Compatibilitate rami > Laptop

Probleme legate de Hardware

Moderator: Suport Team

GPORomania
Member

Compatibilitate rami > Laptop

Wed Nov 20, 2019 4:47 pm

Salutare, numele meu este Razvan , sunt nou pe forum. Am si eu o mica problmea, daca pot spune asa. Am achizitionat un laptop recent ( in teorie zice ca e de gaming) , in practica nu prea. Dar nu asta e problema, problema este ca vine cu 4 Gb rami, as dori sa ii pun 16. Acuma apare problema , nu stiu ce conditii sau dupa ce reguli ar trebuii sa ma ghidez ca sa stiu ce placuta de rami ar trebuii sa ii cumpar pentru a putea fi compatibili cu laptopul achizitionat. Va las aici un link cu laptopul achizitionat si ramii pe care as dorii sa ii comand:

Rami :

https://www.emag.ro/memorie-kingston-16 ... v_pd-title

Laptop :

https://www.flanco.ro/laptop-gaming-len ... e-dos.html

In cazul in care ramii nu ar fi buni , sau firma nu este ok, as dorii daca se poate sa imi recomandati dvs o placuta de rami de la o firma mai buna .

As dori sa va spuneti si parere despre acest laptop si ce as putea imbunatatii la el ( daca ar fi ceva de imbunatatit pe langa rami )
Cri0
Member

Re: Compatibilitate rami > Laptop

Wed Nov 20, 2019 6:01 pm

Salut! In teorie, ar trebui sa mearga ramii pe care i-ai ales. Pentru a fi compatibili, trebuie sa fie acelasi DDR si sa aiba frecventa maxima pe care o poate suporta palca de baza, iar in cazul de fata, ptr frecventa ne putem ghida dupa memoria deja existena adica 2400Mhz.
In rest nu prea mai ai ce schimba la el. SSD am vzut ca e de 500gb(daca vrei mai mult, poti adauga cat ai nevoie, atata timp cat ssd-ul pe care vrei sa-l pui este M2 PCIe), eu zic ca e ok, atat timp cat nu incarci memoria cu filme, muzica, si jocuri pe care nu le joci.( pentru asa ceva recomand un HDD extern)
Este un laptop low end. E ok ptr csgo, lol si ce mai e popular mai pe low-medium. ( pe langa asta, chiar spune si in descriere: " Utilizare: Home; Business ". Deci daca nu ai aseptari prea mari din partea lui, se va descurca foarte bine.
O seara minunata:)!

LE. Atentie, daca umbli la el, si nu are capac special pentru a umbla la componente, ai toate sansele sa pierzi garantia (daca inca este in garantie)
" Expect the best, prepare for the worst! "
GPORomania
Member

Wed Nov 20, 2019 7:22 pm

Cri0 wrote:
Wed Nov 20, 2019 6:01 pm
Salut! In teorie, ar trebui sa mearga ramii pe care i-ai ales. Pentru a fi compatibili, trebuie sa fie acelasi DDR si sa aiba frecventa maxima pe care o poate suporta palca de baza, iar in cazul de fata, ptr frecventa ne putem ghida dupa memoria deja existena adica 2400Mhz.
In rest nu prea mai ai ce schimba la el. SSD am vzut ca e de 500gb(daca vrei mai mult, poti adauga cat ai nevoie, atata timp cat ssd-ul pe care vrei sa-l pui este M2 PCIe), eu zic ca e ok, atat timp cat nu incarci memoria cu filme, muzica, si jocuri pe care nu le joci.( pentru asa ceva recomand un HDD extern)
Este un laptop low end. E ok ptr csgo, lol si ce mai e popular mai pe low-medium. ( pe langa asta, chiar spune si in descriere: " Utilizare: Home; Business ". Deci daca nu ai aseptari prea mari din partea lui, se va descurca foarte bine.
O seara minunata:)!

LE. Atentie, daca umbli la el, si nu are capac special pentru a umbla la componente, ai toate sansele sa pierzi garantia (daca inca este in garantie)

Nu are capac pentru componente , capacul este pe tot "fundul" laptopului.
Am vazut ca ai specificat cateva jocuri mai low , pe mine m-ar interesa sa mearga Pubg , Apex, in 60 fps la setari medii , macar.
Iar legat de memorie, consider ca imi ajung cei 500Gb.
Si da, in descriere am vazut ca scrie : " Home si Business" Dar in titlu scrie Gaming :)) ceea ce e putin amuzant, oricum e decent pentru ce am eu nevoie sa rulez pe el , cel putin dupa ce ii bag cei 16GB rami.

Multumesc de ajutor

Edit: Apropo, am vazut ca la placuta de rami pe care vreau sa o achizitionez scrie : Non-ECC, care e traducerea si ce inseamna ?
Am uitat sa mentionez ca as dorii sa cumpar un Cooler , momentan joc Ring of Elysium si nu se incalzeste , dar nu am jucat mai mult de doua ore si probabil ( cred) nu a avut timp sa se incalzeasca / incinga
Cri0
Member

Thu Nov 21, 2019 9:16 pm

https://www.4allmemory.com/faq/details.cfm?faq_id=224
Mai pe scurt din ce scrie acolo, inseamna ca ECC este folosit pentru erori(le poate detecta, si intr-un final sa rezolve doar 1:)) asa scrie pe site) . ECC scade performanta cu 2% a sistemului. Trebuie ambele memorii sa aiba ECC, altfel daca una are si una nu, nu cred ca o sa mearga cea care are.
Ideea finala, este ca nu e neaparata nevoie de ECC, adica e ok si Non-ECC. Toata tehnologia a evoluat mult, iar erorile ramilor sunt foarte rare.

" If you plan to use your PC for regular home, office, or gaming applications, you are better off with non-parity. "
" Expect the best, prepare for the worst! "

Return to “Hardware”