Upgrade pc pentru gaming si editare video / foto

Probleme legate de Hardware

Moderator: Suport Team

HATEAND
Member

Upgrade pc pentru gaming si editare video / foto

Tue Apr 28, 2020 9:12 pm

Salut! Pc-ul meu s-a cam invechit putin, fiind cumparat undeva prin Ianuarie 2017, am pus lista cu specs mai jos, si as dorii daca se poate sa imi sugerati un upgrade pe care sa-l fac in cursul a catorva luni, bugetul nu este stabilit inca, dar pot incepe deja cu placa de memorie, sursa, etc.

Prima problema observata de mine este ca in programe de genul After Effects sau Premier Pro am un lag extraordinar de mare neputand sa editez nici macar pe o calitate a preview-ului medie, trebuie tot timpul sa stau pe cea mai mica. La jocuri din 2017 pana in prezent pe setari medium - high joc decent, in special sunt axat pe CS:GO care as vrea sa imi mearga peste 60 fps cum imi merge acum si fara sa mai aibe drop frame-uri.

Ciudat insa, imi merge mult mai bine After Effects, pe aceeasi calitate a preview-ului, cu un procesor i7-3632qm 2.20ghz, 8 gb ram, 750 gb si Radeon HD 8750M 2GB.

p.s: De ceva timp incepe sa scoata un sunet ca si cand decoleaza, cred ca ventilatoarele sau coolerul s-a stricat si nu mai merg corespunzator.

Procesor: Intel Skylake, Core i5 6400 2.70GHz
Placa de baza: ASRock B150M-DVS R2.0
Memorie: Crucial 8GB DDR4 2400MHz CL17 1.2v
HDD: Toshiba DT01ACAxxx 1TB SATA-III 7200 RPM 32MB
Placa de baza: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB - GDDR 5
Sursa: Segotep GTR-550 550W
Carcasa: Segotep Baymini black
Cooler: CPU Segotep Frozen Tower T2 Plus [ FRZNTWR-T2+ ]
Ventilatoare: Inter-Tech CobaNitrox Extended R-120-R [ R-120-R ]

p.s2: As vrea sa stiu daca se poate un upgrade si la laptop, acesta fiind: https://www.pcgarage.ro/notebook-laptop ... 2gb-linux/ . E prima oara cand dau upgrade la un laptop si am nevoie de ajutor.

Multumesc frumos. O zi buna!
Wi
Wishz

Re: Upgrade pc pentru gaming si editare video / foto

Wed Apr 29, 2020 12:56 pm

Salut!
Dupa parerea mea nu merita s afaci upgrade acestui PC pentru ca functioneaza pe o platforma ce este moarta, adica socket--ul 1151 v1.
Eu ti-as sugera sa iti iei o placa de baza noua + procesor ca sa poti folosii PC-ul dupa care cumperi restul componentelor cand poti tu.
Laptopul nu prea permite cine stie ce upgrade. Are doua sloturi de RAM care sunt ocupate, eventual sa iei un kit de 16GB cu doua placute si un SSD de 2.5inch SATA3 MAXIM 128GB dar asta inseamna sa renunti la hard. Deci vei ramane doar cu 128GB stocare totala din care scazi windows-ul si programele.
HATEAND
Member

Wed Apr 29, 2020 1:35 pm

Salut! Sa zicem ca in primele 2 luni de schimbari am un buget strans pana acum de 1500-2000 lei. As vrea sa raman la aceasta configuratie dandu-i un upgrade care sa mai duca inca 3-4 ani.

In principal in AE lucrez cu promo ad-uri de maxim 3 minute, dar nu pot sa lucrez la o calitate inferioara si blocaje din 2 in 2 minute, culmea insa ca pe laptop nu mi se intampla acest lucru.

Am primit mai multe pareri in privinta ram-ului, sa pun inca 8gb (din pacate placa de baza nu-mi permite mai mult de 2 slot-uri) si sa imi cumpar un SSD. Ce memorie ram si ce ssd imi recomandati?

Dupa ram si sdd, vreau sa umblu putin si la racire, pentru ca sistemul actual e foarte prost pe partea de racire, ventilatoarele si coolerul aproape ca nu mai functioneaza. Ce cooler si ce ventilatoare imi recomandati?

Am mai primit sugestia sa schimb placa de baza si procesor, apoi sa construiesc din nou pc-ul de la 0. Sa ii dau upgrade acestuia de acum sau sa incep o configuratie noua de la 0? In plan era sa ii dau un upgrade care sa-l mai tina minim 3-4 ani la setari medium - high pe jocurile noi.
Wi
Wishz

Wed Apr 29, 2020 3:08 pm

Sincer, un upgrade configuratiei existente este minima.
In editare cel mai mult conteaza procesorul,RAM-ul si viteza de citire/scriere.
Daca vrei sa ii faci upgrade te va mai tine probabil un an, un an si ceva , asta in special din cauza procesorului.
Poti sa iti iei un SSD prin sata3 si se va simti diferenta destul de mult. Un ssd schimba PC-ul indiferent de configuratie.
Si bine inteles inca o placuta de ram de 8GB sau sa iei un kit de 32gb (doua placute) pentru editare ce le vei mai putea folosi ulterior daca schimbi placa de baza si procesorul.
O sugestie ar fi sa iti schimbi in el ce poti si ce vei mai putea folosi pe PC-ul nou.
Totusi, eu nu as investi bani in el daca nu primesc rezultate reale.
4 core/4 thread-uri este cam putin pentru editare chiar si in 1080p. Aici vorbesc editare in adobe.
Cand trecem la AE avem nevoie si de mai multi horse power.
Parerea mea este sa iei un kit de 32GB ram sau O SINGURA PLACUTA de 16gb si un SSD de 500gb/1T pentru windows + stocarea materialelor de editare iar pe urma cand mai strangi bani sa iti iei placa de baza + procesor.
Dupa asta vezi cum stai cu banii si iti iei cate o componenta cand poti si incet incet iti faci un PC nou si BUN.
HATEAND
Member

Wed Apr 29, 2020 8:15 pm

Pentru moment pana cand imi voi strange un buget mai maricel ca sa o iau complet de la 0, m-am gandit sa folosesc urmatoarele componente pentru un mic upgrade:
- Memorie HyperX Fury Black 16GB DDR4 3200MHz CL16
- SSD Samsung 970 EVO Plus 250GB PCI Express x4 M.2 2280 (unde voi stoca jocuri si programe adobe, iar pe hdd windows si restul programelor basic)
- Cooler CPU SilentiumPC Grandis 2 XE1436 (dar daca este vreunul mai bun si mai vantajos la pret astept pareri)
- 2 pack-uri Floston Halo RGB de cate 3 radiatoare

Astfel aduc configuratia la 24 gb RAM, adaug un SSD pentru performanta si racire mai buna cu 6 radiatoare (sper sa-mi permita carcasa 6) deoarece coolerul si radiatoarele actuale nu mai merg asa de bine. Pe langa asta o sa reinstalez windows-ul si o sa fac setari ca acesta sa ruleze special pentru performanta si mai putin pentru astect, sper ca pe partea de gaming sa se descurce mai bine cu micul upgrade.

Sunt bune si compatibile produsele alese de mine? Multumesc mult!

p.s: Nu am schimbat pana acum pasta termoconductoare pentru ca nu prea ma pricep, este recomandat sa o schimb? Daca da, mai adaug pe langa lista de mai sus si Pasta termoconductoare ARCTIC AC MX-4, 2 grame sau ce pasta imi recomanzi?
Wi
Wishz

Thu Apr 30, 2020 12:12 pm

Da, este recomandat sa o schimbi.
Totul este ok din ce vrei sa cumperi mai putin SSD-ul. Nu ai port m2 pentru SSD, asa ca trebuie sa te axezi pe un ssd sata3 de 2.5.
https://www.pcgarage.ro/ssd/samsung/860 ... i-25-inch/

Return to “Hardware”