Viteza download, internet Fiberlink 1000 RDS

Aici puteti discuta despre absolut ORICE!

Moderator: Suport Team

Eugen
Member

Viteza download, internet Fiberlink 1000 RDS

Tue Mar 24, 2020 9:51 pm

Salut dani! Nu vreau sa-ti i-au mult din timpul tau asa ca voi trece direct la subiect, de curand am trecut la RDS si anume la pachetul de 1 GB, Fiberlink 1000, cu ONT-ul ZTE f618, in testele facute pe internet viteza de download este 930, iar upload-ul este 250, nelamurirea mea este de ce nu descarc de pe internet macar cu 70mb+, stiu ca maxim este 125mb/s. In mare parte am 50 mb, si cand urca spre 80 sta doar cateva secunde... am i5 6600 gtx 1070, 16gb ram 2133, si placa de retea este cea integrata care in specificatii spune ca tine 10/100/1000 mbps. De exemplu cand descarc de pe Steam, sau uTorent sau orice nu am viteza mai mare de 50 mb si stabila, sa fie de la placa de retea? Sa-mi cumpar una dedicata sau?
SAM
Global Moderator

Re: Viteza download, internet Fiberlink 1000 RDS

Wed Mar 25, 2020 8:58 am

Salut,

Viteza de 125 MB/s (cu 1000 Mbps) nu o vei atinge niciodată, chiar dacă teoretic așa ar trebui să fie. Intervin mulți factori care limitează viteza. Unul dintre aceștia este traficul intern (local), adică în LAN. Dacă mai sunt și alți utilizatori care folosesc rețeaua locală (LAN) atunci evident viteza o să scadă în funcție de cum calculează dispozitivul de rutare (router).

În funcție de traficul pe rețea, dispozitivul de rutare din rețeaua ta locală, traficul din rețeaua locală, placa de rețea, sistemul de operare, configurația sistemului etc, se stabilește viteza care rămâne pentru utilizatorul final.
Ceea ce poți face tu este doar partea din rețeaua locală, adică:
- verifică dacă dispozitivul de rutare (router) este bun pentru ceea ce vrei tu (lasă un reply cu modelul);
- verifică ca între dispozitivul de rutare și calculator să fie un cablu care să suporte vitezele necesare (cel puțin CAT 5e, însă eu zic că ar trebui CAT 6);
- verifică ca sistemul de operare să fie în stare bună; aici mă refer și la programele software active sau din background; folosește Task Manager pentru a monitoriza traficul; sunt multe programe software care folosesc multă bandă pentru necesitățile sale;
- Fă un test de viteză pe speedtest.net într-un interval de timp în care știi că nu este trafic (exemplu noaptea).

De pe internet nu poți descărca mereu cu viteză mare, deoarece toate sunt servere care au și alți utilizatori.

Baftă!
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
Eugen
Member

Wed Mar 25, 2020 5:13 pm

Nu am router, am legat pc-ul direct de la ONT-ul lor, adica un ZTE F618 printr-un cat 5e, cand descarc de pe utorent nu prea trece de 30 mb, in task manager la network imi foloseste decat 300 mb plus sau minus, rareori imi consuma mai mult si atunci imi creste si viteza de la 30 mb/s la 40-50 depinde. De exemplu cand am descarcat Fortnite din Epic Games Launcher, primele secunde mi-a folosit tot internetul si anume 900 si ceva mb si descarcam cu 90-100 mb/s dar doar pentru sa zic 10 secunde dupa a scazut la 40-50-55
SAM
Global Moderator

Wed Mar 25, 2020 5:26 pm

În aceaste condiții presupun că problema este la ISP. Realizează acel test în timpul nopții pentru a te convinge.
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."

Return to “Discutii Generale”