Curiozitate

Aici puteti discuta despre absolut ORICE!

Moderator: Suport Team

Trix
Member

Curiozitate

Sat Mar 28, 2020 11:55 pm

Salut, ar fii mai ok un windows 7 pe un laptop Asus X55VD cu procesor Intel pentium (r) cpu 2020M @ 2.40Ghz
Memorie ram 12gb placa video intergrata intel pentium inside si una dedicata nvidia Gforce 610M x1GB
decat windows 10

Tin sa precizez pe laptop ma jucam daor cs go si de la un timp fps-urile de la 120 130 au scazut drastic la 20.. dupa schimbarea sistemului de operare pe windows 10 am incercat sa bag din nou 7 dar are acelas impact negativ asupra laptopului

(Este o mica curiozitate despre ce s-ar perita si ce nu)
(Rog sa se abtina cei care comenteaza aiurea nu toti ne puteam lua un system de gaming, avem alte prioritati.)

(Sau are cienva o rezolvare pentru cs go..? daca nu pe 7 pe 10 )
Wi
Wishz

Re: Curiozitate

Sun Mar 29, 2020 2:56 pm

Procesorul este destul de slabut, iar windows 10 mananca destul de mult fata de windows 7.
DIn prorpie experiente, persoanelor ce au sisteme mai slabute eu personal as instala windows 7.
Totusi, trebuie sa iei in considerare ca suportul oficial microsoft pentru windows 7 nu mai exista, asa ca esti pe cont propriu in termen de vulnerabilitati, virusi, etc.
Daca si pe windows 7 merge rau jocul, ar trebuii sa verifici temperaturile.
Daca temperaturile sunt ok, frame drop-urile ar putea fi din cauza hard-ului, ti-ar trebuii un ssd.
In cazul in care temperaturile nu sunt ok si iti face bottleneck, ti-as sugera sa mergi la un service pentru o curatare si schimbare de pasta.
Trix
Member

Sun Mar 29, 2020 3:59 pm

Temperaturile sunt ok, l-am curatat acum 3 zile... am un SSD dar il folosesc pentru windows si hardul este extern pe care instalez jocuri
Wi
Wishz

Tue Mar 31, 2020 11:55 am

Sigur acel hard produce pierderea de frame-uri..
Trix
Member

Wed Apr 01, 2020 4:12 am

Am mutat si pe ssd, nici o diferenta.. faza este ca doar in cs go este problema..
Wi
Wishz

Wed Apr 08, 2020 2:07 pm

Nu stiu ce sa zic, s-ar putea sa fie si sistemul per total cam slabut, zic si eu ...
AlexandruIonut
Member

Mon Apr 13, 2020 5:05 pm

salutare,nu am stiut unde sa postez si cu scuzele de rigoare o sa o fac aici,nu stiu daca este o problema insa mai mult ca sigur sunt curios sa aflu un raspuns , am un pc nu de gaming ..slabut (pentru gaming folosesc un ps4 pro si imi e de ajuns) ideea este urmatoarea am pe el 8 gb ram,cautand pe youtube am dat de o faza cu virtual memory ,in care un baiat care se ocupa cu jocuri si alte cele avea la fel ca mine 8 gb ram si pretindea ca iti poti creste oarecum performanta prin setarea memoriei virtuale la 16 gb ram prin virtualizare(presupun eu),curiozitatea mea este...se merita sa pun acolo 16 gb la virtual memory?sau e cam degeaba in conditiile in care am vazut ca microsoft recomanda in unele situatii de la 1.5 pana la de 3 ori virtualizarea(3 fiind un numar maxim de multiplicare)...mentionez ca ma mai joc ocazional pe pc dar marea majoritate a jocurilor este pe ps4 si de aceea nu voi investi in alte placute de ram(care sunt sfinte pe langa virtualizare asta stiu si eu ),m-ar ajuta sa cresc oarecum catusi de putin fluiditatea sau experienta de urilizare a pc ului meu virtualizarea asta??multumesc,sanatate
AlexandruIonut
Member

Mon Apr 13, 2020 5:15 pm

Trix wrote:
Sat Mar 28, 2020 11:55 pm
Salut, ar fii mai ok un windows 7 pe un laptop Asus X55VD cu procesor Intel pentium (r) cpu 2020M @ 2.40Ghz
Memorie ram 12gb placa video intergrata intel pentium inside si una dedicata nvidia Gforce 610M x1GB
decat windows 10

Tin sa precizez pe laptop ma jucam daor cs go si de la un timp fps-urile de la 120 130 au scazut drastic la 20.. dupa schimbarea sistemului de operare pe windows 10 am incercat sa bag din nou 7 dar are acelas impact negativ asupra laptopului

(Este o mica curiozitate despre ce s-ar perita si ce nu)
(Rog sa se abtina cei care comenteaza aiurea nu toti ne puteam lua un system de gaming, avem alte prioritati.)

(Sau are cienva o rezolvare pentru cs go..? daca nu pe 7 pe 10 )
salut inainte si eu aveam un laptop model foarte vechi asus rog de prin 2007 ...aceeasi problema si eu o aveam in cs1.6 nu aveam cum sa rules cs go pe laptopul ala,spre deosebire de tine eu aveam doar 6 gb ram si o placa video nu mai zic :)),sistemul il aveam cu windows 7 ...cand am trecut pe windows 10 din curiozitate ,dadea rateuri si nu numai in jocuri...mentionez ca hdd era unul foarte slab 5200 rpm(probabil in 2007 era wow:)) de cand e laptopul)..am trecut mai apoi pe windows 7 si incepuse sa isi mai revina..l-am dus pana la urma intr-un service(mai mult sa aflu parerea celor de acolo poate poate invat ceva pe viitor)parerea celor de acolo a fost foarte transanta din pacate laptopurile(chiar daca sunt unele ce pretind a fi pentru gaming) nu sunt pentru gaming...nici macar ocazional,mi-a explicat ca temperaturile cresc nu exista aerisire cum trebuie si asa se strica componentele in interior,pe langa asta ne-ventilarea corecta aduce scadere de performanta..asa mi-a explicat asa iti spun si eu ...referitor la alta treaba intel incerca sa traga pe dreapta din procesoarele mai vechi cu diverse ....am citit intr-un articol...in plus cs go este actualizat incontinuu de steam....daca esti interesat iti pot oferii niste setari sa le pui in launcher-ul de cs de pe steam sa mai creasca ceva ...daca nu le ai deja bineinteles...
D3iu
Suport Team Moderator

Tue Apr 14, 2020 8:58 am

placa video e cam slabuta, deci nu poti avea pretentii la ea, 2 asigura-te ca ai driverele de la placa video la zi, apoi in joc limiteaza frame-urile la intre 60-80 manual, adica sa nu fie pe automatic fps daca are optiunea asta (e suficient orice depaseste 60 fps) si ar mai fi ceva de zis..asigura-te ca nu joci cu setarile video la maxim, logic ca nu merge daca joci cu setarile asa...
AlexandruIonut
Member

Tue Apr 14, 2020 11:32 am

D3iu wrote:
Tue Apr 14, 2020 8:58 am
placa video e cam slabuta, deci nu poti avea pretentii la ea, 2 asigura-te ca ai driverele de la placa video la zi, apoi in joc limiteaza frame-urile la intre 60-80 manual, adica sa nu fie pe automatic fps daca are optiunea asta (e suficient orice depaseste 60 fps) si ar mai fi ceva de zis..asigura-te ca nu joci cu setarile video la maxim, logic ca nu merge daca joci cu setarile asa...
din cate vad a spus ca joaca cs go si cam atat...deci cs go ul se bazeaza cam 90 % pe cpu...placa video nu ar trebui sa fie o problema atat timp cat setarile sunt pe low..cum de altfel si joaca cam marea majoritate cs go-ul...nu stiu de ce ar vrea cineva sa joace cs go pe detalii high...totusi in caz ca doreste poate pune niste setari in launcher-ul jocului din steam...
sperand ca are monitorul un 60 hz ar trebui sa fie cam asa -novid -tickrate 128 -high -threads 2 +fps_max 0 +cl_interp 0 +cl_interp_ratio 1 +rate 128000 +cl_updaterate 128 +cl_cmdrate 128 +mat_queue_mode 2 -freq 60 -refresh 60 -d3d9ex -nojoy
bineinteles setarile din joc low tot...asta si pentru ca valve actualizeaza des steam-ul si in principal cs go-ul ..de acolo pot aparea si ceva probleme pentru pc-urile...laptopurile mai putin potente...
eu insa i-as cumpara un ssd daca nu intern atunci extern...jocul pe ssd si cred ca ar rezolva mare parte din problema(nu sunt expert,insa are o logica ssd-ul in problema asta)

Return to “Discutii Generale”