Alexa / Automatizare casa

Probleme legate de Alexa, Google Home si Smart Home in general

Moderator: Suport Team

alexmanea2000
Member

Re: Alexa / Automatizare casa

Thu May 31, 2018 1:55 pm

Salut!

Nu stiu daca am aceeasi problema ca si cea postata, dar poate ma ajuta si pe mine cineva, sau macar ne strangem mai multi cu aceeasi problema: am un Echo Dot functional, mi-am cumparat un Broadlink RM pro+, l-am configurat de o mie de ori, el functioneaza, dar nu il vede Alexa in aplicatia ei.

Mentionez ca am ultima versiune de iOS, pe un iPhone 7, am instalat aplicatia noua, ihc, acolo totul e ok, merge sa controlez device-urile pe care le setez, dar in Alexa nu imi vede niciun device / scene, nimic. Am incercat cu mai multe conturi de broadlink, pe care le creez din aplicatia ihc, dar mereu cand ma loghez cu ele ca sa activez skill-ul in Alexa, imi spune ca nu exista contul, si merge sa ma loghez doar cu Facebook-ul.

De asemenea, as vrea sa mai mentionez ca aceste lucruri totusi nu le fac din aplicatia Alexa, deoarece atunci cand vreau sa activez skill-ul din telefon, efectiv nu pot face "check" la cerculetul acela, nu pot apasa, nu se intampla nimic daca apas acolo. Merge doar din aplicatia pentru browser (http://alexa.amazon.com). Uitati:
Untitled.png
In plus, am incercat si cu ambele skill-uri pentru Alexa, BroadLink Remote Control, cat si BroadLink Smart Home. Niciunul nu-mi gaseste vreun device / scene si ambele ma lasa sa ma loghez doar cu Facebook + imi spun ca orice cont creat pe e-mail nu exista (desi in aplicatia ihc ma pot loga cu ele).

Mai mult, am incercat si aplicatia veche ihc (nu merge, ma redirectioneaza automat sa downloadez aplicatia noua), si aplicatia noua ihc, si aplicatia BroadLink e-Control. Niciuna nu ma ajuta sa gasesc vreun device / scene in Alexa.

Sunt si conectat pe toate dispozitivele pe aceeasi retea de wifi 2.4 Ghz, de asemenea am tinut cont sa nu folosesc caractere speciale cand am numit toate chestiile din aplicatie, si am mai vazut undeva ca cica Alexa ar functiona doar cu device-ul Television din aplicatia ihc, deci doar cu ala am incercat si eu.

Totusi, tind sa cred ca poate e o problema pe iOS, o sa incerc sa repet tot procesul pe Android si o sa revin cu un reply. :)

EDIT: Am sunat si in China la suport la Broadlink si am incercat sa le explic, dar m-a pus chinezoaica sa ii trimit un video pe adresa de e-mail pentru suport si m-am lasat pagubas, oricum nu cred ca o sa ma ajute nimeni si in plus cum naiba ii explic eu chinezului in engleza toate astea? :))
cipflixtv
Administrator

Thu May 31, 2018 6:21 pm

salut .. s-ar putea sa fie din cauza compatibilatii cu IoS .. tot ce e posibil .. pt ca "apple" ... dar, la mine a fost easy .. am instalat alexa pe device-ul care este tot timpul acasa conectat la network *de preferat o tableta*, am instalat broadlink-ul cu toate skillurile aferente, am configurat TV-ul prin Television, tot in regula, "alexa, scan for new devices" si a gasit TV-ul .. pe urma cu becurile si lumina din casa prin intrerupatoarele Livolo am inregistrat telecomanda prin USER Defined .. deci nu e neaparat nevoie sa faci pe Television .. si a mers .. acum nu mai tin minte exact ce problema am intampinat la configurare pentru ca au aparut cateva .. din ce mai tin minte :
1 .. aveam instalate aplicatiile si pe tel si pe tableta = ceva neplaceri
2 .. daca nu iti descopera device-ul in sine eu am facut scene .. si cu scene mi-a mers ..
:o CipFlixTV - Ala cu pc'uri pe pereti! :o
Image
Stiubea92
Member

Fri Jun 01, 2018 12:11 am

cipflixtv wrote:
Thu May 31, 2018 3:13 am
distribuie pentru ca de acolo am laut eu .. vezi ca ceva nu e inregula acolo ..
Eu cred ca am făcut o prostie. Am comandat alta ☹️. Eu o am comandata asta https://www.amazon.de/gp/aw/d/B01DFKBG5 ... 7690833015 . Am comandat prin cineva din Germania, și îmi trimite în Ro. Sper sa fie bună. Sa nu am probleme cu ea. Și acel broadlink Rm pro, ce îl ai în descriere, acela nu are transport în Ro. https://www.amazon.de/gp/product/B06XQR ... dd32b5cc29
alexmanea2000
Member

Fri Jun 01, 2018 2:35 am

Stiubea92 wrote:
cipflixtv wrote:
Eu cred ca am făcut o prostie. Am comandat alta ☹️. Eu o am comandata asta https://www.amazon.de/gp/aw/d/B01DFKBG5 ... 7690833015 . Am comandat prin cineva din Germania, și îmi trimite în Ro. Sper sa fie bună. Sa nu am probleme cu ea. Și acel broadlink Rm pro, ce îl ai în descriere, acela nu are transport în Ro. https://www.amazon.de/gp/product/B06XQR ... dd32b5cc29
Si eu tot din Germania de pe Amazon o am pe Alexa, e totul in regula, trebuie doar sa ii schimbi limba.
alexmanea2000
Member

Fri Jun 01, 2018 2:36 am

cipflixtv wrote:
Thu May 31, 2018 6:21 pm
salut .. s-ar putea sa fie din cauza compatibilatii cu IoS .. tot ce e posibil .. pt ca "apple" ... dar, la mine a fost easy .. am instalat alexa pe device-ul care este tot timpul acasa conectat la network *de preferat o tableta*, am instalat broadlink-ul cu toate skillurile aferente, am configurat TV-ul prin Television, tot in regula, "alexa, scan for new devices" si a gasit TV-ul .. pe urma cu becurile si lumina din casa prin intrerupatoarele Livolo am inregistrat telecomanda prin USER Defined .. deci nu e neaparat nevoie sa faci pe Television .. si a mers .. acum nu mai tin minte exact ce problema am intampinat la configurare pentru ca au aparut cateva .. din ce mai tin minte :
1 .. aveam instalate aplicatiile si pe tel si pe tableta = ceva neplaceri
2 .. daca nu iti descopera device-ul in sine eu am facut scene .. si cu scene mi-a mers ..
Multumesc pentru sfaturi! O sa incerc ce ai zis tu, dar pe un Android. :)
Stiubea92
Member

Fri Jun 01, 2018 9:59 am

alexmanea2000 wrote:
Fri Jun 01, 2018 2:35 am
Stiubea92 wrote:
cipflixtv wrote:
Si eu tot din Germania de pe Amazon o am pe Alexa, e totul in regula, trebuie doar sa ii schimbi limba.
Sunt liniștit. Am crezut ca am greșit și nu o sa meargă skill-urile. Dar Broadlink Rm Pro +, nu am găsit decat Pro fără +. Și din descrierea clipului lu' Dani, ala nu are shipping to Romania. E ceva diferență? Ce am citit pe net, unii zic ca e la fel, alții zic ca sunt diferite.
cipflixtv
Administrator

Fri Jun 01, 2018 3:39 pm

atat timp cat este broadlink RM Pro e ok ..
Image
Johnny Bravo
Member

Sun Jun 10, 2018 8:38 pm

Stiubea92 wrote:
Wed May 30, 2018 12:39 pm
Johnny Bravo wrote:
Tue May 22, 2018 10:46 pm
Salut, zi-mi si mie te rog ce parere ai despre echo dot alexa de pe emag,crezi ca este la fel ca aceea pe care ai comandat-o tu de pe amazonul din Germania sau e ''chinezarie''?vreau neaparat sa imi comand si ma gandeam ca varianta cu emag-ul e mai simpla si am si garantie la ea 2 ani,sper sa ma ajuti cu o idee,ms mult.
Salut!

Ai cumpărat Amazon Echo dot de pe emag? Și eu vreau sa achiziționez tot de pe emag, dar din câte am înțeles de la ei este limitata pe România. Dacă ai cumpărat boxa, îmi poți da și mie niște detalii dacă merge?

Mulțumesc!
O zi buna în continuare!
salut
nu am mai comandat boxa de pe emag am comandat-o de pe amazonul din Germania https://amzn.to/2q49RYC si ma costat 68 euro cu tot cu transport si am mai comandat un broadlink de pe case-smart la 198 lei https://case-smart.ro/produs/telecomand ... pro-wi-fi/ ,acum astept sa vina sa vedem daca reusesc sa le configurez
cipflixtv
Administrator

Mon Jun 11, 2018 11:51 am

foarte bine ..
Image
adrian.tap
Member

Mon Jun 18, 2018 1:00 am

Salut
Eu am comandat:
1. Amazon Echo Dot 2cond -gen - de pe emag, varianta de Uk.
2. Google mini - de pe emag.
3. Rm Pro + din China :)
Acum 1 saptamana nu mergea sa conetezi RM pro la Alexa sau Google mini , datorita Broadlink-ului care tot face modificari.
Astazi funtioneaza, si controlez luminile si pe IR si RF.

Adaugare:
Deocata controlez 2 becuri de ambianta pe IR.. ( ca ... m-ma zgarcit la 2 becuri wireless ;) ) , o banda led pt birou, un robot-aspirator din living, si aerul conditionat din hol.
Last edited by adrian.tap on Thu Jun 28, 2018 5:20 am, edited 1 time in total.

Return to “Virtual Assistants / Home Automation”