Salut. As vrea sa-mi fac o configuratie pentru gaming, dar nu ma prea pricep la a potrivi piesele intre ele. Asa ca m-am gandit ca ar fi mai bine sa apelez la voi decat sa fac eu un dezastru. As prefera sa merg pe intel la un buget de maxim 1.500 £.
Cam ce mi-a trecut mie prim cap:
Placa de baza: Asus ROG Strix Z390-E / ASUS Prime Z390-A
Cpu: Intel Core i5-9600K
Ram: corsair Vengeance LPX 16GB
Hdd: Seagate BarraCuda 4TB
Ssd: Samsung 860 EVO 500GB M.2 SATA Internal SSD
Placa video: MSI Gaming GeForce RTX 2070 8GB
power supply: CORSAIR TXM Series, TX750M
Mda..deci chiar cred ca am nevoie de niste ajutor.
Edit: am adaugat placa video, am schimbat procrsorul si inca o varianta de motherboard
Salutare
Moderator: Suport Team
- SAM
- Global Moderator
Salut,
Sunt multe observații de făcut în legătură cu această configurație. Însă, este important să precizezi de unde vrei să cumperi componentele - România sau din afară. Prețurile sunt foarte diferite.
De asemenea, este important să precizezi dacă vrei să faci overclocking. Placa de bază menționată de tine suportă overclock, însă procesorul nu.
Nu cred că vrei un SSD cu interfața SATAIII. Acestea sunt limitate la viteza de 600MB/s de către lățimea de bandă. Prin urmare, trebuie să mergi pe un SSD cu interfața PCIe.
Asta este o recomandare. Pentru această configurație ai nevoie de viteză de stocare.
Baftă!
Sunt multe observații de făcut în legătură cu această configurație. Însă, este important să precizezi de unde vrei să cumperi componentele - România sau din afară. Prețurile sunt foarte diferite.
De asemenea, este important să precizezi dacă vrei să faci overclocking. Placa de bază menționată de tine suportă overclock, însă procesorul nu.
Nu cred că vrei un SSD cu interfața SATAIII. Acestea sunt limitate la viteza de 600MB/s de către lățimea de bandă. Prin urmare, trebuie să mergi pe un SSD cu interfața PCIe.
Asta este o recomandare. Pentru această configurație ai nevoie de viteză de stocare.
Baftă!
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
- BiD
- Member
SAM, componentele vor fi cumparate din afara si da, poate voi ceva ceva overclocking. De aceea am cerut ajutor..poate ma ajuti sa schimb componentele gresite cu unele mai potrivite. Sunt deschis la sugestii.SAM wrote: ↑Sun Mar 10, 2019 9:34 amSalut,
Baftă!