Custom Water Cooling

Tot ce tine de PC MODDING

Moderator: Suport Team

laurentiu021
Member

Custom Water Cooling

Fri Sep 14, 2018 7:27 am

Salutare, dupa cum am mentionat si in titlu , as dorii sa imi fac un upgrade la pc (pe partea de racire) :
Specificatii :
- i5 8600k
- 16 Gb Ram
- GIGABYTE GeForce GTX 1070 Ti GAMING OC
- GIGABYTE Z370P-D3
- RMx Series™ RM850x

Pe procesor acum am montat un Deepcool Maelstrom 240T blue

Si acum vine partea amuzanta :)))
1 ) pot folosii ceva de la acest Maelstrom 240T pentru un "custom" water cooling ? (pompa desii e cam veche/radiator)
2 ) credeti ca este necesar sa trec si placa video pe "Water Cooling" ?
3 ) imi puteti recomanda un site / magazin de unde sa imi achizitionez componentele pt un custom ?
4 ) in cazul in care pot folosii ceva de pe acest Deepcool , ce as putea folosii si in ce combinatii l-as putea pune ?
Nu ma pricep cum e cu water coolingul , adica stiu in mare, insa nu cunosc producatori / modele :)
si in final, daca este cineva disponibil , imi puteti creea un build pentru Water cooling ?

Multumesc mult :)
RobertGHD
Suport Team Moderator

Re: Custom Water Cooling

Sat Sep 15, 2018 12:43 am

Salut,

1. Nu cred ca pompa de la maelstorm poate fi folosita intr-un circuit de watercooling custom deoarece nu muta suficient volum de apa de minut + ca conectarea tuburilor la pompa va fi practic o improvizatie neexistand o metoda sigura de conectare. Radiatorul din nou nu poate fi conectat eficient la tubulatura custom + ca densitatea radiatorului s-ar putea sa nu fie cea mai buna si de aici o racire ineficienta (in special daca vrei sa treci si placa video)
2. Trece si placa video doar daca vrei un aspect mai frumos si iti permiti minim un singur radiator de 360mm. Daca folosesti unul de 240 cum este cel de pe maelstorm nu vei putea raci si cpu-ul si placa video cu el. Legat de expresia "necesar" - "necesar" nu este nici macar customloop-ul in sine, poti sta linistit cu o racire normala pe procesor si placa video. Ceea ce vrei tu sa faci este pasiune nu necesitate.
3. In Romania singurii la care gasesti produse pt Watercooling sunt cei de la www.shop4pc.ro - cel putin din cate stiu eu.
4.Nu iti recomand sa faci nicio improvizatie cu nimic de pe vechiul cooler, mai bine il vinzi.
5.Nu iti poate nimeni crea un watercooling daca nu ne oferi si o schema a ceea ce vrei tu. Nu poate stii nimeni ce carcasa ai tu, cum sunt asezate componentele in ea si cum vrei tu sa arate loop-ul. Inca nu te-ai hotarat daca vrei un loop cpu sau cpu+gpu, ce radiator vrei, cate radiatoare vrei, unde il/le vrei montate, ce tubulatura doresti sa folosesti (flexibila,solida,cupru) sunt multe variabile (mai toate) pe care le-ai omis.

Gandeste-te bine ce vrei si cum vrei si ia in calcul ca un watercooling ca la carte te va costa probabil cat jumatate din calculator.

Return to “PC Modding”