Mult RAM consumat
Moderator: Suport Team
- MihiBlu
- Member
Salut. Am si eu o intrebare: de cateva zile am observat ca rami, permanent stau folositi 70%, desi nu am mai nimic deschis, si in task manager cel mai mult imi consuma 180mb antivirusul. Mi-ati putea da o sugestie, ce sa fac sa nu mai fie asa incarcati? In proprietati tot 16 vad. 
- D3iu
- Suport Team Moderator
incearca sa restartezi explorer din taskmanager, asigura-te ca nu ruleaza vreun update pe fundal si daca tot ai taskmanager deschis... verifica lista din startup.. plus.. nu stiu ce prostie de anti malware folosesti... nu ai nevoie.. instaleaza antivirus in adevaratul sens
- MihiBlu
- Member
Anti malware e antivirusul de la windows. Task Managerul nu e singurul care imi zice aceasta valoare la rami. Cat despre update, cum as putea vedea?
-
Wi
Anti-Malware este normal sa fie un proces ce iti consuma, totusi daca ai 16GB de ram ce iti arata acolo nu se justifica procentului mare.
Intra in Task Manager - Performance si jos ai Open Resource Monitor.
Du-te la Memory si deschide ambele tab-uri si fa o poza. Ar trebuii sa apara asa:

In cazul in care ai mult RAM in stand-by, poti folosi programul ASTA sa golesti cache-urile, sau poti sa faci un re-install la windows.
Intra in Task Manager - Performance si jos ai Open Resource Monitor.
Du-te la Memory si deschide ambele tab-uri si fa o poza. Ar trebuii sa apara asa:

In cazul in care ai mult RAM in stand-by, poti folosi programul ASTA sa golesti cache-urile, sau poti sa faci un re-install la windows.
- MihiBlu
- Member
In Resource Monitor nu vad nimic sa-mi explice numarul consumat, insa, in RamMap vad foarte multe chestii interesante.
https://imgur.com/a/FYtJg3x
https://imgur.com/a/FYtJg3x
- MihiBlu
- Member
Nu stiu, nu imi pot da seama ce e, am facut un full scan cu antivirusul de la windows, nu e nici un virus. Am updatat driverele, si doar doua zile a scazut, acum iar. Credca incerc un re-install
-
Wi
Se vede in ambele poze ca ai aproximativ 6GB in stand-by.
Downloadeaza acest EXE de AICI si vezi diferenta.
Totusi chiar dupa ce rulezi acest program o sa ti se adune dinou intr-o anumita perioada, chestia asta este un bug, ca sa spun asa, din windows-ul tau.
Ai putea incerca sa reinstalezi windows-ul si sa vezi daca se comporta la fel.
Poti sa urmaresti si ACEST tutorial sau ASTA, poate te ajuta cu ceva:
Downloadeaza acest EXE de AICI si vezi diferenta.
Totusi chiar dupa ce rulezi acest program o sa ti se adune dinou intr-o anumita perioada, chestia asta este un bug, ca sa spun asa, din windows-ul tau.
Ai putea incerca sa reinstalezi windows-ul si sa vezi daca se comporta la fel.
Poti sa urmaresti si ACEST tutorial sau ASTA, poate te ajuta cu ceva:
- MihiBlu
- Member
- MihiBlu
- Member
Am dat reinstall la windows. Momentan se mentine fara nimic deschis pana in 20%. Insa la un moment dat, repede de altfel, ajunge iar sa fie cam tot ramul in stand by. E vreo problema asta?