Motherboard ?!

Aici puteti discuta despre absolut ORICE!

Moderator: Suport Team

2DEE
Member

Motherboard ?!

Fri May 29, 2020 5:15 pm

Salutare !!

Imi cer scuze daca s-a mai purtat discutia aceasta, am cautat un thread asemanator, dar nu am gasit mare lucru :D
Am inceput sa cumpar cateva componente pentru buildul pe care vreau sa il fac, si as dori sa va cer o parere in legatura cu motherboardul.

In principiu, construiesc un pc alb :D
Am deja :
Gigabyte rtx 2060 super 3x oc white
Sursa din pc-ul actual, Thermaltake 80+ 730w (e neagra, dar carcasa are psu cover, si am sa iau doar niste cabluri sleeve-uite alb)
Storage la fel, din pc-ul actual, planuiesc sa iau un m.2
CPU cooler aio corsair h100i platinum rgb (pe care vreau sa il pun in fata)
Toate puse intr-o carcasa corsair x465 icue, tot alba :D
Si inca un corsair LL120 rgb alb, ca sa am 3 venturi in - 3 out.

Pentru CPU, m-am gandit sa merg cu un Ryzen 5 3600, si memorii de 16gb, 3200mhz... (poate tot corsair, ca sa mearga cu aio si fan-uri prin iCue)
Problema este ca nu am idee ce motherboard mi s-ar potrivi... in primul rand dpdv al chipsetului. x570? b450? am nevoie de acel pci4.0?
Initial as fi mers pe msi b450 gaming carbon ac, doar ca nu este nicaieri pe stoc, apoi m-am gandit la msi x570 gaming edge, doar ca am vazut ca lumea e prea multumita de ele...
Wi
Wishz

Re: Motherboard ?!

Fri May 29, 2020 5:34 pm

Daca nu te intereseaza performanta maxima nu cred ca este necesar acel PCI-e 4.0. Nici eu nu am si nu cred ca voi avea curand nevoie de upgrade.
Totusi, x570 este mai futureproof avand acel 4.0, mai ales daca cumva Nvidia ne face o surpriza si vine cu AMPERE pe 4.0.
O varianta ar fi asta ca sa le impace pe toate si sa fie si cu ceva alb...: https://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/a ... 570m-pro4/

Return to “Discutii Generale”