Am nevoie de un sfat de la cei mai priceputi decat mine in acest domeniu. Sa achizitionez un laptop nou sau sa imi configurez un desktop?
O sa va prezint laptopul actual, pe care il folosesc pentru work, respectiv grafic design, si perifericele folosite pentru a putea sa imi recomandati ceva potrivit pentru mine.
Denumire laptop:
Asus G751JL-T7009
Specificatii:
Intel Core i7-4720HQ
16GB DDR3
nVidia GeForce GTX965M 2GB
nVidia GeForce GTX965M 2GB
INTEL SSDSC2BW240A3 (240 GB, SATA-III)
ST2000LX001-1RG174 (2 TB, 5400 RPM, SATA-III)
Monitor folosit:
DELL UP3216Q
Periferice:
Mouse Logitech MX Master 2s , tastaura Logitech Craft, sistem audio Samsung HW-R550. Toate din ele fiind conectate bluetooth.
Programele folosite constant pentru work:
Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro, Chrome
Tin sa mentionez ca fac acest post deoarece laptopul a inceput sa mearga din ce in ce mai greu in ultima perioada si ma gandesc la o schimbare. Respectiv se blocheaza anumite ferestre ale Windows-ului, dupa care se inchid toate. Se deconecteaza perifericele pe care le folosesc prin bluetooth. Imi consuma 9-10GB de RAM constant, avand doar Chrome si alte aplicatii mici deschise, iar atunci cand deschid programele pe care le folosesc pentru munca, urca la 14-16GB RAM folositi.
M-am uitat initial la wishlist-urile publicate aici pe forum dar nu stiu la care din ele sa ma incadrez, pentru a nu mai avea problemele pe care le intampin in momentul de fata. Deci nu stiu care este bugetul in care sa ma incadrez. Tot ce pot sa spun este ca laptopul actual a fost 6500lei acum 5 ani cand l-am achizitionat si nu stiu daca era mai bine daca atunci cumparam un desktop, in ideea ca nu stiu daca acum ajungeam in situatia in care sa pot face upgrade-uri pe sistemul respectiv sau eram nevoit sa fac o schimbare completa. Asa ca ma bazez pe voi sa ma ajutati sa imi formez o concluzie in acest sens

Mai mentionez inca odata ca ma intereseaza in principal:
- conexiunea bluetooth cu perifericele sa nu aiba probleme
- sa pot folosi in viitor 2-3 monitoare
- sa il pot folosi si prin wifi (daca nu schimba mult pretul de achizitie)
MULTUMESC ANTICIPAT!