Problema aprindere PC

Probleme legate de Hardware

Moderator: Suport Team

TataruGC
Member

Problema aprindere PC

Thu Jul 12, 2018 7:51 pm

Salut! Am achiziționat ieri niste componente noi la PC. (Procesor i5 7400, placa de baza asus prime b250 plus, si 16gb rami corsair vengeance 3000mhz) si mi se inteapa calculatorul la aprindere... Am instalat windowsu, m am jucat putin, totul ok, iar azi dimineata cand sa aprind pc ul nu mai aveam imagine pe monitor (stins efectiv) + mouse ul cu tastatura la fel. .. Se aprindea dar fără semnal la tastatura,mouse, si monitor... apoi m am gandit sa dau o resetare de bios (am scos bateria 5 minute), am făcut din nou setările la bios (am activat xml sau ceva de genu pt ca ramii sunt peste frecvența suportată de procesor, si i am limitat la 2400 cat duce procesorul... toate bune si frumoase ca iar imi face asa.... Chiar nu raman limitați din bios ? Setările pt asa ceva sunt, le am salvat, totul decurge bine 30-60 minute iar apoi de la capăt cu problema la aprindere... stie cineva? Chiar trebuie să schimb ramii ? Ps. Sursa de 650w corsair+ssd 120gb kingstone+hdd 1tb wb+placa video gtx 770 2gb 256 biti 3x oc windforce.
PS: As vrea sa 'incerc sa rezolv' problema singur de acasa, cu ajutorul sfaturilor voastre, pentru ca se stie prea bine, cat dureaza cu garantia... (daca nu o sa am nici o solutie, o sa trimit inapoi...)
Multumesc!
RobertGHD
Suport Team Moderator

Re: Problema aprindere PC

Thu Jul 12, 2018 9:16 pm

Salut,

Daca nu activezi profilul XMP din BIOS, memoriile ar trebui sa iti functioneze la frecvente standard de 2133/2400 mhz.

Calculatorul nu booteza nici cu XMP-ul oprit sau nu ai incercat ? Eu am Corsair Vengeance la 3200mhz si daca nu activez XMP stau default la 2133 mhz pe o placa de baza MSI M6 AC.
Ca sa eviti probleme de genul asta pe viitor citeste mai bine specificatiile componentelor pe care le achizitionezi.
TataruGC
Member

Thu Jul 12, 2018 9:44 pm

Fara el activat imi intra inapoi in bios la fiecare aprindere... PS: Am fost atent la specificatiile tehnice, le-am luat totusi pt ca am vazut ca sunt compatibile impreuna cu aceasta optiune de limitare a ramilor + ca era super pret :)) placa de baza si procesorul impreuna pt 800 lei, iar ramii 500 lei :))
RobertGHD
Suport Team Moderator

Thu Jul 12, 2018 11:40 pm

Ai incercat un update de BIOS? Poate s-au mai plans ai altii de aceeasi problema si au scos un update care rezolva asta.
TataruGC
Member

Fri Jul 13, 2018 10:39 am

Asta nu am incercat sincer, am vazut acolo ca isi poate cauta singur update la bios sa il instaleze singur etc, dar nu am dat sa caute daca mai exista o varianta mai recenta, pt ca ultima era din 2017 si mi s-a parut destul de recenta... dar o sa incerc.
TataruGC
Member

Sat Jul 14, 2018 5:18 pm

Vad ca nu imi mai fac probleme ramii, probabil au fost niste erori pt ca piesele sunt noi si asamblate recent. T/C

Return to “Hardware”