis :)
Sk3rry
Member

Wed Jun 20, 2018 4:05 pm

Cu placere, sper ca te-am ajutat.

Return to “Hardware”