Buna ziua, apelez la voi si va cer o parere, iar cu putin noroc poate gasesc si o rezolvare cu ajutorul vostru.
Problema este in felul urmator:
Dimineata cand deschid pc-ul inainte sa apara login-ul primesc un blue screen cel mai des intalnit "irql not less or equal" in fiecare dimineata primesc o alta eroare blue screen. In urma cu cateva saptamani am observat ca imi citeste in system doar 3.96gb din 8 folositi, am mers in bios am observat ca bios-ul imi citea ramii ca find pe single channel, am dat reset la cmos + am scos si bagat la loc placutele de rami iar apoi am deschis pc si ca rezultat problema a fost rezolvata in bios imi citea dual channel si in system imi arata ca pc-ul foloseste toti ramii, apoi ce m-am gandit eu, haide sa dau o verificare a ramilor cu ajutorul windows memory diagnostic. Pe parcursul procesului de verificare ram pc-ul se reseteaza dupa finalizarea verificarii primei placute de rami si revine in bios la setarile precedente single channel si in system 3.96gb din 8 usable. Daca nu fac verificarea respectiva imi foloseste rami in totalitate si fara probleme in paralel cu aceasta problema ocazional imi apar duci albe care apar si dispar pe display iar apoi se inchide si redeschide display-ul.
Aceste probleme in timp cauzeaza arderea placii video si necesita trimiterea ei in service.
Am incercat diferite drivere amd catalyst /amd crimson radeon.. rollback..bios update ultima versiune dar fara sucess.
Am trimis in 2 ani si jumatate de peste 5 ori in service pc-ul in momentul in care se ardea ceva iar ei imi inlocuiau piesa cu una noua, dupa intoarcerea pc-ului din service pc-ul funcitonaza in parametri normal 2-3 iar apoi probleme apar din nou, de cateva ori am trimis pc-ul in service altex si in stare functionala mentionand probleme de mai sus la care raspunsul lor a fost ca este o problema software nu hardware iar ei nu o pot identifica. Aceste probleme au loc pe orice windows incepand cu 7 si terminand cu 10. Voi adauga mai jos specificatiile pc-ul si 3 blue screen-uri diferite pentru a va face o idee si pot oferii aditional orice alte informatii lipsesc.Va multumesc.
PC Specs:
Motherboard: Asrock 990FX Extreme3
Link: https://www.asrock.com/mb/AMD/990FX Extreme3/
CPU:AMD FX-8350(Socket AM3+(942) 8 CPU Cores
Graphics Card: ASUS STRIX R9 380
Link:https://www.asus.com/ro/Graphics-Cards/ ... GD5GAMING/
Memory Ram:VENGEANCE® Pro Series — 8GB (2 x 4GB) DDR3 DRAM 1866MHz C9 Memory Kit
Link: https://www.corsair.com/uk/en/Categorie ... 3M2A1866C9
Hard drives
ST1000DM010-2EP102 ATA Device
Manufacturer Seagate
Heads 16
Cylinders 121,601
Tracks 31,008,255
Sectors 1,953,520,065
SATA type SATA-III 6.0Gb/s
Device type Fixed
ATA Standard ATA8-ACS
Serial Number Z9A8DWJ4
Firmware Version Number CC43
LBA Size 48-bit LBA
Power On Count 924 times
Power On Time 163.0 days
Speed 7200 RPM
Features S.M.A.R.T., APM, NCQ
Max. Transfer Mode SATA III 6.0Gb/s
Used Transfer Mode SATA III 6.0Gb/s
Interface SATA
Capacity 931 GB
Real size 1,000,204,886,016 bytes
RAID Type None
R3SL240G ATA Device (SSD)
Heads 16
Cylinders 29,185
Tracks 7,442,175
Sectors 468,857,025
SATA type SATA-III 6.0Gb/s
Device type Fixed
ATA Standard ACS2
Serial Number E201604190080454
Firmware Version Number O1015A
LBA Size 48-bit LBA
Power On Count 2188 times
Power On Time 80.9 days
Speed Not used (SSD Drive)
Features S.M.A.R.T., NCQ, TRIM, SSD
Max. Transfer Mode SATA III 6.0Gb/s
Used Transfer Mode SATA III 6.0Gb/s
Interface SATA
Capacity 223 GB
Real size 240,057,409,536 bytes
RAID Type None
Sound Cards:
Realtek High Definition Audio
AMD High Definition Audio Device
Playback Devices
Speakers (Realtek High Definition Audio) (default)
Realtek Digital Output (Realtek High Definition Audio)
Link Blue screen pictures raport :https://imgur.com/a/mRwd5GM
Compatibilitate si Conflicte
Moderator: Suport Team
- SAM
- Global Moderator
Salut,
Am întâlnit de două ori exact aceeași problemă, așa cum descris-o.
Prima dată am făcut breadboarding și am verificat tot ce se putea, însă nu am găsit o rezolvare, toate piesele funcționau. După foarte multe teste am decis să schimb plăcuța de memorie RAM cu una diferită, astfel problema a dispărut pur și simplu. Plăcuța de memorie înlocuită funcționa perfect pe un sistem diferit, însă pe primul sistem cauza problema cu blue screen(BSOD).
În acest caz a fost vorba despre o incompatibilitate.
A doua oară, tot după foarte multe teste în breadboarding, am înlocuit sursa cu una dintr-un sistem vechi și problema a dispărut.
Prin urmare, poți încerca să verifici sursa pentru a te asigura că această funcționează normal în acest sistem.
Dacă sursa funcționează normal atunci încearcă să conectezi plăcuțele de memorie RAM în toate modurile posibile:
- schimb între slots; schimb de locuri;
- doar una din plăcuțe; prima dată în primul slot, după în al doilea;
Dacă nici așa nu se rezolvă nimic atunci încearcă să schimbi plăcuțele doar pentru a vedea comportamentul. Dacă se întâmplă același lucru atunci e posibil ca placa de bază să fie problema.
Am remarcat faptul că ai spus că ai trimis calculatorul de 5 ori în service în 2 ani de zile. Sincer, cred că există o problemă la sistem sau la modul în care îl folosești.
E posibil ca sursa să fie una de calitate slabă. De asemenea, dacă nu ai priză de împământare atunci poți lua asta ca o posibilă cauză a unor perturbații la sistem.
Baftă!
Am întâlnit de două ori exact aceeași problemă, așa cum descris-o.
Prima dată am făcut breadboarding și am verificat tot ce se putea, însă nu am găsit o rezolvare, toate piesele funcționau. După foarte multe teste am decis să schimb plăcuța de memorie RAM cu una diferită, astfel problema a dispărut pur și simplu. Plăcuța de memorie înlocuită funcționa perfect pe un sistem diferit, însă pe primul sistem cauza problema cu blue screen(BSOD).
În acest caz a fost vorba despre o incompatibilitate.
A doua oară, tot după foarte multe teste în breadboarding, am înlocuit sursa cu una dintr-un sistem vechi și problema a dispărut.
Prin urmare, poți încerca să verifici sursa pentru a te asigura că această funcționează normal în acest sistem.
Dacă sursa funcționează normal atunci încearcă să conectezi plăcuțele de memorie RAM în toate modurile posibile:
- schimb între slots; schimb de locuri;
- doar una din plăcuțe; prima dată în primul slot, după în al doilea;
Dacă nici așa nu se rezolvă nimic atunci încearcă să schimbi plăcuțele doar pentru a vedea comportamentul. Dacă se întâmplă același lucru atunci e posibil ca placa de bază să fie problema.
Am remarcat faptul că ai spus că ai trimis calculatorul de 5 ori în service în 2 ani de zile. Sincer, cred că există o problemă la sistem sau la modul în care îl folosești.
E posibil ca sursa să fie una de calitate slabă. De asemenea, dacă nu ai priză de împământare atunci poți lua asta ca o posibilă cauză a unor perturbații la sistem.
Baftă!
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."