Bootare de pe stick pe laptop pentru instalare windows

Probleme legate de Software

Moderator: Suport Team

SpeedyRO
Member

Bootare de pe stick pe laptop pentru instalare windows

Sun Dec 16, 2018 12:03 pm

Salut!
Am un laptop Asus i7 x550jk , placa video geforce 850M, 4 gb ram +8 adaugati de mine,
Problema este urmatoarea, nu pot instala windowsul de pe stick, nu mi l citeste in boot mode, am doar varianta de pe hard disck si de pe cd\dvd, si e greu cu dvd-ul acum vreau sa mi cumpar si eu un windows sa l pun pe stick , (vazut intr un video de al CFT) dar imi trebuie ceva schimbat in sistemul de bootare vreo setare ceva, daca ma poate ajuta cineva, va rog, Multumesc anticipat! :D
SAM
Global Moderator

Re: Bootare de pe stick pe laptop pentru instalare windows

Sun Dec 16, 2018 12:18 pm

Salut,

Ce program ai folosit pentru a pune Windows pe USB Stick?

Încearcă să folosești opțiunea Boot Priority din BIOS. Nu pot să-ți spun exact unde este sau cum se numește pentru că este diferit la fiecare BIOS.
De asemenea, încearcă opțiunile Legacy USB support, CSM și USB ports.

Baftă!
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
cipflixtv
Administrator

Sun Dec 16, 2018 7:29 pm

depinde de ce brand-ul placilor de baza .. vin cu BIOS-uri si setari diferite .. dar in mare parte, daca nu booteaza de pe stick ( vb in cazul in care stick-ul e creeat cum trebuie si e bootabil) este o chestie legata de setarile potrivite .. fara sa te mai chinui dandu-ne nou detalii, sfatul meu este sa cauti pe google modelul laptop-ului si sa scrii gen usb boot dupa, sigur ai sa gasesti un GUIDE ceva .. stick-ul cel mai simplu il faci cu media creation tool, il gasesti aici : https://www.microsoft.com/ro-ro/softwar ... /windows10 (descarcati instrumentul) ..
:o CipFlixTV - Ala cu pc'uri pe pereti! :o
Image
SpeedyRO
Member

Mon Dec 17, 2018 4:11 pm

SAM wrote:
Sun Dec 16, 2018 12:18 pm
Salut,

Ce program ai folosit pentru a pune Windows pe USB Stick?

Încearcă să folosești opțiunea Boot Priority din BIOS. Nu pot să-ți spun exact unde este sau cum se numește pentru că este diferit la fiecare BIOS.
De asemenea, încearcă opțiunile Legacy USB support, CSM și USB ports.

Baftă!
Salut, am folosit rufus si un program virtual de verificare sa vad daca a fost bootat cum trebuie, si a mers... am incercat si setarea cu legacy dar nu s-a schimbat cu nimic.
SpeedyRO
Member

Mon Dec 17, 2018 4:13 pm

cipflixtv wrote:
Sun Dec 16, 2018 7:29 pm
depinde de ce brand-ul placilor de baza .. vin cu BIOS-uri si setari diferite .. dar in mare parte, daca nu booteaza de pe stick ( vb in cazul in care stick-ul e creeat cum trebuie si e bootabil) este o chestie legata de setarile potrivite .. fara sa te mai chinui dandu-ne nou detalii, sfatul meu este sa cauti pe google modelul laptop-ului si sa scrii gen usb boot dupa, sigur ai sa gasesti un GUIDE ceva .. stick-ul cel mai simplu il faci cu media creation tool, il gasesti aici : https://www.microsoft.com/ro-ro/softwar ... /windows10 (descarcati instrumentul) ..
Salut, am sa incerc asa cum ai zis de pe microsoft direct sa pun pe stick, il si booteaza direct micunealta nu? sau trebuie sa l bootez intai si dupa care sa l instalez, pe net nu am gasit un guid ceva pentru laptopul meu, am sa mai caut , mersi mult!
SAM
Global Moderator

Mon Dec 17, 2018 6:13 pm

Dacă folosești Media Creation Tool este foarte simplu. După ce termină instalarea dai restart și după poți da boot de pe USB Stick.
https://www.microsoft.com/ro-ro/softwar ... /windows10
SpeedyRO
Member

Tue Dec 18, 2018 4:00 pm

SAM wrote:
Mon Dec 17, 2018 6:13 pm
Dacă folosești Media Creation Tool este foarte simplu. După ce termină instalarea dai restart și după poți da boot de pe USB Stick.
https://www.microsoft.com/ro-ro/softwar ... /windows10
Salut, am incercat de pe siteul ala sa mi fac un stick bootabil... doar ca dupa ce se descarca si configureaza pe stick imi da o eroare, am cautat pe forum/site la ei pe net si nu am gasit o rezolvare la eroare. Is prins in windouws asta. Intrebare: dAca dau actualizarea imi reinstaleaza windowsul automat? Ca sa nu mai fac asta si il activez se poate?
SAM
Global Moderator

Tue Dec 18, 2018 7:06 pm

Nu am înțeles ultima întrebare. Vorbești despre actualizarea din Update & Security?
Dacă vrei, poți să reinstalezi sistemul de operare direct din Media Creation Tool, alegând Upgrade this PC now. Astfel, nu mai ai nevoie de USB Stick, reinstalarea se va face direct de pe unitatea de stocare.
SpeedyRO
Member

Tue Dec 18, 2018 9:16 pm

SAM wrote:
Tue Dec 18, 2018 7:06 pm
Nu am înțeles ultima întrebare. Vorbești despre actualizarea din Update & Security?
Dacă vrei, poți să reinstalezi sistemul de operare direct din Media Creation Tool, alegând Upgrade this PC now. Astfel, nu mai ai nevoie de USB Stick, reinstalarea se va face direct de pe unitatea de stocare.
Da, la asta m am referit, scuze pentru exprimare. Încerc asa direct atunci. Mulțumesc.

Return to “Software”